dimecres, 4 de desembre del 2013

PROBABLE IMPUTACIÓ D'ANGLADA PER LA PROPAGANDA DE LES MUNICIPALS. El cap de llista de Reus carrega la responsabilitat del díptic i del xec fals a la cúpula de PxC. Anglada eufòric i expansiu a la porta dels jutjats

 
L'advocat Fernando Oriente, Anglada fent el símbol de la vctória i proclames vers els magribins, i el cap de llista de Reus, Albert Tafalla, aquesta tarda en sortir dels jutjats
 
Aquesta tarda ha tingut lloc al jutjat número 3 de Reus la declaració com a imputat, per un presumpte delicte d'incitació a l'odi i la discriminació, tipificat a l'article 510 del Codi Penal, del cap de llista de les municipals de 2011, Albert Tafalla. Donat que la mateixa propaganda electoral i el fals xec de 4.000 euros que pagava la Generalitat als immigrants van ser denunciats a altres jutjats de Catalunya, el Tribunal Superior de Justícia va decidir que el cas es veiés a Reus, primer lloc on es va posar la denúncia, en aquest cas per l'Associació de Ciutadans per la Convivència i el Desenvolupament de Reus, Watani, entitat que presideix l'advocat, amb nacionalitat espanyola, Hilal Tarkou.  

Albert Tafalla aquesta vegada no ha estat assistit per l'advocat José Maria Ruiz Puerta, sinó per Fernando Oriente, que es conegut per haver defensat diversos grups d'extrem adreta o socialpatriotes identitaris, com l'acusació d'Alternativa Española (AES) a metges avortistes, la defensa del llibreter Pedro Varela, o fa un menys d'un mes, la del tercer judici per agressions a l'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet del portaveu de PxC a la ciutat, Juan Gómez Montero. 

Tafalla s'ha presentat acompanyat d'un Josep Anglada força expansiu, del vicepresident de PxC i cap del partit al Vendrell, August Armengol, del regidor de Vic, resident a les comarques tarragonines, Juan Carlos Fuentes, i de la futura cap de llista a Tarragona, Anna Romeu.

 A l'escrit presentat per Watani es denunciava PxC  per un presumpte delicte d'incitació a l'odi i a  la discriminació als immigrants en general i cap els ciutadans musulmans, fet en la propaganda electoral de maig de 2011. Un dels elements més significatius d'aquella campanya va ser la còpia del fals xec a nom de Mohamed Alcabir Samir de 4.000 euros expedit per la Generalitat i el Pacte Nacional de la Immigració, que PxC va distribuir com propaganda electoral, acompanyat d'un escrit on es deia que tots els immigrants havien rebut recentment de la Generalitat una subvenció de 4.000 euros que havia costat 600 euros a cada català autòcton. Així mateix es deia que la majoria d'immigrants tenien gratis el lloguer i rebuts de la llum, gas i aigua, que eren sufragats per les administracions, i que no pagaven impostos en els seus comerços donat que se'ls hi perdonava per la seva condició d'estrangers. PxC demanava que no es donés cap ajut als immigrants, no es permetés l'obertura de mesquites i es vinculava als immigrants de manera generalitzada amb màfies i  delinqüents. 

En nom de Watani (no confondre aquesta associació amb la de Lleida que va impugnar la prohibició del burka!), ha estat present a la declaració l'advocat i president, Hilal Tarkou, les preguntes del qual, Tafalla, s'ha negat a respondre.

Sí que ha contestat Tafalla a les preguntes del jutge, a qui ha dit que ell no va participar en la redacció del fulletó electoral, tret dels sis punts específics referents a la ciutat de l'apartat "El nostre compromís amb Reus". Tafalla ha manifestat que no estava d'acord amb algunes coses que deia la propaganda electoral del seu partit com que les ajudes socials hagin de ser només només pels espanyols de casa i pel seus fills, i no pels ciutadans estrangers ni pels seus fills. També ha dit al jutge que estava disconforme amb altres punts del full electoral, com el número 7.

A la pregunta del jutge pel fals xec d'una quantia de 4.000 euros, que segons la propaganda rebrien tots els estrangers, ha contestat que sabia que PxC publicitària aquesta qüestió, però no va saber que s'havia repartit a Reus, fins que va ser ja a les bústies dels ciutadans. Així ha responsabilitzat del contingut i del seu enviament a la cúpula del partit, a qui, segons ha declarat al jutge, va manifestar el seu malestar per no comunicar-se-li prèviament a ell com a cap de llista. Davant la pregunta del jutge de si havia fet alguna declaració pública manifestant el seu descord amb coses que deia la propaganda electoral de la llista que encapçalava, Tafalla ha dit que no, que només ho va dir a la cúpula del partit. Per últim ha afegit que no tenia intenció d'incitar a l'odi, la discriminació i el racisme.

A preguntes del seu advocat, Fernando Oriente, sobre si creia que les xifres d'ajuts que reben el immigrants a Catalunya corresponien a la quantia del xec electoral, ha dit que sí, que les xifres eren certes. Preguntat si creia que aquesta propaganda amb les xifres del que reben els immigrants encaixen en el context actual de crítica política democràtica, on es diuen coses com que "Espanya ens roba" ha respost que efectivament és una comparació semblant. I per últim, front la pregunta si creia que la propaganda electoral vulnerava el articles 16 (llibertat ideològica i religiosa) i 20 (dret a la igualtat de la Constitució) ha dit que no, que en cap cas vulnerava aquests drets.

En sortit dels jutjats l'advocat de Watani, Hilal Tarkou ha manifestat satisfet el seu convenciment que Josep Anglada serà imputat i cridat a declarar. Per la seva banda, Albert Tafalla, acompanyat d'un Anglada totalment expansiu o teatral, no ha dit res de la seva disconformitat amb el contingut que acabava d'explicar-li al jutge. Josep Anglada ha agafat el protagonisme davant la premsa, i fent gestos de victòria ha manifestat que:  "Tinc clar que això no arribarà enlloc, això és una caça de bruixes contra PxC. Cap associació islamista i menys un advocat moro prohibirà a PxC defensar que primer són els de casa". En relació a Watani, Anglada ha exclamat que "no ens ha de venir a donar lliçons de democràcia a casa nostra" i ha conclòs amb un 'agraïment' a l'acusació "per la gran campanya publicitària que ens estan fent".
  
Mentre declaraven, he preguntat a Anglada que era fora, com he dit força expressiu i comunicador, pels tuits que ha fets aquest últims dies cap a certes persones plens d'insults que piula, esborra i després canviats torna a posar. Ell m'ha dit que algú li tocava el seu compte, que ell no era, i que si estava tan expansiu era a causa que fa tres setmanes que ha deixat de fumar


 Josep Anglada, expansiu, en sortir Tafalla de declarar

  L'advocat Hilal Tarkou, en nom de l'acusació, satisfet en sortir de la declaració
August Armengol, Josep Anglada, l'imputat Albert Tafalla, i l'advocat Fernando Oriente


 Escrit de la denúncia que ha motivat la imputació de Tafalla.
 
 A sobre els fals xec.
  Tuit d'una de les periodistes reusenques, sorpresa per les paraules i maneres de Josep Anglada
A sota, la cap futura cap de llista de Tarragona pel 2015, Anna Romeu, que aquest migdia ha prensentat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada