dilluns, 26 de gener del 2015

EL JUTGE DECRETA ORDRE D'ALLUNYAMENT ALS REGIDORS FUENTES I MULLERAS I AL SECRETARI GENERAL DE PxC, ROBERT HERNANDO CAP A JOSEP ANGLADA. ELS IMPUTA CONSPIRACIÓ PER ATEMPTAR CONTRA CÀRREC PÚBLIC, PER COMETRE HOMICIDI I LESIONS.

 

 Fuentes i Mulleras sortint de declarar la setmana passada                            
El Secretari General de PxC, Robert Hernando, sortint del jutjat de Vic el passat divendres

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Vic, després d'haver pres declaració les últimes setmanes a Josep Anglada, a l'advocat Francesc Bueno, i als regidors portaveus de de PxC a Vic i Olot, Joan Carles Fuentes i Nacho Mulleras, i al Secretari General de PxC, Robert Hernando, pel suposat pla per provocar un accident de trànsit a Josep Anglada després d'un sopar que s'havia de fer a Tavèrnoles, ha citat aquest migdia a Fuentes, Mulleras i Hernando al jutjat, i els ha lliurat en persona una ordre d'allunyament a tots tres, prohibint-los acostar-se a menys de 200 metres de Josep Anglada i de l'advocat Francesc Bueno, i a comunicar-se amb ells per telèfon o missatges. Bueno va ser qui després de mantenir dos dinars amb Joan Carles Fuentes a Tavèrnoles, i una trobada amb Ignacio Mulleras a Besalú, que va gravar, va lliurar les gravacions als mossos d'esquadra i a Josep Anglada, el qual va denunciar els fets i posar una querella. 
El Secretari General de PxC, Robert Hernando, no va participar en aquestes trobades amb Bueno, però a les gravacions es diu que Hernando ja ha contractat a un ciutadà romanés que conduint un camió ha de colisionar amb Anglada, i presumptament hauria enviat diversos missatges a Bueno sobre la logística d'aquest pla. 
El paper que volien que fes Bueno era que convidés a dinar o a sopar a Anglada a Tavèrnoles amb l'excusa de l'ingrés d'ell i d'Albert Solà -suposat fill del rei Joan Carles a qui Bueno porta la demanda de paternitat- a Plataforma Democràtica per Catalunya -sigla actual d'Anglada- i emborratxar-lo, per que en estat etílic, topés amb el camió del romanès que estaria esperant. I en estar Anglada begut, tot i que l'accident l'hauria provocat el romanés, el conductor del camió havia d'al·legar que Anglada anava pel carril contrari. En determintas moments de les gravacions i missatges aportats per Bueno, sembla que es diu no els preocupa gens que Anglada resulti greument ferit o mort.
Donat que Fuentes i Anglada són regidors de Vic, per no perjudicar la tasca política del primer, aquest sí que podrà coincidir amb Anglada als plens municipals i comissions informatives acompanyat de mossos d'esquadra o policia municipal. Els propers dies Joan Carles Fuentes, que m'ha confirmat haver rebut l'ordre d'allunyament al jutjat, pensa demanar al jutge que la suspensió de la mesura s'apliqui també actes oficials de la ciutat, debats polítics, etc.
 El jutge ha justificat la imputació i l'ordre d'allunyament a Fuentes, Hernando i Mulleras, per tres presumptes delictes de conspiració per atemptar a càrrec públic, conspiració per homicidi i per provocar danys i lesion, en les contradiccions que van manifestar en les seves declaracions. Tant Fuentes com Mulleras han demanat al jutge que s'escoltin les gravacions senceres, donat que creuen que s'ha interpretat descontextualitzadament el que es diu en alguns fragments. I m'han tornat a manifestar a mi, que tot és un muntatge d'Anglada i l'advocat Francesc Bueno, i que confien que aviat s'aclarirà tot.  

Independentment que el jutge els imputi tres delictes de conspiració, es probable que tant Josep Anglada, con l'advocat mediàtic, Emilio Rodríguez Menéndez, que portarà l'acusació particular, demanaran que se'ls jutgi i condemni, no només per conspiració, sinó per homicidi en grau de temptativa.


 Marta Riera i Josep Anglada sortint dels jutjats la setmana passada
Anglada i Fuentes (camisa granate) només podran estar junts en els plenaris i comissions de l'Ajuntament amb la presència de municipals i mossos vetllant per la seguretat d'Anglada.
Robert Hernando en la recollida de menjar "pels de casa" a Igualada, a la que es van presentar mig centenar d'immigrants donant menjar


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada