dilluns, 18 de gener del 2016

ELS ULTRES DE BLANQUERNA APROFITEN JUDICI PER REIVINDICAR LA UNITAT D'ESPANYA I NEGUEN HAVER ACTUAT DE MANERA VIOLENTA. Demà declararan els 7 encausats que falten



Avui s'ha celebrat a la secció 30 de l'Audiència de Madrid la primera sessió del judici contra els 15 ultres acusats de l'atac o irrupció violenta a la seu de la Generalitat de Catalunya a Madrid, el Centre Cultural Blanquerna, l'onze de setembre de 2013.  Acció que va se perpetrada per La España en Marcha, plataforma o coordinadora actualment dissolta de facto, que estava formada per Alianza Nacional, Democracia Nacional, La Falange FE, Movimiento Católico Español i Nudo Patriota Español i que ha estat l´últim intent de refundació i unitat d'acció de la ultradreta franquista, falangista i neonazi o nacional-revolucionària. 
A la porta de l'Audiència s'han manifestat mig centenar de militants ultres en favor dels encausats.
La Fiscalia demana 2 anys de presó més una multa per a 13, 4 anys pel que hauria agredit o amenaçat al delegat de la Generalitat, Josep M Bosch, i cinc i mig pel que, amb la cara tapada, va empenyer al diputat Sánchez Llibre. Per la seva banda la Generalitat i CiU demanen 16 anys de presó per a 14, tret de Jesús F Fernández al que n'hi demana 17 per anar encaputxat.

La vista que ha ha començat amb dues hores de retard per la demora d'un dels imputats, s'ha obert amb la declaració de vuit dels acusats. El primer ha estat el líder de Democracia Nacional, Pedro Chaparro, que ha manifestat haver participat en l'acció per amor a Espanya, ha reconegut actuar de vegades de manera impulsiva però a negat cap intenció hostil cap el càmara de TV3 al quie va empenyer. Chaparro, a diferència de la majoria d'acusats ha respost a les preguntes dels tres advocats de l'acusació. Ell va ser notícia el passat 12 d'octubre demanar que si algú veia al fotoperidista Jordi Borràs li donés una hòstia. Després de Chaparro ha declarat la seva parella Paula Mijares, l´única dona implicada, que ha argumentat ser allà donat que ella va on va el seu company.
Pel que fa al secretari de La Falange (FE), Sergio Requillón, ha afirmat que va anar allà com a patriota espanyol i que "tot espanyol de bé hi hagués hagut de ser-hi".. 
També ha declarat el militant de Falange, Juan Luis López, a qui la Fiscalia li demana 4 anys de presó, que ha reconegut haver-se encarat amb el delegat de la Generalitat, però només per parlar-li d'home a home, tot i que ell es va escalfar una mica. I ha afirmat que no anava encaputxat donat que no té res a amagar. López també ha acceptat respondre a les preguntes de les acusacions particulars.
Si bé avui no ha declarat el falangista Jesús F Fernández, que era el que portava la cara tapada, un altre dels acusat ha justificat aquest fet a causa que "aquella tarda feia fred"
També ha estat el torn d'Iñigo Pérez de Herrasti Urquijo,d'Alianza Nacional, el qual que va ser condemnat i empresonat per intentar llançar explosius a un autocar de familiars de presos d'ETA, i de Javier Marcos del desaparagut o congelat Nudo Patriota Español, que en les imatges no s'observa que tinguessin una actitud agressiva.  
La majoria han coincidit en que l'acció es va convocar per les xarxes socials amb la voluntat de fer un scrache.

Imatge de la sessió d'avui



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada