dilluns, 25 de gener del 2016

ANALITZO AL TRENCADÍS DE 8TV L'EVOLUCIÓ DEL JUDICI DE BLANQUERNA. ACABARÀ DIJOUS I SEMBLA QUE LA MAJORIA NOMÉS SERAN CONDEMNATS PER UNA FALTA O A UNA PENA D'UN ANY, si bé quatre o cinc poden rebre una condemna que impliqui entrar a la presó


Clica aquí per veure comentari del judici, i ves a 1 hora i 51 minuts, fins 2 hores i 4 minuts 


Avui, que el judici dels ultres de Blanquerna encara la recta final, he tornat a intervenir en el programa de 8TV, Trencadís, per valorar com va el judici als quinze ultres que van participar en l'assalt al Centre Cultural Blanquerna, seu de la Generalitat a Madrid, l'onze de setembre de 2013. He repetit l'anàlisis que vaig fer dissabte al Periódico.
He intervingut des de Moià, amb Carles Quílez i Neus Sala al plató i la Ruth Jiménez, que presenta el programa els dilluns.  Quílez ha afirmat que creu que cap dels quinze anirà a la presó donat que probablemnt quedarà com falta o una pena molt petita. Jo crec que potser només 4 o 5 seran condemnats a penes de màxim 3 o 5 anys, però encara que només fossin condemnats a penes inferiors a dos anys,  crec que algun els hauria de complir en tenir antecedents penals. 



TESTIMONI D'AGENTS DE LA BRIGADA D'INFORMACIÓ
La sessió d'avui, la cinquena, s'ha fet amb l'absència de la meitat dels acusats que, en estar en llibertat, un cop ja van declarar el primer i segon dia, poden no assistir a les següents sessions del judici. 
Han testificat agents de la Brigada d'Informació del Cos Nacional de Policia, que fan el seguiment de grups ultres que van fer la investigació dels fets de l'onze de setembre de 2013. I els agents han afirmat conèixer a la majoria dels acusats donat que són habituals de manifestacions i actes de grups i partits, afirmant un dels agents que "no són els nostres enemics", tot i que alguns sí que tenen antecedents i han estat detinguts per actes violents. Un altre els policies ha manifestat que els acusats que tenia identificats d'abans, no les tenia qualificades ni com neonazis ni com violentes, mentre que un tercer agent ha preguntes d'un dels advocats a dit que "no sé si són bons o dolents, són persones". 
 HAN DECLARAT ALTRES EXDIPUTATS D'UNIÓ
També ha declarat el quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Valls i exdiputat d'Unió Democràtica de Catalunya,  Martí Barberà, que es trobava a la seu de la Generalitat a Madrid en just quan va acabar l'atac i ha declarat que va trobar a Sànchez Llibre amoïnat, però no ha pogut confirmar que Llibre vomités a causa del gas pebre. Un tercer diputat d'Unió que era a Blanquerna aquell onze de setembre, Antoni Picó, ha explicat que "va passar por i que va témer que l'agressió pogués anar a més". El fet que tots els diputats de CiU que eren a Blanquerna fossin d'Unió és perquè els de CDC eren a la Via Catalana.
Pel que fa als treballadors del Centre Cultural que han declarat, han explicat la confusió que es va viure per la irrupció inesperada, i que no els va semblar una protesta pacífica, sinó que els assaltants estaven «exaltats».

EL JUDICI ACABA DIMECRES AMB LES PETICIONS DE PENES DE FISCALIA I ACUSACIONS I LÚLTIMA PARAULA DELS ACUSATS

Demà, en la fase de proves pericials, es visionaran els vídeos de l'atac. En principi està previst que el judici acabi dimecres, quan després que el fiscal, les tres acusacions i els advocats dels quinze facin les seves conclusions definitives, els acusats diran l'última paraula, sigui per rebatre allò que creguin oportú, sigui per argumentar la seva innocència, sigui per reivindicar políticament l'acció, sigui per penedir-se.

Democracia Nacional ha convocat als seus simpatitzants dimecres i dijous a les 13 hores davant l'Audiència de Madrid per donar suport als encausats. (Inicialment es va dir que acabaria dimecres, però sembla que durarà fins dijous)


El periodista Carles Quílez especialitzat en successos i qüestions policials ha dit al programa que creu que "la majoria, lamentablement" des del seu punt de vista, seran absolts o quedarà com una simple falta. També ha intervingut la Neus Sala, i com cada dilluns el programa està presentat per Ruth Jiménez
Clica aquí per veure comentari del judici, i ves a 1 hora i 51 minuts, fins 2 hores i 4 minuts 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada