dimecres, 4 de maig del 2016

EL PROPER DIMECRES, 10 DE MAIG, CRIDATS A DECLARAR AL JUTJAT N 3 DE REUS, ANGLADA, MARTA RIERA I DAVID PARADA, IMPUTATS AMB TOTA LA CÚPULA DE PxC PER LA PROPAGANDA DE MAIG DE 2011. Anglada ha demanat declarar per videoconferència al·legant motius econòmics per anar a Reus. Sembla que no s'hi presentarà. El jutjat de Vic arxiva la querella de PxC contra Anglada per apropiació de diners. Segons Anglada aquells diners era el retorn del pagament que va fer amb diners seus d'un termini del prèstec del FPO i el VB el 2010


Imatge de gener de 2014, dies abans de l'expulsió d'Anglada, quan el candidat de PxC de Reus, Albert Tafalla, va ser citat a declarar als jutjats de Reus per aquest afer.

Després de dos anys i mig d'espera, rebocant la tesi del fiscal, que s’oposava a continuar un procediment penal, han estat citats a declarar com a imputats per un presumpte delicte d'incitació a l'odi i la discriminació, tipificat a l'article 510 del Codi Penal, els qui eren membres de l'Executiva de PxC el maig de 2011, per la propaganda electoral que es va repartiur a determinats municipis durant aquella campanya de les eleccions municipals.
 El contingut de la propaganda, amb la còpia d'un suposat xec de 4000 euros que la Generalitat i el Pacte Nacional per a la Immigració regalava a cada immigrant, va ser denunciat per diversos ajuntaments, la mateixa Generalitat, partits polítics i entitats. I després de moltes voltes jurídiques, es va centralitzar a Reus en ser el primer lloc on es va denunciar per part de l'advocat Hilal Tarkou, en nom de l'associació Al Watani. A la propaganda és qualificava als immigrants gairebé com paràsits, ganduls i aprofitats, donant unes dades falses sobre els ajuts que donava la Generalitat als estrangers en perjudici dels ciutadans autòctons.
Així el jutge instructor del Penal número 3 de Reus,  Diego Álvarez de Juan, ha citat pel proper dimecres dia 11 de maig a les 10 del matí a Josep Anglada, a la llavors Secretària de Presidència, Marta Riera, i al Secretari d'Organització, David Parada. Però Anglada ha enviat un escrit al jutjat demanant que se li prengui declaració per videoconferència des de Vic al·legant problemes econòmics per desplaçar-se i que aquell dimecres ha d'anar com a regidor a la Festa de  la Primavera de la Gent Gran. Segons Anglada el responsable de la propaganda electoral de 2011 va ser el secretari de campanya, David Parada.
Pel 8 de juny han estat citats el tresorer del partit i ex regidor de L'Hospitalet de Llobregat, Daniel Ordóñez, l'ex regidor d'Olot Moisés Font, i Miguel A Chiquillo. El 13 de juny ho farán el Secretari General, Robert Hernando, l'actual president, August Armengol, i la regidora de Mataró, Mònica Lora. I el 13 de juliol el responsable a les comarques lleidatanes, Eduard Pallerola, l'ex regidor d'Olot, Nacho Mulleras, i l'advocat Joan Garriga.   

El jutge instructor en les Diligències Prèvies 809/2012, recull en la seva interlocutòria que, segons doctrina del Tribunal Constitucional, la “llibertat d’expressió estén la seva cobertura a l’anomenat discurs ofensiu o impopular” però en aquest cas no existeix aquesta cobertura perquè concorre un “deliberat ànim de menysprear i discriminar”.
Segons el jutge, la propaganda electoral d'aquelles eleccions  suposava una falta de "dignitat a la persona" i "al dret d'honor a l'ètnia", "l'exaltació del racisme" i una "provocació a l'odi".  Així el jutge afirma: "Es pot tenir una política més o menys favorable a la immigració, però no es pot convertir en odiosa a la immigració per defensar la política" 
L'advocat Hilal Tarkou, promotor de la denúncia contra PxC, ha valorar molt positivament la imputació de tota la cúpula de PxC i ha afirmat que "continuaré lluitant contra els racistes i xenòfobs, siguin qui siguin".  
Amb la citació com a imputats judicial de es desencalla un cas que portava dos anys i mig aturat, des que el desembre de 2013, Albert Tafalla, cap de llista a Reus per Plataforma X Catalunya, fou cridat a declarar al jutjat de Reus i el fiscal va demanar l'arxivament de la causa.
Des de llavors han passat moltes coses a PxC.  Josep Anglada fou expulsat del partit, iniciant-se una cascada de denúncies creuades entre Anglada i els que el van destituir i expulsar. Culebrot judicial que encara continua amb la imputació Secretari General de PxC Robert Hernando i altres membres de l'Executiva, per un suposat intent d'atemptar, provocar un accident de trànsit i eliminar o matar Anglada, per l'ús que havia fet Anglada dels diners del partit -desestimada pel jutjat n 5 de Vic- i, més recentment, per l'apropiació que va fer l'executiva de PxC que va destituir Anglada, dels comptes de mail, Facebook, blog personal i twitter d'Anglada, Marta Riera i del responsable d'internacional, Enric Ravello, i la difusió de correus personal íntims entre Anglada i la llavors regidora Marta Riera.
Així el proper dimecres es trobaran als jutjats, imputats per la mateixa causa, Josep Anglada i David Parada, enfrontats als jutjats per altres denúncies i querelles.
EL JUTJAT N 5 DE VIC ARXIVA LA QUERELLA DE PxC CONTRA ANGLADA PER APROPIACIÓ DE DINERS DEL PARTIT

D'altra banda, el Jutjat d'instrucció número 5 de Vic ha acordat el sobreseïment de la causa contra l'expresident de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, i l’exregidora de l’ajuntament de Vic, Marta Riera, per un presumpte delicte d’apropiació indeguda i estafa. Aquesta era una de denúncies i querelles posades entre la cúpula i Josep Anglada després de la destitució d'aquest com a president de PxC i la seva expulsió.

En un auto amb data de 6 d’abril de 2016, la jutge ha acorda “estimar el recurs de reforma” interposat per la defensa d’Anglada amb el que decideix “el sobreseïment de les actuacions al no constar degudament justificada la perpetració del delicte d’apropiació indeguda i estafa que els venien sent imputat”.

Plataforma X Catalunya ha recorregut a l'Audiència de Barcelona aquest arxivament que, segons el Secretari d'Organització, David Parada, es deu a que el cas ha passat per les mans de 5 jutges diferents en aquest jutjat de Vic en un any i mig. Parada confia que l'Audiènci reboqui el sobreseiment. 

Segons Anglada els diners que PxC diu que es va apropiar, era l'import d'un pagament que ell va fer en mà amb diners seus a un hotel de Barcelona amb Enric Ravello d'un dels terminis del retorn del prèstec que el FPO austriac i el Vlaam Belang flamenc, van fer a PxC per la campanya de les eleccions catalanes de 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada