dijous, 12 de maig del 2016

L'ANTIFEIXISTA OSONENC, STEVE CEDAR, ABSOLT D'INJÚRIES i AMENACES A LA PRESIDENTA DEL PARTIT INDEPENDENTISTA I XENÒFOB, SOM CATALANS. Els fets van succeir a Vic el passat 23 d’abril quan Cedar i altres militants d'Unitat Contra el Feixisme van concentrar-se davant la parada que aquest grup tenia al carrer Verdaguer



La titular del jutjat número 5 de Vic-Manresa ha absolt l'antifeixista Steve Cedar de les presumptes amenaces i insults cap a Ester Gallego, presidenta del partit xenòfob o identitari i independentista, contrari a la immigració, SOM Catalans. El judici es va celebrar el dimarts de la setmana passada, després de la denúncia posada contra Cedar per  Ester Gallego, líder del partit. 
Els fets van succeir a Vic el passat 23 d’abril, diada de Sant Jordi, quan Cedar i altres militants d'Unitat Contra el Feixisme van concentrar-se davant la parada que aquest grup tenia al carrer Verdaguer. Segons Gallego, que només va denunciar a Cedar, tot i que es van concentrar moltes altres persones, ell li va dir "assassina" i acabarem amb tu".

Per la jutge "els testimonis aportats per la denunciant (E Gallego) neguen que el denunciat (Cedar) hagués proferit les expressions que se l'imputen o que aquest hagués increpés o impedís als vianants aproximar-se  a la taula de la denunciant o adquirir productes de la mateixa, coincidint tots ells en l'actitud pacífica  i merament informativa  sostinguda pel denunciat (...) Per tant, no s'ha pogut constatar la veracitat del relatat per la denunciant..."
En el judici l'advocat de Gallego va demanar dues penes de tres mesos de presó per dos presumptes delictes d'amenaces i coaccions, i una ordre d'allunyament durant sis mesos per tal què Cedar no s'acosti a menys de 500 metres de Gallego. Però els dos testimonis que van declarar en el judici a petició de Som Catalans, militants també del partit, es van contradir sobre l'hora en que van passar els fets i si l'expressió "assassina" va ser dita per Cedar o per una dona, activista d'Unitat contra el Feixisme que era allà.
Per la seva part tant Cedar com les tres activistes d'UCFR que van declarar, van negar que s'hagués coaccionat o amenaçat a Gallego i els altres membres de Som Catalans.  En paraules de l'advocat Toni Iborra, defensor de Cedar: "va ser una acció de tipus informatiu i amb un to respectuós ho demostra que durant les més de dues hores que va durar l'acció van poder continuar fent la seva activitat de venda de roses i llibres". La sentència, doncs, dóna per bona la tesis d'Iborra.
Aquesta no és la primera vegada que Cedar es jutjat per presumptes injuries a o amenaces a membres de Som Catalans. El jutjat número 5 de Vic va absoldre l'octubre de 2014 a Cedar que fou jutjat per dir feixista i nazi  al regidor d'Esparreguera (ex-PxC) Sergi Hidalgo, membre fundador de Som Catalans.
Cartell de SOM Catalans
 Gallego, la segona per l'esquerra, a un acte de SOM Catalans fa un any a Barcelon amb Filip Dewinter del Vlaams Belang flamenc.
A sota text de la sentència








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada