dilluns, 6 de novembre del 2017

PLATAFORMA X CATALUNYA ACORDA QUE, "MALGRAT TENIR CAPACITAT PER FER UNA CANDIDATURA AMB POSSIBILITATS PEL 21-D", NO S'HI PRESENTA PER NO DEBILITAR EL FRONT UNIONISTA. El Consell Executiu de la Federació Respeto ho va decidir aquest cap de setmana a Mataró, on van assistir a la manifestació unionista amb PP i C'S



L'advocat J.M. Ruiz Puerta de PxL, l'ex-Secretari d'Organització de PxC, David Parada, i  Rafael Ripoll i Christian Ruiz d'España 2000, a la manifestació de Mataró (Fotos de Twitters de PxC)

 
Plataforma X Catalunya ha informat avui  en un comunicat signat pel regidor d'España 2000 d'Alcalá d'Henares, Rafa Ripoll, que es president de la Federació RESPETO, que agrupa a PxC, España 2000, Partido X La Libertad i AME de San Lorenzo del Escorial, que PxC finalment no es presentarà a les eleccions catalanes del dia 21 de desembre. 
En el comunicat s'afirma que, malgrat tenir bons candidats, "un cap de llista espectacular" i la capacitat d'aconseguir els avals o signatures que la llei exigeix a les candidatures extraparalmentàries, donat que les eleccions tindran caràcter plebiscitari sobre la independència o la unitat d'Espanya,  per no debilitar el bloc unionista "per patriotisme ha decidit no presentar-s'hi i dóna llibertat als seus votants per escollir el seu mal menor" a l'hora de votar. El comunicat també informa que PxC i Respeto va mantenir contactes infructuosos amb altres forces per fer una llista àmplia o bloc unitari contra el separatisme. 
PxC no es va presentar a les últimes eleccions al Parlament de Catalunya. A les de 2012 PxC va obtenir 60.107 vots, un 1'65%, i a les de 2010, que va estar a punt d'entrar al Parlament va obtenir-ne 75.134, un 2'40%. 
La decisió es va prendre en el Consell Executiu de Respeto celebrat aquest cap de setmana a Mataró, cosa que va permetre als dirigents de PxC, España 2000 i PxL participar a la manifestació contra la independència que es va fer a la capital del Maresme. Manifestació que ha estat notícia per l'agressió, produida quan la marxa ja havia acabat, a una parella a la porta de casa seva. Els regidors de PxC, PP i C'S que van assistir a la manifestació, van condemnar l'agressió.
Amb l'escenari de les eleccions municipals a un any i mig estan entran a Respeto persones dels àmbits ultra, identitari espanyol o social-patriota, com la exdirigent de VOX, Inma Sequí de Cuenca, o el politòleg de Jaén, Mario Martos.

Mónica Lora, única regidora de PxC a la província de Barcelona, a la manifestació de dissabte a Mataró on es va celebrar el Consell Executiu

COMUNICAT DE PxC-FEDERACIÓ RESPETO (PxC, España2000 y Partido x la Libertad)
1. Haver mantingut diverses converses amb diferents formacions, encara que no ha estat possible configurar un bloc unitari entre les forces polítiques majoritàries, incloent a Plataforma per Catalunya (PxC) en nom de #Respecte. Aquesta idea va sorgir davant la possibilitat que els partits separatistes tornin a unir-se en una sola coalició i que puguin tornar a governar la Generalitat, a causa del sistema de repartiment de diputats injust i no proporcional (Llei d'Hondt i el major pes del vot en províncies menys poblades) que els donaria més representació.
2. Aquestes eleccions, convocades per acabar amb la il·legalitat en les institucions catalanes, s'han convocat amb tanta rapidesa per part del Govern per dos motius: per augmentar les disputes entre partits separatistes, i perquè el moviment nascut als carrers que ha unit a tots els catalans que se senten espanyols en successives manifestacions a tot Catalunya no pugui ser encapçalat pels que en bona part ho estem coordinant dins les nostres possibilitats, entre ells, PxC - #Respecte.
3. Tenim candidats potents i un cap de llista espectacular; tenim capacitat per aconseguir molts més dels avals necessaris per concórrer en aquestes eleccions; tenim els recursos i els afiliats necessaris com per plantar cara i aconseguir un resultat digne, fins i tot arribar a obtenir representació dins el Parlament de Catalunya.
Lamentablement, aquestes eleccions s'han plantejat com el que l'independentisme desitja: com un "plebiscit" en què no es votaran programes polítics, ni s'escoltaran les demandes de la població sobre seguretat, treball, immigració o justícia social: l'únic eix de debat serà independència sí, independència No. Els electors tindran enormes dificultats perquè algun mitjà parli de les seves demandes reals, que PxC - #Respecte si escolta i debat.
4. És possible que la nostra presència electoral i les nostres desenes de milers de vots puguin aconseguir l'efecte contrari al que desitgem: pot ser que no sumem al bloc contrari a la independència, donant-li més espai i vots al bloc independentista que tornaria a governar, i amb ell la inestabilitat, la improvisació i la fractura social que ha trencat la societat catalana. És per això, per responsabilitat i patriotisme, que #Respecte ha decidit no presentar-se a aquestes eleccions catalanes, i dóna llibertat als seus votants per escollir el seu "mal menor" a l'hora de participar en aquests comicis.
Ara que PxC - #Respecte està novament preparada per tornar a participar en les eleccions autonòmiques i representar la veu dels catalans al Parlament, considerem necessari actuar amb seny i responsabilitat. Estem en condicions de somriure mentre pensem que en les pròximes eleccions catalanes si podrem estar presents i obtenir els nostres primers diputats. Però ara mateix hem de seguir treballant durament des de baix per a estar presents en més municipis i ajudar directament a la societat, cansada del debat independentista. Hem de passar pàgina, tots junts.

Rafael Ripoll, President de #Respecte

Imatge de la reunió, dissabte a Mataró

1 comentari:

  1. ¿Capacidad de presentarse? ¿Conversaciones con otras organizaciones? Sin duda, en vez de Respeto deberían de llamarse los "pinochos".

    ResponElimina