diumenge, 4 de febrer del 2018

250 PERSONES A LA MANIFESTACIÓ DE MANRESA CONTRA "L'ADOCTRINAMENT A LES ESCOLES", CONVOCADA DE FET PER LA ULTRADRETA. Hi ha hagut una concentració antifeixista de rebuig, i els dos grups s'han trobat a la plaça Major, separats per un important desplegament de mossos



Jaime Vicern (DUE), Albert Bruguera (DN), l'exdiputat de C'S A.Robles, J.Alsina (Somatemps) i A Marichalar, a la capçalera de la manifestació

Unes dues-centes cinquanta  persones han participat aquest  migdia a la manifestació espanyolista convocada per Democracia y Unidad Española que, sota el lema "contra l'adocrinament de l'escola catalana", ha recorregut Manresa des de l'Avinguda Universitària fins a la Plaça Major i l'ajuntament.
La manifestació, acompanyada d'un important desplegament policial,  s'ha fet sota la pluja sense incidents destacables, més enllà d'algun enfrontament verbal amb alguns veïns que tenien estelades penjades al balcó i amb algun vianant que els ha dit "fatxes" o ha fet crits d'independència. Des d'una hora abans, a les onze, els antifeixistes han fet a la plaça Sant Domenec una concentració-xocolatada antifeixista.
La manifestació anava encapçalada per una pancarta amb el lema "No al adoctrinamiento en las escuelas. Som catalans i espanyols", portada per l'ex diputat de Ciutadans, Antonio Robles, el dirigent de Somatemps, Josep Alsina, el de Democracia Nacional, Albert Bruguera, l'impulsor de Democracia y Unidad Española, Jaime Vizern,  i per l'excunyat de la Infanta Helena, Álvaro de Marichalar. I tot el servei d'ordre, organització i megafonia l'han fet militants de Democracia Nacional.

La seguretat i megafonia de l'acte ha estat gestionada per militants de Democracia Nacional. Les inscripcions de les ungles de la que portava la megafonia ha generat comentaris a la xarxa.
  



 Jaime Vizern i Albert Bruguera

Si bé els la majoria consignes eren contra el suposat "adoctrinament" de l'escola catalana, també se n'han fet contra la independència i contra Puigdemont  com "vuestro presidente es un delincuente" o "no está lloviendo, es Puigdemont que está llorando". També s'han fet crits per la llibertat de veí de Balsareny, Raul Macià, que es va donar a conèixer fa tres mesos per arrencar estelades i retols de "municipi per la independència" mentre estava en règim de semi-llibertat en tercer grau, per una condemna aliena a política, i que ha tornat a ingressar a la presó de Lledoners. Abans de començar la manifestació s'ha guardat un minut de silenci pel veterà de la División Azul, Fernando Quintilla Manresa, actiu membre de l'extrema dreta i les entitats d'excombatents, mort recentment.

 "Resiste el Pont de Vilomara"







Quan la marxa ha arribat a la Plaça Major davant l'ajuntament, els esperaven uns dos-cents antifeixistes darrera d'un cordó policial d'agents i una dotzena de furgonetes de la BRIMO i l'ARRO, fent impossible el contacte entre els dos grups. Entre els manifestant antifeixistes del costat de l'Ajuntament hi havia el regidor del PSC, Felip Gonzàlez i els tres de la CUP, Gemma Tomàs, Jordi Garcés i Jordi Masdeu.
Llavors, a la banda contraria de la plaça hi ha hagut uns breus parlaments. El dirigent de l'entitat ultra  Somatemps, Josep Alsina ha dit que "no volem la independència ni un país nou. Volem la Catalunya de sempre, perquè catalanitat és hispanitat". Per la seva part Álvaro de Marichalar ha afirmat que "hem de netejar les institucions dels que les han embrutat, i a les escoles s'ha d'explicar la veritat, que catalans, bascos, gallecs i castellans van fer fa cinc segles el primer gran imperi que ha conegut la història".  El professor Anonio Jimeno, autor d'un estudi sobre el suposat adoctrinament catalanista dels llibres de text ha denunciat l'adoctrinament i ha demanat que a les escoles no hi hagi símbols polítics. també ha denunciat la suposada manipulació a les escoles l'exdiputat de Ciudadanos, Antonio Robles. Per últim el responsable de Catalunya de Democracia Nacional, Albert Bruguera ha afirmat que "els independentistes ens rebutgen per sentir-nos espanyols" i ha criticat als mestres i als mitjans de comunicació.   


  
 Els antifeixistes a una banda
                             Josep Alsina de Somatemps, fent el seu parlament
 Albert Bruguera
L'ex diputat de C'S, Antonio Robles 
 Álvaro de Marichalar
 

1 comentari:

  1. Los unionistas, con la cara visible, los independentistas, con la cara tapada... Me da que algo está empezando a cambiar en Catalunya

    ResponElimina