dimarts, 6 de febrer del 2018

UNITAT CONTRA EL FEIXISME D'OSONA I ALTRES GRUPS RECULLEN DINERS PER PAGAR LES MULTES D'UNA MANIFESTACIÓ CONTRA PxC DE 2012

 
 Imatge d'aquell dia
El 22 d'abril de 2012 en protesta de la Diada del partit que Plataforma per Catalunya celebrava al parc vigatà de la Bassa dels Hermanos, diverses entitats i associacions de Vic i altres municipis van organitzar una manifestació de rebuig a PxC de rebuig que va acabar davant d'on feia el seu acte el partit xenòfob. La manifestació antifeixista no es va comunicar al Departament d'Interior, cosa que va motivar que quatre dels participants van ser considerats organitzadors i  van ser multats a pagar 1.500 euros, sanció que van recórrer. Un dels multats va demostrar que aquell dia no era a Vic, i se li va retirar la multa. A més, UCFR va recollir 655 autoinculpacions en suport a les encausades. Ara, set anys després els altres tres activistes han perdut definitivament el recursos i hauran d'abonar les multes.  
Per tal de cobrir-ne les despeses de forma col·lectiva, diverses organitzacions de l'esquerra independentista d'Osona i el Ripollès, juntament amb Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) d'Osona, han iniciat una campanya per recollir l'import i difondre el cas. La campanya #SolidaritatAntifeixistes ha habilitat un número de compte per recollir donatius econòmics i organitzarà actes en diverses poblacions com Vic i Manlleu.
Imatge d'aquell dia
En aquella manifestació no comunicada hi van participar unes dues-centes persones i en arribar a la Bassa dels Hermanos, quatre furgonetes de mossos dels ARRO els va impedir el pas. Van haver-hi crits i insults entre els dos grups, però no es va produir cap agressió.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada