dimecres, 13 de gener del 2021

Ignacio Garriga, l'ex regidor del PP al Prat i ex diputat, Antonio Gallego Burgos, l'ex dirigent de PxC, Juan Garriga, la doctora María E García Fuster, i l'ex Secretaria General de PxC, Mónica Lora, encapçalen la candidatura de Vox per Barcelona en la que no hi són la majoria de dirigents locals i militants històrics anteriors a l'entrada dels PxC. L'identitari amb tocs xenòfobs, FNC, de l'àmbit 33, també es presenta a les quatre demarcacions. Ara cal esperar proclamació per part de les JE de les llistes definitives. En principi el FNC ha aconseguit els avals

(Actualitzat, dimecres 20 de gener a les 20h: El DOGC publica un annex aquesta tarda amb les candidatures proclamandes per les Juntes Electorals de Barcelona i Girona, que inclou les de VOX i el FNC en haver aconseguit els avals. Així el FNC sí es presenta a les eleccions del 14-F si finalment es fan en aquesta data. Aquest vespres o demà es publicaran les candidatures de Lleida i Tarragona) 

Tal com recull avui el DOGC, el diputat al Congrés, Ignacio Garriga, encapçalarà la candidatura de Vox per Barcelona a les eleccions convocades pel 14 de febrer. Garriga va ser militant del PP fins 2009, membre de la candidatura de l'efímer de Montserrat Nebrera, Alternativa de Govern a les eleccions catalanes de 2010 en que va anar en el lloc 18,  ja va obtenir l'escó de diputat al Congrés a les eleccions del 28 d'abril de 2019. Es cosí de l'exdirigent de PxC, Joan Garriga.


En segon lloc va l'ex diputat del PP i ex regidor del Prat del Llobregat pel Partit Popular, Antonio Gallego Burgos. Burgos va ser Diputat al Congrés entre 2008 i 2015, regidor del Prat des de 1999 a maig de 2015 en els que va estar a l'oposició.   Va ser escollit diputat a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre de 2015, i una setmana després de prendre possessió de l'acta, va renunciar. 

Sobre els motius d'aquest renúncia hi ha diverses versions, més enllà de les discrepàncies ideològiques. Antonio Gallego es va distingir els útims anys de regidor al Prat, on governava Iniciativa per Catalunya, per fer sovint un discurs xenòfob basat en mentides. Podeu llegir dos articles o columnes seves de quan era regidor on diu barbaritats com que els immigrants sense papers aconsegueixen pisos de protecció oficial. Ara torna a entrar en política de la mà de Vox, i si es compleix el que anuncien les enquestes de que Vox superarà a Barcelona el 3% de vots, amb aquest percentatge, habitualment entren dos o tres regidors, pel que és molt probable que sigui escollit diputat. Al 1995 Antonio Gallego va anar a la candidatura de CiU del Prat de Llobregat.



 

En tercer lloc va Juan Garriga Domenech, cosí i mentor polític d'Ignacio Garriga. Joan Garriga -com es presentava abans-, exmilitant del PP, va ser molts anys membre de l'Excutiva de Plataforma per Catalunya (PXC) i un dels artífex de la dissolució de PxC per entrar bona part dels seus dirigents a Vox. Ara és president de Vox a la província de Barcelona

 


En quart lloc va la doctora María Elisa García Fuster, que ja va anar de númeo 8 a les eleccions de novembre de 2019.  

 


 

I en cinqué lloc va l'ex-Secretaria General de Plataforma per Catalunya i exregidora de Mataró, ara Secretària Provincial de Vox Barcelona, Mónica Lora. 

 


Mónica Lora, entre Alberto Tarradas, candidat per Girona, i Juan Garriga

 A la llista ja no hi són la majoria de militants i dirigents històrics de Vox de Barcelona, que van ser apartats de la direcció i provincial i local després de l'entrada dels exdigents de Plataforma per Catalunya. Amb la convocatòria de primaries de stembre, on només la candidatura de Joan Garriga va aconseguir l'aval del 10% de la militància, els ex PxC amb Buxadé i Ignacio Garriga controlen Vox a Catalunya. 

La llista de Girona està encapçalada per Alberto Tarradas Paneque, un dels pocs dirigents de Vox a Catalunya dels anys de travessia del desert que, juntament amb Jorge Buxadé i Ignacio Garriga  que no ha estat desterrats del partit després de la irrupció dels dirigents de PxC. I en segón lloc hi va l'ex dirigent de Democracia Nacional i ex regidor d'Olot per PxC, Nacho Mulleras. Tanca la llista de Girona, el regidor de Salt, Sergi Fabri.  Vox només té 3 regidors a tot Catalunya, que són precisament els que abans estaven a PxC de Salt.

          


Ignasi Mulleras


La candidatura de Vox per Tarragona té de cap de llista a Isabel Lázaro Pina. I l'exdirigent de Democracia Nacional i candidata a al'alcaldia de Barcelona per Democracia Nacional-La España En Marcha, fa sis anys,  Montserrat Montanuy, va de número set.  Per últim la de Lleida, està encapaçalada per  Antonio Ramón López Gómez. A Lleida Vox té pocs militants, no només perque no tenia gaire implantació PxC. La detenció i posterior condemna del seu dirigent històric, José Antonio Ortiz Cambray, a 14 anys de presó per abusos sexuals a persones amb discapacitat ha fet molt mal al partit.

   

Montanuy ara va de 7 a la llista de Vox per Tarragona

Aquestes llistes poden tenir alguna modifició, donat que són les presentada davant la Junta Electoral que ara té tres dies per demanar alguna correcció. 

L'altra candidatura de l'àmbit nacionalista xenòfob, en aquest cas  independentista 33, que ha presentat candidatures a les 4 demarcacions catalanes, és el Front Nacional de Catalunya. Albert Pont, president del Cercle Català de Negocis és el cap de llista per Barcelona. Ara cal esperar el dia 19 de gener a la proclamació de les llistes definitives per part de les Juntes Electorals. Si un cop comprovats els avals presentats, el FNC no tingués els nombre necessari en alguna demarcació, aquella llista cauria. Aliança Catalana, de la regidora de Ripoll, que es va presentar pel Front Nacional de Catalunya, no s'hi ha presentat, probablement per la dificultat d'aconseguir avals.   




 

 

 LLISTA PROVISONAL COMPLERTA VOX BARCELONA 

1. Ignacio Garriga Vaz de Concicao

2. Antonio Gallego Burgos

3. Juan de la Cruz Garriga Dómenech

4. María Elisa García Fuster

5. Mónica Lora Cisquer

6. Andrés Félix Bello Sanz

7. Manuel Jesús Acosta Elías

8. María del Mar Cambronero Soriano

9. María De Temple Salinas

10. Gonzalo De Oro-Pulido Plaza

11. Alejandra Chirívas Brazo

12. José Manuel Arias Flores

13. Nerea Andrés Antón

14. Yago Ruiz Tintoré

15. Amanda Puiggros Martí

16. Isabel Melendez Valdés Romero

17. Manuel Chacón García

18. Sergio López González

19. Nuria Alejandra Acacio Montesinos

20. José Casado Ortega

21. Rafael Pérez Adamuz

22. Iván Cánovas Casanova

23. Marina Ferrer Sánchez

24. Daniel Lafuente Arbos

25. Inmaculada Cervilla Galera

26. José María Casanova Prenafeta

27. Argyris Hortas Gozalvo

28. Carlos Javier Ubieto Cristóbal

29. Marta Patricia Retuerta García

30. Marian Asensio Villalba

31. Pedro Ardanuy García

32. Juan José De la Rosa Gutiérrez

33. Jordi Rangel Villatoro

34. María del Mar Ingelmo Torres

35. Emma De la Torre Carrenca

36. José María Torrente Florines

37. Felicidad Morera González

38. Carlos Cortizo Casanova

39. Teresa Corrales Hurtado

40. Francisco Manuel Fernández Beltrán

41. David Pasarell Serred

42. Irma Larroy Ovide

43. Félix Urbano Priego

44. M. Carmen Couso Rodríguez

45. Alfonso Paniagua Jiménez

46. Rocío Chaparro Rodríguez

47. Manuel Rielo Vilanova

48. María Trinidad Ferrando Fenoll

49. David Rojas Maqueda

50. Andrea Tejada León

51. Daniel Gutiérrez Morgado

52. Antonia Jiménez Blasco

53. Liberto Mariano Senderos Oliva

54. Eulalia Serrano Rodríguez

55. Francisco José Callejas Estévez

56. María Dolores Andreu Catalá

57. Francisco Javier Corbacho Jiménez

58. María José Perallón Gallego

59. José De Azevedo Torra

60. María Pilar Martínez Lozano

61. Antonio García Fernández

62. María Ángeles Barbarrusa Maldonado

63. Francisco Javier Millán Vidal

64. Joaquín Barba Gómez

65. Maite Pilar Juan

66. Jorge Mena Gálvez

67. Rafael Roldán Laserna

68. Adoración Rodríguez Rodríguez

69. Juan José Román Periche

70. Carla Sabaté Roca

71. Victoriano Cabrera Estrella

72. Vicente Durá Bono

73. Evangelina Ríos Pérez

74. Marcos Rodríguez Font

75. Josefa Millán Hita

76. Antonio Nogales Borrego

77. Rubén Sodupe López

78. Dosinda Pérez García

79. Cesar José Gil Abaurrea

80. Josefa Esperanza González Morcillo

81. Carlos Edmundo Riesco Granadino

82. Erika Prieto Torregrosa

83. Andrés Molina Arnal

84. Raquel Casviner Canellas

85. Antonio Juliá Morell

 

Suplents

1. Eulogio Ruiz Tintoré

2. Sergio Millán Sánchez

3. María Luisa Casado Juárez

4. Antonio Fernández Sánchez

5. Juliana Gallego Martínez

2 comentaris:

  1. Xavier, ¿y qué ha pasado con Jordi de la Fuente? Veo que una vez más le dan de lado y no le incluyen tampoco en las listas de VOX al Parlament.

    ResponElimina
  2. Es responsable o secretario de Organización de Vox Barcelona. En las listas no estará de momento por su pasado en el MSR

    ResponElimina