dimecres, 24 de febrer del 2021

Mor l'advocat ultra, Esteban Gómez Rovira, que va recórrer la política lingüística de la Generalitat, milità a Frente Nacional, Juntas Españolas, Agrupació Ruiz Mateos i PxC, defensor de Josep Anglada, i va tenir de deixeble en el bufet a l'ara diputat de Vox, Juan José Aizcorbe

 

Gómez Rovira i Josep Anglada

La nit del 23 al 24 de febrer de 2021, en la que es complien 40 anys de l’intent de cop d’estat del 23-F, ha mort a Barcelona a causa del Covid-19, a l’edat de 84 anys, l’advocat ultra Esteban Gómez Rovira, que es va donar a conèixer els anys vuitanta i noranta per interposar nombrosos recursos contra la immersió lingüística a l'escola i contra la política lingüística de la Generalitat. Va militar, col·laborar i ser candidat de diversos partits i grups d’ultradreta.

Nascut a Madrid el 13 de setembre de 1936 durant la Guerra Civil, s’establí a Barcelona el 1979, i va viure la normalització i l’ús del català com una agressió a la seva persona i als seus fills, iniciant una creuada judicial contra la Generalitat en un moment que el PP no qüestionava la política lingüística aprovada per unanimitat pel Parlament. Per aquest motiu patí diversos intents d’atemptats amb paquets bomba enviats per Terra Lliure, un el 24 de desembre de 1987, i un altre el 30 de setembre de 1994, en el seu domicili i despatx del carrer Rocafort de Barcelona. I no va ser el PP, sinó Ciudadanos qui va continuar a partir de 2006 des del Parlament de Catalunya la seva lluita.


 

Amic i seguidor de Blas Piñar, l’any 1989 va anar de número dos a la candidatura al Parlament Europeu del Frente Nacional, que encapçalava Blas Piñar. Llista en la que en el número 16 hi anava el llavors jove advocat que treballava al seu bufet, l’ara diputat de Vox, Juan José Aizcorbe, i en el 26, Josep Anglada.  Gómez Rovira va treballar per aconseguir unir les Juntas Españolas i el Frente Nacional, del que a la xarxa hi ha aquest vídeo en que intervenen Aizcorbe i Gómez Rovira. A les eleccions al Parlament de Catalunya de 1992 Gómez Rovira encapçalà la candidatura de l’Agrupació Ruiz Mateos, anant Josep Anglada en el número 7. El novembre de 2006 encapçalà la candidatura al Parlament de Catalunya de la coalició Plataforma Adelande Catalunya, que van formar Alternativa Española (AES) i Democracia Nacional. Anglada, que era regidor de PxC a Vic no s'hi va sumar, però de número 7 de la candidatura hi anava Jesús Acosta Elías que el 2021 serà diputat de Vox al Parlament.

Va col·laborar amb Josep Anglada, portant-li la defensa en nombrosos judicis i plets, entrant a militar a Plataforma per Catalunya de la que es donà de baixa l’octubre de 2010, amb motiu de la disputa amb el Secretari General, Pablo Barranco, que fou exclòs dels set primers llocs de la candidatura al Parlament de Catalunya, a qui Gómez Rovira recolzava.
Els últims casos mediàtics de Gómez Rovira va ser una una denúncia interposada fa onze mesos contra el president del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS), José Félix Tezanos i una denúncia contra la consellera de Salut Alba Vergés i Quim Torra per no acceptar fer un hospital de campanya per malalts de Covid amb llits de la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca. La Covid-19 ha sigut la causa de la seva mort.
         El diputat de Vox, Juan José Aizcorbe, es formà i treballà en el bufet de Gómez Rovira, amb qui compartí militància als Frente Nacional, Juntas Españolas i altres grups.   

                           




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fallece, muere, necrológica, fallecimiento, abogado, Covid-19, Covid,19, coronavirus, Clínica Quirón, inmersión lingüística, bilingüismo,escuela catalana, discriminación, escola, español, castellanano, derecho, padres,

1 comentari:

  1. Aaprecié y mucho a Gómez Rovira, defendió no sólo legalmente nuestra causa como marginados por ser castellanohablantes, sino que, como siempre, detestaba las injusticias y se entregaba en cuerpo y alma para denunciarlas. Su ideología, como cualquier otra es de respetar, porque el único discurso válido de un ser son sus obras... Y ahí fue grande. Siento y mucho tu muerte.

    ResponElimina