dimecres, 17 de març del 2021

Juan Carlos Segura Just, nou diputat de Vox al Congrés. Va ser condemnat a un any de presó el 1984 per l'atac amb còctels molotov a la seu de la UCD i absolt de cremar la figura del Rei al Museu de Cera


                  




L'advocat Juan Carlos Segura Just, que va anar de número tres a la llista del Congrés dels Diputats a les passades eleccions de novembre de 2019, va prendre possessió ahir de l'escó que ha deixat vacant Ignacio Garriga, en ocupar Garriga el seu escó al Parlament de Catalunya.

Segura Just de jove va estar vinculat a la ultradreta que practicava acció directa, de vegades violenta. Va va ser condemnat l'any 1984 a un any de presó per la seva participació el 19 de juny de 1980 en l'assalt a la seu del partit Unión de Centro Democrático (UCD). Acció que va ser feta per militants de la  neonazi CEDADE i del Frente de la Juventud que liderava Ernesto Milá.

L'atac va ser perpetrat en acabar una manifestació a l'Avinguda Diagonal amb motiu del "Dia de la Patria Española", quan membres de les dues organitzacions van anar cap a la seu del partit, on després de fer pintades a la façana, entre elles una creu gamada, van llançar pedres, ampolles, còctels molotow i una llauna de benzina, provocant un incedi. Com informava La Vanguardia, en els registres policials que es van fer a casa dels detinguts es van trobar armes de diferents tipus.  es van trobar armes de diferents tipus.

Segura Just també va ser detingut el 9 de juny 1982, resultant absolt, per la crema de la figuar del Rei que hi havia al Museu de Cera de Barcelona. El tribunal el va absoldre perquè malgrat ser al lloc ambels autors materials, ell no va ser qui va ruixar amb líquid inflamable la figura de Juan Carlos I i li va prendre foc. Tothom té el seu passat, evoluciona, canvia i el temps tot ho cura. Però està bé saber com va començar políticament l'ara nou diputat.

Juan Carlos Segura va arribar a Vox de la mà de Jorge Buxadé, que va formar part de la candidatura que encapçalava l'ara diputat per presidir el Col·legi d'Advocats de Barcelona   l'any 2013. Abans de militar a Vox va fer-ho al Partit Popular, sent secretari juríci del PP de Catalunya.

 L'altra diputat de Vox per Barcelona és Juan José Aizcorbe, que començà en política Juntas Españolas, Fuerza Nueva i el Frente Nacional de Blas Piñar,  i va començar a treballar com advocat al bufet d'Esteban Gómez Rovira, advocat que es va destacar per recòrrer la política lingüística de la Generalitat i la immersió lingüística. Gómez Rovira va morir fa un mes de Covid-19.
 
Carlos Segura Just amb els ara diputats al Parlament, Alberto Tarradas, Mónica Lora i Joan Garriga en un acte el passat 27 d ejuny a Barcelona


                              

      




 


 

                                                                          


El diputat ahir en prendre possessió del seu escó



3 comentaris:

  1. Es força curòs no llegir MAI sobre el passat terrorista (de vegades amb delictes de sang) de membres de l'esquerra política. En canvi parles d'una condemna on aquest home no va ferir ningú, i han passat TRENTA HUIT ANYS. Un dubte, ho fas a propòsit o no veus el miserable de les teves publicacions?

    ResponElimina
  2. Dels membres de l'espai ultradreta explico la seva trajectòria. I els de Vox a Catalunya, uns a Fuerza Nueva, Frente Nacional i Juntas Españolas, altres a les Falanges,o aquest a accions d'acció directa del Frente de la Juventud. Després explico si han passat pel PADE, Agrup Ruiz Mateos o GIL, pel PP o per PxC. Algun altre MSR i PxC... Quan neix un partit nou es normal voler saber d'on venen els seus membres.

    ResponElimina
  3. Está clar que per tú, hi ha una violencia bona, la independentista i un altre dolenta, la no independentista.

    ResponElimina