dimarts, 30 de novembre del 2021

Safety Journalist Plataform, Plataforma del Consell d'Europa que vetlla per la segurerat del periodistes i l'exercici del periodisme fa una alerta per les amenaces que vaig reber a Twitter després de la meva intervenció a Equipo de Investigación

 
                



La plataforma del Consell d'Europa que promou la protecció del periodisme i la seguretat del periodistes    del Consell d'Europa que ha denunciat les les amenaces de mort  que vaig rebre a Twitter  arran de la meva participació seva participació en el programa Equipo de investigación de La Sexta. En el programa d'Equipo de Investigación, titulat Los cachorros ultras, emès el divendres 19 d'octubre. En el programa yo explicava qui era el grup Rius va parlar del grup ultra Bastión Frontal  i, després de la meva intervenció seva emissió, vaig rebre amenaces de mort i insults part del compte –@AironTheGod–  com "Xavier Rius, maricón", "Et matarem" o "Sí, la violència es combat amb violència. Heil, Hitler". Aqustes piulades van estar 48 hores al seu compte fins que Twitter les va eliminar diumenge i poc després el compte va ser tancat.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya, la Federaci ó Europea de Periodistes i Reporters sense Fronteres van fer arribar la denúncia a la plataforma europea, que ha fet pública una alerta de nivell 2, ja que es tracta d'amenaces greus contra la llibertat dels mitjans de comunicació. Després de llançar l'alerta, la plataforma del Consell d'Europa confia en rebre explicacions del govern espanyol sobre el fet denunciat.Aquest any la plataforma ha presentat 223 alertes (vuit són espanyoles). Entre les alertes que feien referència a Espanya n'hi havia una de centrada en la jutge que va exigir al director d'Eldiario.es, Ignacio Escolar, que revelés les seves fonts i d'altres sobre periodistes amenaçats o copejats en manifestacions antivacunes o a favor de Pablo Hasél, o les amenaces de Vox contra El Jueves.

Agraeixo les mostres de suport rebuts aquest dies. 

 

No. 224/2021

Death Threats against Journalist Xavier Rius Sant

No State reply yet
Created 29 Nov 2021
Partners : efj/ifj ; rsf
Attacks on physical safety and integrity of journalists   helperSource of threat: Non-StateLevel 2   helper

Journalist Xavier Rius Sant, who specialises in covering far-right movements, received death threats on Twitter on 19 November 2021 after he appeared on the TV channel La Sexta’s show "Equipo de Investigacion". The journalist had commented on the activities of the nationalist youth group Bastion Frontal. Shortly after his intervention, the holder of the Twitter account @AironTheGod, which has since been closed, sent him insults and death threats. One of the tweets stated: "We will kill you". On 23 November, with the support of the Spanish Federation of Journalists' Unions (FESP), the journalist filed a complaint with the police.

Statement by the Federation of Journalists Unions (FeSp): “'Te vamos a matar, Xavier Rius'” 

 



 Alerta de Safety of Journalists Plataform

Federación de Sindicatos de Periodistas 

 Informació al diari ARA

Informació a VilaWeb 

Información en Vertele 

LomejorTV 

 

 


 último vídeo, últim, La Sexta, entrevista, Equipo de Investigación

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada