dimecres, 24 de novembre del 2021

Poso denúncia per les amenaces de mort cap a mi fetes des d'un compte de Twitter després de la meva intervenció al programa "Los Cachorros Ultras" d'Equipo de Investigación a La Sexta

 
                                                   


                                        

Davant de les amenaces cap a al meva persona fetes per un militant ultra des del seu compte de Twitter després de la meva intervenció al programa d’Equipo de Investigación de La Sexta, "Los cachorros ultras" de divendres passat, he posat deúncia a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de la Plaça Espanya de Barcelona, on hi ha el servei d’atenció per Delictes d’Odi.

Le amenaces de mort cap a la meva persona les va fer l’usuari @AironTheGod “Airon Winter”, minuts després de la mena intervenció en el programa emès el divendres passat, 19 de novembre a partir de les 22 hores i 20 minuts. Jo vaig intervenir en el programa explicant qui eren el grup ultra “Bastión Frontal” al que pertany la jove madrilenya, Isabel Medina Peralta, que va ser notícia fa vuit mesos pel seu discurs contra els jueus en un acte d’homenatge a la División Azul. Grup que centrava bona part del programa.

Aquest usuari @aironthegod, que va fer diversos tuits sobre el programa des del seu compte de Twitter, té de foto de capçalera del mateix a Adolf Hitler, i com a foto de perfil seva tenia divendres al vespre una persona amb una caputxa, però  dissabte la va canviar per la del jove americà, Kyle Rittenhouse, que la setmana passada fou absolt de l’homicidi de dos manifestants antiracistes a Wisconsin.

Els tuïts que va fer cap a mi, aproximadament a les 22,45 hores, deien : “TE VAMOS A MATAR XavierRius" i “Xavier Rius MARICÓN”. Diumenge aquestes piulades i altres d’exaltació nacional socialista relatius al programa varen ser esborrats o eliminats per “infringir les normes de Twitter”. Tot i això el compte continua avui dimecres actiu.

Aquesta no és ni la primera ni la segona vegada que com periodista expert en ultradreta pateixo  amenaces anònimes grups ultres, si bé és la primera vegada que són manifestament de mort. Jo continuaré fent la meva feina i d’aquí un mes i mig publico un nou llibre en català sobre la ultradreta, tant de la extraparlamentària com de la que ha arribat als parlaments de Catalunya i l’Estat espanyol.

                                                            




¿Quién ha salido perjudicado y quién beneficiado con el programa ‘Los cachorros ultras’ de La Sexta? El Triangle

 Qui ha sortit perjudicat i qui beneficiat amb el programa ‘Los cachorros ultras’ de La Sexta? El Triangle  

El periodista Xavier Rius Sant denuncia als Mossos les amenaces d’un ultra Les amenaces van venir arran de la seva intervenció a un programa de La Sexta sobre l'extrema dreta. VilaWeb

El periodista Xavier Rius Sant denuncia un ultra per amenaces de mort.Comunicació21

“Te vamos a matar, Xavier Rius”. Federación de Sindicatos de Periodistas 

El periodista experto en ultraderecha Xavier Rius Sant denuncia a los Mossos las amenazas de muerte recibidas. Sindicat de Periodistes de Catalunya 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada