dijous, 4 de novembre del 2021

Condemnats a tres mesos de presó dos ultres del RCDE FIRM de l'Espanyol, per l'agressió a un membre d'una altra penya l'1 de maig de 2016, en declarar-se culpables amb una sentència de confomitat que ha evitat el risc d'una condemna de presó que sí haguessin hagut de complir. Aquests i altres nou ultres implicats en l'agressió, també han estat condemnats a una multa i a indemnitzar la víctima.

                               



La jutge titular del Jutjat Penal 9 de Barcelona, María de la Encina Fernández Castro, ha condemnat a dos ultres de l'Espanyol membres dels RCDE FIRM a tres mesos de presó per agredir la matinada de l'1 de maig de 2016 i deixar inconscient a V.G.S, membre de la Peña Juvenil Espanyolista 1991. 

La sentència s'ha dictat després d'un acord de conformitat entre els onze acusats que es van declarar culpables, la Fiscalia i la víctima, pel que el judici com a tal no es va celebrar. Inicialment el Fiscal de Delictes d'Odi demanava per ells 3 anys de presó. Tant els dos condemnats a tres mesos de presó, J.Josep P.M i A.T.J, com altres nou acusats han estat condemnats  per  un delicte de lesions amb els agreujants d'abús de superioritat i discriminació per motius d'ideologia a multes d'entre 3.600 i 1.800 euros, a l'allunyament de  vers la víctima i de l'Estadi de l'Espanyol, i entre tots l'hauran d'indemnitzar amb 22.496 euros. Tres dels condemnats són germans. I alguns d'aquests vestien samarretes o portaven simbols del Hogar Social o del desparaegut Casal Tramuntana i l'Hogar Social Madrid.

La sentència afirma que els onze joves ultres pertanyen a RCDE FIRM, secció d'extrema dreta de l'Associació La Curva, els quals tenen hostilitat vers la Penya Juvenil Espanyolista 1991, a la qual pertany la víctima, V.G.S, “que creuen que té tendència ideològica propera als col·lectius de extrema esquerra, davant de la que mantenen, per considerar-la antagònica la seva, que defensa valors socials extrems propis de l'extrema dreta, una posició bel·ligerant".  Alguns d'aquest joves tenien ta

La sentència considera provat que la matinada de l'1 de maig del 2016, durant la celebració de la Fira d'Abril al recinte de Fòrum, els acusats  C. V. S., J. V. S., M. V. S., J. J. P., Á. H. T., J. M. C, E. L. S., A. V. L., R. G. B., P. A. P., J-M. M. G., membres de la penya de ultradreta, RCDE FIRM de la Curva de l'Espanyol, van anar a la carpa que havia instal·lat la Penya Juvenil Espanyolista 1991.Van localitzar a la zona de la barra V. G., a qui van sorprendre mentre, acompanyat de dos amics: M. F. i A. P. S., gaudia de l'esdeveniment. Un cop situats al costat de V.G el van abordar exigint-li J. J. P. M. informació sobre un altre membre de la Penya Juvenil Espanyolista 1991. Al no acceptar a allò pretès, i després de reprendre'l Á.T. J. per la seva negativa, J. P. M. va carregar contra V. G. propinant-li un fort cop de puny al cap. A aquesta acció es van sumar, gairebé simultàniament, J. M. C., C. V. S. i M. V. S., observant la resta la brutal agressió sense fer res per evitar-la ni per ajudar la víctima, reforçant amb la seva presència l'acció dels anteriors i facilitant l'execució de l'agressió. Com a conseqüència dels cops que va rebre d'aquests quatre acusats, V.G, que amb prou feines va tenir possibilitat de defensa o de fugida atesa la superioritat numèrica dels agressors i la ubicació a què l'havien portat: arraconat d'esquena a la barra, va caure inconscient a terra, on, ja a mercè de tots ells, va rebre per tot el cos puntades i puntades de peu, tant d'aquells quatre acusats com de J.V.S, Á. H. T., E. L. S., A. V. L., R. G. B., P. A. P., J-M. M. G. i C. S. A., que l'havien envoltat. 

Una persona aliena als implicats va recriminar al grup atacant el seu comportament. Aquesta reacció va sorprendre els seus membres que van abandonar immediatament el lloc dels fets, deixant inconscient i ferit la seva víctima. A terra de la carpa va romandre fins que va ser atès pel servei d'emergències del recinte, i posteriorment traslladat a l'Hospital de Bellvitge.

 Els acusats van emprar mètodes de similar intensitat i eficàcia lesiva en l'escomesa conjunta ia l'uníson del que van fer objecte a V.G. Com a conseqüència del mateix, aquest va patir lesions consistents en una ferida contusa parietal esquerra i poli contusions en rostre, peu dret i extremitat superior esquerra, que van trigar a estabilitzar 15 dies dels quals 3 va estar incapacitat per al seu treball i vida habitual i van precisar per a la seva sanitat de tractament mèdic quirúrgic consistent en sutura i analgèsics, amb visites de control i seguiments per a aplicació de protocols de fisioteràpia. Com a seqüela li resta una cicatriu de 3 cm a zona parietal esquerra. La sensació de vulnerabilitat derivada de la gratuïtat i la desproporció de l'atac així com la connotació despectiva i degradant de la manera buscada per a l'execució (veient-se tractada com a rebuig) va tenir en VG. un impacte emocional que es va traduir en sensacions anímiques d'inquietud, temor i vexació .

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada