dijous, 2 de novembre del 2023

El 14 acusats per la campanya contra la mesquita del carrer Japó de Barcelona accepten el pacte o acord de conformitat, declarant-se culpables amb penes d'un any a dos anys i mig que no hauran de complir. Han d'indemnitzar al centre islàmic i fer curs sobre igualtat, diversitat i drets fonamentals. El judici s'ha demorart dues hores perquè no compareixia l'ex responsable de Democracia Nacional Joven, Juan de Haro, que ha arribat tard

       



Avui havia de començar el llarg judici als 14 acusats per la campanya contra la mesquita del carrer Japó de Barcelona, però tal com es va acordar fa tres setmanes entre defenses, els acusats, Fiscalia i l'acusació popular exercida per l'Ajuntament de Barcelona, els 14 ultres que havien de  ser jutjats a partir d'avui han acceptat el pacte de conformitat declarant-se culpables, sent condemnats a unes penes que van d'un any, any i mig o dos anys i mig, que no hauran de complir si no tornen a delinquir. Hauran de pagar indemnitzacions en concepte de reponsabilitat civil que la majoria ja han començat a abonar, i seguir un programa sobre drets fonamentals, igualtat i diversitat, es a dir seguir un curset a càrrec de la Conselleria de Justícia. 

En concret s'ha aconseguit una conformitat amb el Ministeri Fiscal i l'acusació popular, amb el contingut següent: Pels delictes dels que eren acusats, un delicte de coaccions per a impedir l'exercici d'un dret fonamental, dos delictes lleus d'amenaces, un delicte lleu de lesions i un delicte comès en ocasió de l'exercici dels Drets Fonamentals i Llibertats públiques reconeguts en la Constitució, concorrent l'agreujant de cometre els fets per motius de discriminació religiosa i ideològica, l'atenuant analògica de dilacions indegudes i l'atenuant simple de reparació del mal causat, s'ha interessat per a aquests , pel primer delicte, les pena de 12 mesos de presó i allunyament de la Mesquita per un termini de 5 anys, pel segon delicte, un mes de multa i allunyament durant 6 mesos respecte perjudicat, pel tercer delicte, un altre mes de multa i allunyament dels perjudicats, pel quart delicte, la pena d'1 any i 6 mesos de presó i multa de 5 mesos, inhabilitació especial per a professió o ofici relacionats amb l’educació per un temps de 4 anys i 6 mesos i allunyament de la Mesquita per un termini de 5 anys .Igualment s’ha acordat la clausura definitiva dels perfils en xarxes socials Facebook i Twitter des d’on s’havien comès els fets. Igualment s’ha acordat l'abonament de 15.000 euros en concepte de responsabilitat civil. La condemna més alta ha estat per Albert Bruguera amb una pena de 12 mesos de presó per un delicte i 18 mesos per l'altre delicte. 

Si no s'haguessin declarat culpables s'hagés fet el judici que duraria dos mesos i s'arriscaven a penes molt més altres. La  Fiscalia de Delictes d'Odi de Barcelona demanava 10 anys de presó  (no vuit i mig com diuen alguns mitjans) per Albert Bruguera, ex delegat de Democracia Nacional a Catalunya, 6 anys i un dia per l'ex dirigent de Democracia Nacional Joven, Juan de Haro, penes de 6 anys per altres tres militants o ex militants de DN, i 3 anys i un dia per altres deu. Tot i la rebaixa de les penes acordada, s'els ha condemnat per delictes d'amenaces, coaccions, lesions i incitació a l'odi per motius religiosos i contra els drets fonamentals. Avui no ha estat cridat un quinzè acusat que no ha comparegut en anterior citacions i ha estat declarat en rebel·lia. La vista prevista per les 9´30 s'ha demorat gairebé dues hores perquè Juan de Haro no arribava, i finalment s'ha decidit començar sense ell, que s'ha incorporat a les 13 hores.

La majoria dels condemnats, alguns membres molt actius de Democracia Nacional fa cinc anys a Catalunya, han abandonat la militància i els càrrecs de responsabilitat en el partit com és cas de Bruguera, de De Haro o també dels coneguts Antonio Castellón i Alba Sánchez, que tenia el perfil a les xarxes de Hanna Reitsch.  

La campanya contra aquest oratori la van començar el febrer de 2017 alguns veïns amb participació de Plataforma per Catalunya, principalmnet de Jordi de La Fuente i Pablo Barranco, però a partir de juliol d'aquell any va ser Democracia Nacional qui la va liderar. 

 

Imatge de la vista d'avui a l'Audiència de Barcelona
                                     


 Un dels condemnats entrant a l'Audiència de Barcelona amb el seu advocat, Fernando Oriente.

 



 Imatge de la campanya contra la mesquita l'estiu de 2017

Clica per veure vídeo de la notícia al Telenotícies Migdia de TV3


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada