divendres, 23 de març del 2012

ARTICLE MEU AL TRIANGLE SOBRE MILITIA TRAMUNTANA

Avui em surt aquest article al Triangle

                                      ..
Dues setmanes després que els mitjans de comunicació descobrissin on era la seu del Centre Militia, ara dit Casal Tramuntana, que s’havia d’inaugurar el 15 de gener amb la presència de dos dirigents neofexistes italians, és encara aviat per valorar el significat d’aquest centre i d’altres dos de Castelló i Sevilla.
El local és al carrer Independència 333. La existència d’aquest centre es va conèixer per l’event de facebook al que van confirmar que hi assistirien nombrosos dirigents de Plataforma per Catalunya. A l’anunci de Facebook hi sortia el cartell de la convocatòria i una foto del local en la que es veia el regidor d’Hospitalet de PxC, Alberto Sánchez. Rebeca Berenguer, que anava de número 10 a la llista de PxC a L’Hospitalet apareixia com encarregada de la logística de l’acte.
A la inauguració del 15 de gener s’anunciava que hi participarien juntament amb Enrique Ravello, responsable de Relacions Internacionals de PxC, que intervindria com a membre de l’associació Genos i la revista Europae, dos membres del neofeixisme italià: Gianluca Iannone, líder de la Casa Pound de Roma, i Gabriele Adinolfi, fundador del grup “Guàrdia d’Honor de Mussolini”, que va ser empresonat  per la seva presumpte implicació a l’atemptat de l’estació de Bolonya del 1980. Pel dia 14 estava previst un acte similar amb la presència dels tres ponents a Castelló, i un altre similar pel 27 de gener a Sevilla.
El Centre Militia voldria emular l’experiència de la Casa Pound de Roma que lidera una xarxa de entres socials i esportius arreu d’Itàlia. Tenen una emissora de ràdio i TV, llibreries i bars arreu del país. La Casa Pound agafa el nom de l’escriptor nord-americà, Ezra Pound que el 1939 decidí afincar-se a Itàlia i des d’allà  posava la veu a les emissions en anglès de les ràdio italiana i alemanya, en favor de l’Eix. Fan tasques socials com la de rehabilitació d’habitatges per famílies amb dificultats i ofereixen una forta cohesió grupal als joves que s'hi impliquen. Gianluca Iannone sempre repeteix que no és racista. Tot i això diu que impulsa el feixisme del Tercer Mil.lenni, però diversos membre de la casa Pound s’han vist implicats en fets violents i racistes.
Quan des d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme es denuncià que PxC portava dos neofeixistes italians a Barcelona, Josep Anglada va desautoritzar Ravello, desvinculant a PxC de l’acte, reconeixent que si algun regidor hi assistia era a títol personal. Llavors els organitzadors van eliminar tota la informació de la xarxa i l’acte s’avança al dissabte 14, cosa que impediria que hi participessin Ravello i Adinolfi que eren aquell mateix dia a Castelló. La policia catalana que sabia on era el local va fer un seguiment discret i va comptabilitzar unes seixanta persones.
Setmanes més tard Unitat contra el Feixisme va anunciar que el local estava a l’Avinguda de Can Serra de L’Hospitalet cosa que no era certa i, l’associació canvià el nom de Militia pel de Casal Tramuntana. Sense dir que el local era Militia- Tramuntana, l’advocat d’extremadreta, Jorge Buxadé va anunciar al seu blog que el 3 de febrer faria una conferència a Independència 333 sobre “la moralitat del sistema de partits”, cosa que ja va posar sobre la pista que allà s’hi podia trobar Militia Tramuntana, i la primera setmana de març ja es va tenir la confirmació que el aquell local era Militia i estaria llogat a nom de Rebeca Berenguer, si bé les gestions les hauria fet el regidor de L’Hospitalet, Alberto Sánchez. Sánchez trenca una mica els estereotips que es tenen dels dirigents d’extremadreta. Ha estat militar professional, va estar destinat a Bòsnia i després de deixar l’exèrcit va peregrinar a peu i autoestop de Roma a Jerusalem. Xerrant amb ell, m’ha repetit una i altra vegada que només són una associació cultural i es mostra fascinat de l’experiència de la Casa Pound italiana. I ha demanat respecte per l’associació que diu que no es fica ni molesta ningú.
Però el fet que es convoquessin simultàniament els actes de Barcelona, Castelló i Sevilla, amb la intervenció d’Enrique Ravello permet fer-ne dues interpretacions. Una seria que ara que Anglada, que ha tornat a anunciar la creació d’un partit d’àmbit espanyol, potencia aquests centres socials com una eina per captar joves i base social al seu projecte. L’altra seria que Ravello i alguns regidors de PxC, juntament amb gent que no forma part del projecte d’Anglada senzillament volen estendre el projecte de la Casa Pound i la vinculació a Catalunya amb PxC seria circumstancial.
De moment, però, nombroses associacions del Clot i la Sagrada Família han mostrat el seu rebuig per la creació d’aquest centre que emula el neofeixisme italià i han convocat una cassolada pel dissabte 31 de març al migdia i una manifestació per l’abril.  
 Link del resun de l'article al Triangle digital
             
 Pintada en alemany "Nazis raus", "Fora nazis"

11 comentaris:

  1. encara esteu amb això?? no soporto els nazis de pxc pero el repetir-ro tants cops la gent li deixa de donar importància.




    Alex Barba

    ResponElimina
  2. Xavier, eres una marioneta del sistema... Una herramienta de los partidos izquierdistas corruptos. No tienes credibilidad ninguna. Vives a costa de machacar a partidos como pxc o sus miembros o de un centro q no ha hecho daño a nadie. Por que no nos cuentas tu sucia vida de mierda ?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Veig que em coneixes molt donat que dius que visc a costa del que escric. Jo no visc d'escriure i menys ara.
      Escric de diferents temes. Aquesta setmana he publicat dos article a la premsa. L'Un sobre els 9 anys de l'invasió de l'Iraq al Punt Avui, i un altre al Triangle sobre Militia Tramontana.

      Sobre la temàtica de grups antiimigració o de l'antiga extrema dreta o grups dits identitaris, intento parlar amb tohom i crec que tinc relacions educades de respecte amb tothom, encara que hi hagi gent que li estranyi. Aquesta setmana he pubilcar vàries vegades al blog els dos comunicats de premsa del Casal Tramuntana i diumenge vaig canviar unes informacions sobre PxC a Santa Coloma de Gramenet a petició d'un regidor de PxC.
      Pel que fa a la meva "sucia vida de mierda" no sé a que et refereixes. Probablment em confons amb una altra persona que potser sí... Molt sovint m'atribueixen coses d'una persona que fa vint anys va canviar d'identitat per dir-se "Xavier Rius" Jo no he canviat mai d'identitat...

      Elimina
  3. Una precisió: "Unitat contra el Feixisme va anunciar que el local estava a l’Avinguda de Can Serra de L’Hospitalet cosa que no era certa ". Seria més exacte dir que UCFR va difondre notícies aparegudes a la premsa que donaven aquesta adreça, i quan la premsa va explicar el seu error, vam difondre molt ràpidament la correcció.

    I Anònim, què faries tu per ajudar la gent a veure la importància, i el perill, del feixisme?

    ResponElimina
    Respostes
    1. David,
      Perdona la incorrecció. És cert que ho va dir la Directa, però pensava que abans -o a la vegada- ho havieu dit vosaltres...

      Elimina
  4. Què bé es guanya la vida en Karvala. Nyeeee nyeee Mentider.

    ResponElimina
  5. No existeix cap perill feixista a catalunya. Existeix un perill comunista, innegable. Karvala, ens podries explicar que varen fer els teus amics comunistes stalinistes al 1931 a ukrania ?
    Como no creo q lo hagas, ya lo hago yo...

    http://www.20minutos.es/noticia/177867/l/

    Vsca el tramuntana i visca catalunya !!

    ResponElimina
  6. Va ser UCFR que va difondre la localització del local per error, fent ús dels mitjans de comunicació. Karvala, deixa de treure't les teves irresponsabilitats de sobre. Quan es comet un error s'ha d'admetre.

    L'article d'en Xavier és correcte.

    La premsa no té culpa de publicarels comunicats i escrits de notícies sobre les vostres investigacions que envieu, sense haver-ho contrastat abans.

    ResponElimina
  7. quin delicte han fet en aquest local, tramuntana? no ens aturem tornat a equivocar i es un local normal i corrent no se si nem amb el bon cami, primer a l'Hospitalet hi ara ca clot, no estan al costat precisament.

    ResponElimina
  8. Xavier...me encanta como te defines...vinculado a grupos pacifistas...ya lo vimos todos los catalanes el 29-m que tenemos que pagar vuestros supuestos actos pacifistas...y tu hablas sin pruebas de los demas?

    ResponElimina
    Respostes
    1. A que actos pacifistas te refeieres? si te refieres a la kale borroca yo siempre la he condenado y, por condenarla, y criticar a quienes la practican incluso he sido amenazado.

      Elimina