dimecres, 13 de març del 2013

PRESENTACIÓ D"AMOR A LA CARTA" I "XENOFÒBIA A CATALUNYA" I DEBAT SOBRE EL DISCURS XENÒFOB A BADIA DEL VALLÈS

Avui dimecres he presentat a Badia de Vallès la novel·la "Amor a la carta" i l'assaig "Xenofòbia a Catalunya", estenent-me més en l'anàlisis, els orígens i l'evolució del discurs xenòfob i de Plataforma per Catalunya. Badia del Vallès és un municipi que s'independitzà de Barberà el 1994, de menys d'un quilòmetre quadrat i 14.500 habitants, amb només un 6,11% de població estrangera, és a dir, molt per sota del 15% de la mitjana de Catalunya, (clica). Tot i això, a les eleccions municipals de 2011, PxC va obtenir un regidor, Raúl Ortiz, que com tants altres regidors de PxC, no viu al municipi pel que es va presentar. Ortiz, acompanyat d'un altre membre de la candidatura, va ser detingut poc després de les eleccions pel robatori de xecs restaurant per un valor de 70.000 euros, sense que fos expulsat del partit. I a les passades eleccions catalanes de novembre de 2012, PxC va obtenir a Badia un 4,15% dels vots, molt per sobre del 1,88% que va aconseguir a la demarcació de Barcelona.
       L'acte s'ha fet a la biblioteca Vicente Aleixandre, organitzat per l'Ajuntament de Badia, el Grup d'Interacció Multicultural (GIM) de la Confederació d'Associacions de Veïns (CONFAV) i el Club de Lectura Entre Palabras (anar al web de GIM-CONFAV). Han presentat l'acte i moderat el col·loqui, en Pep Martí de a CONFAV i la Cristina López del GIM de Badia. 
         Hi ha assistit una trentena de persones, entre els que hi era l'alcaldessa Eva Menor, els regidors de l'equip de govern del PSC, Antonio Rodríguez i Antonio Sabariego. També hi era el regidor d'Iniciativa, Eusebio Argueta. En el col·loqui, que s'ha fet més curt del que volíem, en haver de tancar la biblioteca, diferents veïns, regidors i tècnics municipals han parlat de la situació a Badia, remarcant que, tot i haver-hi poca immigració estrangera, hi ha molt atur i la majoria de veïns treballen o treballaven fora del municipi. 

RECTIFICACIÓ O ACLARIMENT DE DAVID PARADA, SECRETARI D'ORGANITZACIÓ DE PxC:

Pel que fa a l'afirmació: "PxC va obtenir un regidor, Raúl Ortiz, que com tants altres regidors de PxC, no viu al municipi pel que es va presentar. Ortiz, acompanyat d'un altre membre de la candidatura, va ser detingut poc després de les eleccions pel robatori de xecs restaurant per un valor de 70.000 euros, sense que fos expulsat del partit.
Dir que òbviament no es va expulsar perquè no va ser ell qui va robar això. Possiblement va ser una maniobra per desacreditar-nos abans de les eleccions generals, de fet ha quedat ja fa temps lliure de tots els càrrecs i imputacions, Per tant ha de quedar clar que va quedar exculpat de tot el que tu dius que s'acusava, que no era ni de bon tros el que s'afirma.
I com a segona qüestió hi ha molt pocs regidors de PxC que no visquin al municipi, i aquest no se d'on es treu que no viu allà, a no ser que s'hagi incomplert la llei de protecció de dades i un càrrec públic de l'Ajuntament fent un delicte de prevaricació et mostri el cens. Igualment vas equivocat.
Al menys si fa afirmacions que siguin contrastades.
Atentament,
David Parada, 18 de març de 2013
                        


Pep Marti de la CONFAV, jo i la Cristina López del GIM
.


 
Amb l'alcaldessa de Badia, Eva Menor

 Signat llibres i fent-la petar al bar quan ha tancat la biblioteca.
 Amb la Loles i la Pilar, que em van convidar a fer la presentació i xerrada. Moltes gràcies!
Informació al Web de l'Ajuntament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada