dimecres, 6 de novembre del 2013

GARCÍA ALBIOL SERÀ JUTJAT EL 20-N. Se li demana 1 any de presó i 8.100 euros de multa

El proper 20 de novembre se celebrarà a la Ciutat de la Justícia de Barcelona el judici a l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, del PP, acusat d'un delicte d'incitació a l'odi i la discriminació contra immigrants i gitanos d'origen romanès, tipificat a l'article 510 del Codi Penal, a causa del fulletó repartit el 24 d'abril de 2010 titulat "¿Tu barrio es seguro?", en el que afirmaba: "Estoy a solo dos concejales de ganar las elecciones  municipales. Si en 2011 soy el alcalde os aseguro que: Podremos salir por el barrio con la Seguridad de no ser acosados ni atracados", en el que el text i les imatges es culpabilitzava a immigrants, sobretot als rumanesos de ser responables de la inseguritat, brutícia i delinqüència.  SOS Racisme, que va denunciar el casa, exerceix l'acusació particular.

Els dies següents, tot i que el PP català i espanyol van lamentar i es van desmarcar del seu contingut, Garcia Albiol es va reafirmar en diferents entrevistes en les que culpabilitzava de manera genèrica a certs col·lectius com els gitanos romanesos d'haver vingut a Badalona només per delinquir. Aquestes declaracions, algunes de les quals les recullo aquí, formen part de l'acusació que es poden llegir més àmpliament a l'escrit d'acusació (clica)


Dimarts 19, a les 7 de la tarda, SOS Racisme i Badalona som totes i tots han organitzat un acte a l'Ateneu de Sant Roc, i el dimecres a les 9,30 s'han convocat dues concentracions de rebuig (clica) i suport a García Albiol a la porta de la Ciutat de la Justícia de Barcelona (metro Santa Eulàlia)


Albiol, sacsejant la immigració ha obtingut el suport de sectors de la ciutadania de Badalona que li donen suport. "Tu lucha es nuestra lucha. Albiol no te rindas" o "Con dos cojones Albiol" es llegeix a pancartes en suport d'ell en una concentració davant l'Ajuntament. Dimecres els partidaris d'Albiol seran a les portes de Ciutat de la Justícia donant-li suport.
Dimarts 19, a les 19 hores acte de Badalona som totes i tots, i de SOS racisme
Llegir manifest, "Discurs racista, no en el nostre nom" 
 

FRAGMENTS DE L'ESCRIT D'ACUSACIÓ QUE INCLOU LES DECLARACIONS DELS DIES POSTERIORS:

PRIMERA:
(...)
El día 24 del mes de abril del mismo año entre la población de diferentes barrios de la ciudad,  concretamente entre los barrios de Llefià, San Roque y La Salut, y en el que directa y generalizadamente se relacionaba la presencia de ciertos colectivos de inmigrantes, particularmente rumanos de etnia gitana con problemas de inseguridad, delincuencia, suciedad e incivismo.

Se encargaron 15.000 folletos para su posterior reparto entre la ciudadanía, tratándose de un díptico que doblado por la mitad formaba un cuadrado de 16 centímetros. La primera de las cuatro caras, que hace las veces de portada, se reparte en nueve pequeños cuadrados que conforman otras tantas imágenes.

En la primera de estas imágenes se ve la fotografía de lo que se supone que son vecinos de Badalona en una manifestación en la calle. En su mano izquierda, una de estas personas lleva una pancarta con la leyenda "el alcalde no nos escucha". (...)

Justo al lado, se ve la fotografía de un grupo de cinco personas de aspecto extranjero, cuyos rasgos físicos y vestimenta permiten vincularlos con personas rumanas, charlando en la calle. En la tercera de las imágenes de la hilera, se ve una pancarta colgada de un balcón con la inscripción literal "NO QUEREMOS RUMANOS” (...)

 Se ve otra imagen de la manifestación de vecinos badaloneses, con las pancartas "el alcalde de Badalona no escucha a los vecinos/as "y" contra la inseguridad, por la dignidad". Junto a esta imagen puede verse la fotografía de un balcón con seis personas de nacionalidad pakistaní o hindú. Al lado, se ve un recuadro, que obre fondo negro dice: "inseguridad".
 

Declaraciones del Sr. García Albiol difundidas por “Canal Català” el día 16 de abril de 2010:

“Los rumanos son una plaga y suponen una lacra para la ciudad”

 Entrevista realizada por Sr. Xavier García Albiol en fecha 25 de abril de 2010 en Cadena Ser:  

"Le tengo que decir que el colectivo rumano gitano se ha  instalado en nuestra ciudad a delinquir y a robar. Esto esta generando muchos problemas en los barrios mas densos de la ciudad, y yo creo que esto se tiene que afrontar con valentía y de cara”.
 
 Con estos colectivos lo que se tiene que tener firmeza y contundencia policial y que a estas personas se las detengan, se las ponga en mano de la justicia y que vayan a la cárcel o que se les devuelvan de donde han venido. Vuelvo a insistir, yo no estoy señalando a todas las personas ni mucho menos a la nacionalidad rumana"

Entrevista realizada por Sr. Xavier Garcia Albiol en fecha 25 de abril de 2010 en
“20 minutos TV”
 

"El colectivo rumano gitano, ha venido, concretamente a nuestra ciudad a delinquir”.
  
 Manifestaciones del Sr. Garcia Albiol recogidas en Video en YOUTUBE
publicat el 25 d’Abril de 2010.

Link: http://www.youtube.com/watch?v=c6QciIR”s2i0  Voz en OFF (minuto 0:07)
"La immensa majoria de romanesos que han vingut a la nostre ciutat al nostre país, son persones honrades que han vingut a treballar, però amb la mateixa sinceritat tinc que dir que hi ha el col·lectiu gitano romanes, que s’ha instal·lat en la nostre ciutat, que han vingut a delinquir, col·lectiu gitano romanes que han vingut a delinquir”.

Entrevista al Sr. Xavier Garcia Albiol a “Els Matins” de CATALUNYA RADIO.
Data 26/04/2010:
 
Entrevistador:
.- Sr.Garcia Albiol, vostè a dit que els romanesos son responsables de la majoria de delictes que es cometen, als barris de Llefia i la Salut.
Sr. Garcia Albiol: (minut 1:47)
.- No, jo no he dit això. Jo el que he dit es que la immensa majoria de ciutadans romanesos que viuen a Badalona són persones honrades, que han vingut a treballar a la nostra ciutat i al conjunt del país, el que si que estic dient es que hi ha una sèrie d’individus, concretament persones eh...

Entrevistador:
.- Gitanos romanesos ha dit vostè?

Sr. Garcia Albiol:
.- Efectivament si, els que s’han instal·lat a Badalona, aquests si que estan duent a terme activitats delictives, especialment en barris com podria ser el barri de la Salut o el barri de Llefià o el barri de Sant Roc per exemple.  
 Entrevistador:
- Tenen xifres oficials?

Sr. Garcia Albiol:
-Home, miri, xifres oficials en aquest moment no en tinc...

Entrevistador: (minuto 5:10)
.- Sr. Garcia Albiol, vostè es responsable de les fotografies que inclou en un fulletó o no, i vostè n’ha triat una, on es llegeix per que es una pancarta penjada en un balcó, però la fotografia es directament a la pancarta “no queremos rumanos”

Sr. Garcia Albiol:
.- El que reflecteix un problema concret, en un barri determinat, que és el barri de Sant Roc. Aleshores jo li torno a repetir...

Entrevistador:
.- I “el teu barri es segur?” ho il·lustren amb una fotografia doncs de dues dones amb el mocador al cap i un senyor al costat, que evidentment semblen romanesos.

Sr. Garcia Albiol:
.- No, no. Però si es que jo no m’estic amagant, jo el que li estic dient es que els problemes de seguretat en aquests moments són d’uns individus molt concrets.
 
Entrevistador:
.- Dels gitanos romanesos, la resta tots ho fan perfecte (...)

Sr. Garcia Albiol: (minuto 11:35)
.- Però amb la mateixa sinceritat, ho he dit des del primer moment i sempre vull que quedi molt clar. Però amb la mateixa sinceritat dic que, el col·lectiu, o les persones, o els individus romanesos gitanos instal·lats a la meva ciutat, la immensa majoria han vingut a delinquir a la meva ciutat"

 Entrevistador:
.- Té les proves suficients com per dir que la majoria de gitanos romanesos que estan a Badalona venen a delinquir?

Sr. Garcia Albiol:
.- Els que han vingut a aquestes zones sí. I els problemes de seguretat que han hagut en aquestes zones, sí. I li mantinc.

 Declaraciones del Sr. García Albiol en TV3, Telenoticias Vespre día 26/04/2012
García Albiol: (minuto 00:43)

"Hi han col·lectius com a romanesos gitanos que han vingut a delinquir a la nostra ciutat, això no es xenofòbia, això es afrontar els problemes de cara amb valentia i parlar clar"

Declaraciones del Sr. García Albiol en TVE-1 Telediario 2 día 26/04/2010
Xavier García Albiol: (minuto 00:38)

“Hay determinados individuos, que son rumanos gitanos concretamente que están creando muchos roblemas de seguridad y muchos problemas de atracos endistintos barrios de Badalona, y por tanto esto lo debemos afrontar con valentía, con decisión y decir las cosas claras”.

Manifestaciones del Sr. García Albiol recogidas Portal Youtube día 26/04/2010
Link: http://www.youtube.com/watch?v=GPzg3yhT-Ag&feature=related
Xavier García Albiol: (minut 0:36):


"Son personas honradas que han venido a trabajar pero con la misma sinceridad, tengo que decir que el colectivo rumano gitano a venido, concretamente a nuestra ciudad a delinquir".

Xavier García Albiol: (minut 0:50)
"Que aquí no sirven las políticas de integración aquí lo que se necesita son medidas contundentes, policiales, judiciales y que estas personas abandonen la calle y que los encierren en la cárcel o los devuelvan a su país".

Declaraciones del Sr. García Albiol en TD Matinal de fecha 27/04/2010

“Hay determinados individuos, que son rumanos gitanos concretamente que estan creando muchos  roblemas de seguridad y muchos problemas de atracos en distintos barrios de Badalona, y por tanto esto lo debemos afrontar con valentia, con decisión y decir las cosas claras”


Declaraciones de Sr. García Albiol recogidas en el Portal Youtube día
26/04/2010
Link: http://www.youtube.com/watch?v=GPzg3yhT-Ag&feature=related
Xavier García Albiol: (minut 0:36)


Son personas honradas que han venido a trabajar pero con la misma sinceridad, tengo que decir que el colectivo rumano gitano a venido, concretamente a nuestra ciudad a delinquir.


Xavier García Albiol: (minut 0:50)
“Que aquí no sirven las políticas de integración aquí lo que se necesita son medidas contundentes, policiales, judiciales y que estas personas abandonen la calle y que los encierren en la cárcel o los devuelvan a su país”.



 SEGUNDA: los hechos descritos son constitutivos de:A) Con carácter principal de un delito cometido con ocasión del ejercicio de los derechos fundamentales y de las libertades públicas garantizados por la Constitución en su modalidad provocación a la discriminación, al odio o la violencia del art. 510 apartado 1º del código penal.

B) De forma alternativa, de un delito cometido con ocasión del ejercicio de los derechos fundamentales y de las libertades públicas garantizados por la Constitución en su modalidad de injuria colectiva provocadora del art. 510 apartado 2º del código penal.


TERCERA: es autor el acusado conforme al artículo 28 del Código Penal.

CUARTA: por lo que respecta a circunstancias modificativas de la responsabilidad criminal, no concurren.


QUINTA: Tanto si se aprecia el párrafo 1º como el 2º del art. 510 del código penal, corresponde imponer al acusado la pena de 1 año de prisión y multa 9 meses con una cuota diaria de 30 euros y responsabilidad personal subsidiaria en caso de impago de un día de privación de libertad por cada dos cuotas impagadas (art. 53 cp).
Como pena accesoria procede imponer la pena de inhabilitación especial para el derecho de sufragio pasivo durante el período de la condena (art. 44 en relación con el art 56.1 apartado 2º del código penal)

  
 







SORTIRÀ ALBIOL REFORÇAT? 

Personalment crec a causa del feble redactat de l'article 510, devaluat per la interpretació que va fer el Tribunal Suprem, probablement l'alcalde de Badalona serà absolt. El Suprem va dir que ni no hi ha un acte immediat de violència o discriminació després que es facin les opinions vexatories o disriminatòries,  no hi ha delicte. Això va motivar, per exemple, que PxC fos absolta pel cas del pamflets falsos de Vic el 2007, tot i reconèixer la sentència (Clica) que els va editar i fer repartir el Secretari General de PxC. Per això crec que Albiol pot sortir absolt i sortir políticament beneficiat, presentant-se com a víctima d'una cacera de bruixes.  

         S'ha de dir que a causa del mal redactat del l'article 510 i la parcial anulació del 607-2 per part del Tribunal Constitucional, el projecte de reforma del Codi Penal enviat a les Corts per ministre Ruiz Gallardón, inclou una reforma radical del 510 (incitació a l'odi la violència o la discrimninació) i 607 (apologia i negació del genocidi), seguint les directius de l'acord de la Unió Europea que sí que faria condemnables pamflets i declaracions que ara per ara són absoltes. Llegeix aquest article on explico perquè resulta inútil ara el redactat del 510 i la proposta de reforma .    

CLICA PER OBRIR DOCUMENT ACUSACIÓ I LLEGIR




El Jutjat n 2 de Badalona ordena fer el judici oral a X García Albiol

Anàlisis de la situació de l'equip de govern de Badalona, esquitxat per diverses irregularitats i presumpta corrupció

10 comentaris:

  1. Tens molta por de que es repeteixi un holocaust de sis mil.lions de persones, però crec que vas massa lluny. Aquesta por estaria molt més fonamentada, amb molt més realisme, més científicament, si l'apliquessis a una certa religió d'un cert col.lectiu d'immigrants que jo em sé, però és clar, amb tú no es pot parlar clarament perquè em fotaries un bon pal com ho sols fer amb gent que en realitat es més innocent del que ets penses. Fas pena. No estimes el teu poble. No estimes la civilització occidental. Et dius ateu però ets molt religiós. La teva religió és els drets humans, de la que ets força fanàtic. Confies massa en els homes. Ets idealista i no tens un clar sentit de la realitat. Fas pena, perquè crec que no tens remei.

    ResponElimina
  2. Anònim del 6 de noiv a les 18.33,

    Gràcies pels piropos!
    Imagina't si no tinc remei que, no només quedo sovint per xerrar, fer un cafè o dinar amb dirigents i militants de l'àrea identitària o socialpatriota -o l'extremadreta populista-, sinó que també accepto publicar aquest comentari teu dient que faig pena. Que Alà ens perdoni! (a tu i a mi, però crec que no existeix...)

    ResponElimina
  3. Sí, però l'altre comentari meu no el publiques pas.

    ResponElimina
  4. Quin altre? Com surts anònim, jo no veig qui ho envia i no puc saber a quin et refereixes. Potser se m'ha passat o potser era algun insultant

    ResponElimina
  5. No era insultant, i era molt breu, només deia que: 1) Quedes per xerrar perquè fas de periodista, no per res més; 2) Que t'havies deixat l'últim membre de l'identitat que sempre fas:
    àrea identitària = àrea socialpatriota = extremadreta populista = neo-nazis ;
    és a dir, t'havies deixat lo de "neo-nazis". Per tú tot això és el mateix, no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anònim,
      No recordo de quin comentari em parles. Potse se'm va passar.

      Elimina
    2. No has contestat a la pregunta: per què per tu és el mateix un IDENTITARI i un NEO-NAZI? Segons tu, ¿algú que no està a favor de que es barreixin moltes cultures en un mateix territori, sino que creu que és millor per a la pau fer que cada país conservi les seves tradicions i costums autóctones i tradicionals, és el mateix que un neo-nazi, o que un feixista, o que una persona potencialment violenta que, si pugués fer-ho sense ésser descoberta ni castigada, mataria a sis mil.lions de persones? Mai contestes aquestes preguntes, sempre refuses debatre, només et conformes en deixar anar les teves parides, cuatre cançonetes que no pares mai de repetir i que ja ens les sabem tots de memòria. Quan vas denunciar el programa de Carlos Navarro per l'intervenció del Yoyas, hagués estat bé que et fixessis no només en el fet que aquest insultava a una immigrant, sino en certes coses que aquest deia, no creguis que no tenia part de raó; però com dic, no vols mai debatre, només deixar anar les teves, amb això ja et conformes.

      Elimina
    3. Evidentment no és el mateix un neonazi, que un identitari populista, que un antiislàmic defensor de la plena igualtat dels homosexuals., ni que un catòlic "integrista" autoritari que defensi la penalització d'exterioritzar l'homosexualitat.
      En el que s'anomea a nivell europeu com dreta populista identària (i sovint antiislàmica) extrema dreta xenòfoba, grups nacionalistes identitaris neonazis, grups socialpatriotes defensors d'una economia intervinguda per un estat social i autoritari, s'abarca des del Gert Wilders (que en cap cas vol eliminar les llibertats públiques ni el sistema electoral, tret que certament proposa la prohibició o control de la venda de l'Alcorà i creu que l'Islam és incompatible amb els valors de llibretats públiques) fins al Jobbik hongarès que fa persecució de gitanos i proposava censar "identificar" i controlar els jueus com estatègia preventiva.
      El Jobbik també refensa o justifica o enyora el llegat del règim, crec, nazi de la Creu Fletxada que va fer matar milers de jueus els últims mesos de la guerra, quan ja sabia que ho tenia tot perdut. Al FN hi tenim des de la més jove Marine Le Pen amb un discurs que marca distància amb l'antisemitisme i la defensa de la França de Vichy, i Bruno Gollnisch que negava l'holocaust. I Le Pen i Wilders fan un aliança a les europees. Així doncs quan em refereixo a aquests grups que la premsa acostuma a qualificar com extremadreta, jo donada la seva diversitat, dic "identitaris, socialpatriotes, euroescèpitics populistes, antiislàmics, neonazis, etc...", cosa que no vol dir que atribuieix a La Lliga Nord tots aquest adjectius, ni que el Jobbik els compleix tots, ni tampoc que el FPO es compleixi tots.

      Elimina
    4. I per què per tu no és opinable creure que l'Alcorà hauria d’estar prohibit, o que l'islam és incompatible amb els valors de llibretats públiques? Per què els dubtes que es puguin tenir sobre el nombre de jueus morts a la Segona Guerra Mundial és un fet delictiu segons tu (per exemple, pensar que no devien de ser 6000000 sino uns 350000)? Per tu, necessàriament tot aquell que dubte sobre si l’islam és una religió de pau, o sobre el nombre esmentat, ho fa amb mala fe? La llibertat d’expressió és el fonament de la democracia, ¿no et preocupa que ens la estiguen treien cada vegada més als païssos europeus, encara que sigui dissimuladament i progressiva, i en nom de valors altament lloables i humans?

      Elimina
  6. Vídeo de la concentración de AN frente a la embajada griega en Madrid en apoyo de los dos militantes asesinados hace unos días. La concentración de mañana sábado en Málaga se ha prohibido. El discurso de PPP empieza en el segundo 46:

    http://www.youtube.com/watch?v=OWDfq6mbchg

    ResponElimina