diumenge, 12 d’octubre del 2014

P.PABLO PEÑA: "EL 9N FAREM ACCIÓ DIRECTA SI ES POSEN LES URNES", MENTRE ANDRINO DIU QUE TINDRAN LEGITIMITAT PER "POSAR A MAS I JUNQUERES DAVANT L'ESCAMOT D'EXECUCIÓ". CANDUELA (DN) I PEÑA (AN) DENUNCIEN QUE ES CONDEMNI A 19 ANYS DE PRESÓ ALS D'STROIKA "PER UNA BARALLA" PER "DEFENSAR-SE D'AQUELLS XULOS" QUE S'HAGUÉS HAGUT DE PENAR NOMÉS AMB DOS ANYS PER LESIONS


Unes 350 persones han participat a la manifestació-concentració d'aquest migdia a Montjuïc convocats per La España en Marcha (Alianza Nacional, La Falange FE,  Nudo Patriota, Movimiento Católico Español), Frente X España, División Europa i Democracia Nacional. El organitzadors han denunciat que dos autocars procedents de Castelló no hagin pogut arribar en ser aturats pels mossos, i que la policia nacional a Madrid hagi aturat els autocars requisant els pals de les banderes i pancartes, aixecant diverses actes per sancionar-los per porta-los dins dels autocars.
El convocants van demanar en l'escrit de comunicació començar la manifestació prèvia a l'acte de la plaça Sant Jordi, a la plaça de Sants, però el Departament d'Interior, ha autoritzat que la manifestació no comencés a Sants, sinó a la plaça Espanya, per evitar que es trobessin amb la manifestació antifeixista. Però a l'Avinguda Maria Cristina s'han trobat que els Mossos volien que comencessin des d'allà i no fessin una volta sencera a la plaça, al·legant els motius de seguretat, fet que ha provocat una discussió entre el cap de seguretat de Democracia Nacional, Jorge del Valle, i el responsable de l'àrea de mediació dels Mossos. Finalment han començat fent la volta a la plaça Espanya 











Vídeo de l'estira i arronsa entre el cap de mediació de Mossos i Jorge del Valle de DN, per si la manifestació començava fent una vola a la plaça Espanya o a l'Avinguda Maria Cristina









Al llarg de la manifestació en la que gairebé no hi havia presència no del Nudo Patriota Español ni de Movimiento Católico Español, s'han fet els crits habituals contra el 9N, contra els polítics catalans, sobretot Artur Mas, contra els periodistes i la immigració i per la unitat d'Espanya, produint-se només un petit incident quan a l'alçada del Caixa Fòrum han volgut cremar una estelada que els hi ha estat presa pel mossos. També s'han fet crits per la lliberta dels presos patriotes, de "Libertad Josué" y "Libertad presos de Stroika". Sí que han cremat diverses estelades i una bandera independentista  gallega en arribar a la Plaça Sant Jordi on tots els grup convocants han fet un semicercle amb les pancartes entre les que hi havia, a part de les dels diferents grups, banderes espanyoles amb la creu celta, l'àguila franquista i una esvàstica.


 Pancarta en suport dels condemnats per l'atac d'Stroika.

Cremant estelades


A continuació s'han fet els parlaments començant pel valencià Vicente Estadellés de l'associació Espanya en la Memoria. Estadellés, parlant en català o valencià ha dit que eren allà per donar suport "als catalans que són víctimes d'un genocidi similar que van perpetrar els soviètics estalinistes" i ha qualificat l'estelada d'estar "tenyida de sang per l'estrella roja i la violència de Terra Lliure". S'ha referit als partits constitucionalistes que es manifestaven a aquella hora a Plaça Catalunya amb Societat Civil Catalana  de ser la mateixa burgesia catalana que va vendre Espanya a la maçoneria".  I ha acabat dient en castellà que "ens defensarem del separatisme amb la llei i si es necessari amb les armes"


Vicente Estedallés
Tot seguit ha parlat breument David Castillo, president del Frente X  España que, després de demanar la llibertat del presos patriotes, ha lamentat la divisió dels grups i partits patriotes. Frante X España és un grup actiu des de fa un any, i s'ha apropat i distanciat de diversos partits i grups ultres. 
També han esta breus els parlaments de David Colmero de División Europa -grup Nacional Revolucionari de nova creació de gent de mitjana edat, alguns procedents d'altres grups i partits-, i Ana Castillo de Democracia Nacional de Cardedeu  -que anteriorment va militar a PxC-. Colmero s'ha limitat a fer una breu salutació, mentre Ana Castillo ha explicat que és cap de llista a Cardedeu, "municipi governat pel separatisme" on DN ha fet alguns accions en sentit contrari..
David Colmero de División Europa i Ana Castillo de DN Cardedeu

En el seu torn, el professor de dret constitucional Luis Zapater -que va ser cap de llista de DN a les europees-, ha qualificat al separatisme de ser un virus com l'èbola al que es vencerà "ja que la mentida i l'odi no podrà prevaldre". I ha denunciat el punt de vista, per ell equivocat sobre la història de Catalunya, que s'explica, donat que "Catalunya ve de Castilla, Castilunia, Catalunya"   



Pedro Pablo Peña, president d'Alianza Nacional, que afronta com Manuel Andrino una causa judicial per les declaracions de fa un any a Montjuïc en favor de la lluita armada, ha fet un parlament més breu del que és habitual. Ha denunciat que la policia nacional ha aturat els autocars, requisant els pals de les pancartes i aixecant acta per una sanció, i que els mossos han impedit arribar a l'autocar que venia de Castelló. Ha repetit el que ja va dir l'11 de setembre passat a Barcelona de que si es posen les urnes el 9N faran acció directa per impedir les votacions, i que ja han reclutat gent suficient disposada a venir a Catalunya amb aquesta finalitat. També ha afirmat que cal superar les sigles i disputes i aconseguir la unitat d'acció. 
En el seu parlament s'ha solidaritzat amb els 10 presos d'Stroika condemnats a penes d'entre 17 i 19 anys de presó, donat que,  per ell, el que va passar a Manresa va ser "una baralla amb dos ferits, pel que haurien d'haver estat condemnats per uns delictes de lesions i desordres amb una pena de 2 anys. No de 19!"
Un cop acabat l'acte, Peña s'ha trobat amb els familiars de quatre dels condemnats que eren allà, els quals han explicat que el dia 16 acaba el termini per formalitzar els recursos al Tribunal Suprem, cosa que han fet tots -i no només alguns com jo vaig publicar aquí al blog-. Peña ha traslladat el suport als presos, alguns dels qual havien militat a Alianza Nacional, i posterioment aquestes famílies m'han manifestat la seva disconformitat pel tractament que jo he donat al cas. Els hi dit un cop més, que si m'envien un escrit amb el seu punt de vista, no tinc cap inconvenient en publicar-lo íntegre aquí al blog.

Manuel Andrino(FE)

Per la seva banda Manuel Andrino de La Falange ha explicat la postura de La España en Marcha front la consulta: "Si es fa, els patriotes tindrem legitimitat per actuar, aturant-la ara i, més endavant portant davant de l'escamot d'afusellament  a Artur Mas i Oriol Junqueres".
Ha lamentat que malgrat la suspensió de Constitucional la Generalitat continuï amb la seva preparació, ha repetit que estan per la supressió de l'estat autonòmic, i ha dit que se seguiran manifestant a llocs com a la seu d ela Generalitat a Madrid, "una ambaixada imaginària plena de rates i traïdors".  
 Manuel Canduela (DN)
Per últim, Manuel Canduela de Democracia Nacional, que va trencar fa deu mesos amb La España en Marcha, ha fet el parlament més extens i vehement. Ha ironitzat amb el fet que els mossos, als que ha qualificat de corruptes, volguessin impedir la manifestació amb l'excusa de protegir-los d'una possible topada amb grups antifeixistes. Així ha dit: "si els mossos no saben com aturar als antifeixistes, nosaltres sí que en sabem!". Per ell, el motiu de retallar el recorregut d ela manifestació -volien sortir de Sants- és perquè tenen por de que la gent ens vegi desfilant pels carrers de Barcelona amb les banderes espanyoles i patriotes onejant"
Canduela també s'ha referit a la presència d'agents judicials de la Fiscalia de Delictes d'Odi de Barcelona, gravant l'acte. I ha afirmat que "si odiar és un delicte que em detinguin, perquè -referint-se a independentistes i antifeixistes- jo els odio....!"  I en relació als deu condemnats per l'atac d'Stroika,  ha lamentat que "els tanquen a la presó injustament per defensar-se d'aquells xulos!"

L'acte ha acabat amb el cant del Cara el Sol, molts d'ells amb el "brazo en alto"










       
L'acte ha acabat amb el Cara al Sol
Com cada anys els que han volgut han renovat la jura a la bandera
División Europa i La Falange (FE) abaix, fent foto final de l'acte

1 comentari: