dimecres, 18 de març del 2015

PRESENTACIÓ A BARCELONA DE LA NOVEL·LA NEGRA "LA LUZ DEL ESTALLIDO" DE M. PAJARES. l'inspector d'homicidis Samuel Montcada investiga l'assassinat de l'ex-líder (destituït) d'un partit ultra a Barcelona. Inicialment se sospita d'un antifa que la nit abans l'amenaça a la porta d'un local ultra o identitari del barri del Clot

Intervindran a l'acte Alba Cuevas, directora de SOS Racisme, l'historiador Xavier Casals, Miguel Pajares i jo mateix.  Es farà a les 19h  a l'Aula 1 del CCCB (Montalegre, 5 de Barcelona)  
L'acte no pretén ser només la presentació d'una novel·la negra ambientada en l'extrema dreta, sinó també un debat sobre aquest grups dits ultres o identitaris, el racisme, i com creixen en moments de crisis com l'actual.

"La luz del estallido" se situa en el gènere de novel·la negra o policíaca. I tracta de l'extrema dreta catalana i espanyola i els grups xenòfobs o identitaris. El protagonista és l'inspector d'homicidis de Barcelona dels Mossos d’Esquadra, Samuel Montcada, que també va protagonitzar l'anterior novel·la de Pajares, Cautivas.
Aquí Montcada investiga l'assassinat del fins fa poc líder del principal grup ultra de Catalunya, Mateu Estrada, que ha estat destituït. I inicialment se sospita d'un antifeixista que el dia anterior el va amenaçar a la porta d'un local ultra del barri del Clot. No obstant això no li quadrarà a l'inspector Montcada. 
A la novel·la hi apareixen líders d'un fictici i fragmentat món ultra, algun dels quals se l'acusa de ser infiltrat dels serveis secrets, un altre és editor i té les oficines a un municipi del Baix Llobregat, uns altres tenen un local al Clot, en un moment que líder del principal grup ultra és assassinat després d'haver estat apartat o destituït per les seves maneres de fer. Qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència.

Ves a l'event de Facebook de l'acte 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada