divendres, 24 d’abril del 2015

L'ESPAI ANTIRACISTA DE SALT I GIRONA ENCERCLA LA PARADA DE PxC. La majoria d'entitats i partits pengen la pancarta "Tothom és de casa, Salt diu no al racisme"


Ahir dia de Sant Jordi, l'entitat Espai Antiracista de Salt i Girona, que havia demanat a l'ajuntament que prohibís a Plataforma X Catalunya posar la seva parada a la Rambla amb la resta d'entitats, associacions i partits, va fer una sonora acció de protesta, amb cassoles i xiulets, amb  un centenar de persones encerclant la parada de PxC, fet que va motivar que mitja dotzena d'agents dels mossos s'interposessin entre els antifeixistes i els militants xenòfobs o socialpopulistes-identitaris.
Al llarg del dia la majoria de parades van posar la pancarta "Tothom és de casa. Salt diu no al racisme", i a dos quarts de set un centenar de persones, les que va afegir molta gent que era a altres parades o passejant, es van dirigir a la paradeta de PxC encerclant-la, fent una cossolada, i es va llegir el manifest que adjunto a sota, denunciant no només la pretensió de PxC de dividir la ciutadania, sinó, també el fet que molts saltencs no podran votar. No es van produir incindents, més enllà d'algun insult i recriminacions entre uns i altres. També es va pintar un mural en una paret propera.

A les passade eleccions PxC va obtenir tres regidors, que per diferents motius van abandonar el partit, dissolent-se el grup municipal. El cap de llista per les eleccions de maig és Sergi Fabri, seguit de Sergi Concepción, membres de les Joventuts Identitàries de Catalunya i que va viatjar a Grècia per reunir-se amb el líder d'Alba Daurada  Nikolaos Michaloliakos

 Vídeo de l'acció
Pancarta "Tohom és de casa a les paradetes de la CUP-IPS, PSC i ERC



ESPAI ANTIRACISTA DE SALT I GIRONA
NOTA DE PREMSA
L’Espai Antiracista presenta la campanya “1 de cada 3”, per denunciar que un terç dels veïns i veïnes de Salt no tindran dret de vot a les eleccions municipals.
L’entitat repartirà el dissabte 25 d’abril 10.000 fulls informatius a les bústies de Salt i prepara una gran jornada pel dret de vot pel 9 de maig i posarà una urna el dia de les eleccions municipals, perquè a Salt voti tothom.
Plenes de força després de l’èxit inapel·lable de les accions del dia de Sant Jordi a Salt, en què una cinquantena de parades d’entitats van lluir la nostra banderola “A Salt diem no als discursos racistes. Tothom és de casa”, es va pintar un mural antiracista i es va encerclar la parada de PxC a Salt amb una convocatòria massiva, alegre i combativa, presentem la campanya “1 de cada 3”.
Una de cada 3 veïnes de Salt majors d’edat, 7338 persones amb dades del padró de gener de 2015, no tindrà dret de vot a les properes eleccions municipals del 24 de maig perquè no tenen la naciolitat espanyola o d’alguna altre Estat de la Unió Europea o dels pocs amb conveni de reciprocitat. Des de l’Espai Antiracista volem denunciar el frau democràtic que suposen aquestes xifres escandaloses. Com diu el text de presentació de la campanya “Vivim, estudiem, treballem, busquem feina, portem els infants a escola, anem a comprar, sortim a passejar... com tothom, però la llei ens prohibeix presentar-nos i votar. Això fa que el ple de l’Ajuntament no reflecteixi la diversitat del poble, que els partits i programes xenòfobs i racistes estiguin sobrerepresentats i que sigui més fàcil fer polítiques discriminatòries.” I conclou “En un país normal tothom ha de poder votar. El 24 de maig, a Salt vota tothom!”
Actes de campanya:
*Dissabte 25 d’abril: embustiarem 10.000 fulls volants informatius de la campanya totes les llars de Salt.
*Dilluns 27 d’abril moció pel dret de vot per tothom a l’Ajuntament de Salt, en el mateix sentit que la que ja vam presentar i va aprovar el Ple de l’Ajuntament de Girona.
*Dissabte 9 de maig: gran jornada reivindicativa pel dret de vot al pati de l’Escola la Farga de Salt*Diumenge 24 de maig, jornada electoral: a Salt vota tothom!
En un país normal, tothom ha de poder votar: a Salt, el 24 de maig, vota tothom.
Espai Antiracista de Salt i Girona
24 d’abril de 2015



2 comentaris:

  1. Si aquesta mateixa acció l'hagués fet PxC encerclant a un altre grup, segur que considerarieu que es tracta d'una acció feixiste.

    Però està molt bé utilizar menors d'edat per coaccionar al rival polític. Enhorabona!

    ResponElimina
  2. El feixisme se l'ha de combatre des de l'inici si no és possible que ens facin viure en un món on regni l'odi entre iguals. Aquesta és una acció pacifica, la violència la propaguen aquests senyors contra tot el que no sigui com ells. Són molt perillosos aquests llops vestits de xais.

    ResponElimina