dimecres, 17 de juny del 2015

LES DUES NOIES DE BELLCAIRE D'URGELL QUE VAN ANAR A LA LLISTA DE PxC DE MANRESA RATIFIQUEN AL JUTJAT QUE NO VAN SIGNAR CAP DOCUMENT DE CONFORMITAT. El jutge demana l'informe pericial per verificar si les signatures són autèntiques


 
L'ex regidor, Sebastià Llort,a la dreta de la foto, haurà de declarar com a responable de la candidatura
Carla Hinojosa i Gemma Domenjó, les dues noies de Bellcaire d'Urgell que van denunciar haver estat posades a la llista de PxC de Manresa sense el seu consentiment, van ratificar ahir dimarts la seva denúncia en el Jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Manresa. Hinojosa i Domenjó van concórrer a les eleccions municipals de Manresa en els llocs 12 i 25 de la llista de PxC, però quan van denunciar que s'havia suplantat la seva signatura, ja estaven fora de termini per modificar les paperetes, i la Junta Electoral de Manresa va desestimar la petició d'invalidar la candidatura de PxC, en entendre que, encara que els fets denunciats fossin certs, es vulneraria el dret a la participació política dels altres 23 membres de la llista.
Ahir al jutjat van ratificar-se en que la número 2 d'aquesta candidatura, Thais Vázquez, natural com elles de Bellcaire a qui coneixien des de fa molts temps, els va demanar per whatsapp una còpia del seu DNI, com una mena d'aval, per donar suport a que ella anés a la llista de Manresa en un lloc més endavant. I no es van adonar que havia utilitzat els carnets i falsificat la firma en els impresos de conformitat per anar a la llista fins començada la campanya electoral. Per aquest motiu el jutge, a petició de les denunciats va decidir ahir demanar als pèrits judicials que verifiquin si les signatures dels fulls de conformitat a formar part d ela candidatura han estat suplantades.

Un cop hi hagi l'informe pericial i després que declarin els propers dies Thais Vázquez i el cap de llista a Manresa, Sebastià Llort, el jutge decidira si arxiva el cas o imputa a Vázquez i Llort un delicte de falsificació que segons la Llei Orgànica de Règim Electoral, seria castigat amb una pena d'entre 6 mesos i 3 anys de presó.

Thais Vázquez haurà de declarar els propers dies  i si els pèrits caligràfics confirmen que es van falsificar les firmes anirà a judici

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada