dissabte, 20 de juny del 2015

MÉS D'UN MILER DE PERSONES DEMANEN EL TANCAMENT DEL CIE DE LA ZONA FRANCA, en el marc del dia internacional dels refugiats

Actualitzat:
El dijous 2 de juliol el Parlament de Catalunya debatrà la resolució sobre el tancament del CIE 
------------------------------
Unes mil tres-centes persones han participat a la concentració d'aquesta tarda davant del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Zona Franca, a Barcelona demanant el seu tancament convocats per la campanya Tancarem el CIE, en el marc del Dia Internacional dels Refugiats que s'ha celebrat arreu del món. 

A l'acte que hi han hagut parlaments i actuacions musicals hi han estat presents diputats, senadors i regidors d'ERC, ICV-EUiA i la CUP, i algun dirigent del PSC, els qual s'han referit als treballs de la comissió sobre els CIEs creada al Parlament català i a l´informe i moció pel seu tancament en els que s'està  treballant. Ara per ara només el PP ha manifestat que votarà a favor de l'existència d'aquest centres.

En nom de Tanquem els CIES ha intervingut Mercè Duch, que ha explicat la campanya que es porta fent des de fa anys, i després de recordar la cadena humana al voltant del CIE el passat 18 d'octubre, sota el lema d"Obrim els Ulls",ha denunciat les batudes policials selectives per perfil ètnic i les deportacions express.
Per la seva banda Margaritat García de Migraestúdium, a més de recordar les vulneracions de drets que pateixen les persones aquí internades, les dificultat a tenir una defensa jurídica i social, ha denunciat les expulsions ràpides que es fan ara sense passar pel CIE, directament des de les comissaries en 72 hores, fent encara més curts els terminis per recorre l'expulsió i donar temps a l´afectat o les seves famílies a trobar un advocat que ho aturi.
A l'acte també hi ha participat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha demanat el seu tancament i s'ha compromès que, mentre això no sigui possible a donar des dels serveis de l'Ajuntament tot el suport legal, social i humà als internats. També s'ha compromés a facilitar l'arribada al CIE en autobús.
L'acte ha estat presentat pel periodista Carles Solà, que ha donat la veu també a persones que han estat internades dins i van quedar en llibertat, així com a testimonis de persones que, lamentablement, van ser expulsats. També s'ha recordat que aquest és període contemporani amb més refugiats i desplaçats, s'ha criticat la manca d'una política migratòria i d'asil a la Unió Europea i s'ha fet esment als que fugen de conflictes com el de Síria  





 Part dels concentrats han arribat en manifestació
El periodista Carles Solà, ha presentat l'acte

 L'alcaldessa, Ada Colau, ha demanat el seu tancament i s'ha compromés en donar suport humà legal i social a les persones internades.


Els diputats i diputades Oriol Amorós (ERC), Sara Vila Galán  (ICV-EUiA) i Isabel Vallet, han demanat el seu tancament, una política europea diferent d'asil i immigració i han explicat els treballs de la com issió del Parlament que demanarà el seu tancament i una sèrie de mesures per millorar-ne les condicions i els drets legals i socials dels internats
Diverses persones que han estat internades i van quedar en llibertat o comaptriotes o amigues d'altres que finalment van ser expulsats han exposat el seu testimoni.





Amb la Fátima Taleb, regidora de Badalona, el diputat Oriol Amorós, en Fuad Saou i la Samia Ben Tekaya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada