dimecres, 10 de juny del 2015

ALBIOL OMPLE BADALONA DE CARTELLS QUE NEGUEN LA LEGITIMITAT A L'ACORD QUE FARÀ ALCALDESSA A SABATER I CONVOCA CONCENTRACIÓ A L'HORA DEL PLE PER EVITAR-HO

En una acció desesperada front l'evidència que Dolors Sabater serà anomenada alcaldessa de Badalona amb els vot dels regidors de Guanyem Badalona en Comú, PSC, ERC, ICV-EUiA i CDC, l'alcalde en funcions Xavier García Albiol i el PP de Badalona han omplert la ciutat de tanques publicitàries i cartells negant la legitimitat d'aquest acord i convocant a una concentració davant l'ajuntament el proper dissabte al matí a l'hora del ple per imperdir-ho.
 Albiol ja va convocar una primera concentració contra el pacte el dimarts de la setmana passada a la que van assistir prop de mil persones.  A les xarxes socials des de l'entorn del PP també es fan comentaris islamòfobs cap a la regidora Fátima Taleb pel fet de ser d'origen magribí i musulmana.
La llei electoral i de règim local estableix que és nomenat alcalde el cap de llista que en el ple de constitució rep el vot de la majoria absoluta dels regidors, i en el cas que cap cap de llista obtingui aquest suport es nomena alcalde el cap de llista de la candidatura que va obtenir més vots a les urnes.
Com Sabater obtindrà el vot de 15 dels 27 regidors serà la nova alcaldessa. ERC i ICV-EUiA entraran al govern. El PSC encara no està clar.
Des de Guanyem Badalona en Comú i ERC s'ha convocat a una celebració festíva i cívica a la plaça. S'ha de dir que hi ha preocupació en l'estament policial per tal que els esdeveniments es descontrolin.

     Cartells del PP contra la el nou govern de Badalona.
Dolors Sabater, ahir a la porta de l'Ajuntament de Badalona
Xavier García Albiol, alcalde en funcions.
La situació a la Plaça de la Vila dissabte pot ser molt tensa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada