dimarts, 19 d’abril del 2016

DEMÀ PRIMERA TANDA DE DECLARACIONS JUDICIALS DE L'EXECUTIVA DE PxC PER L'APROPIACIÓ DELS COMPTES DE MAIL, FACE I TWITTER D'ANGLADA I RIERA. Paral·lel a aquest sumari n'hi ha un altre per la difusió dels correus privats. La instrucció del cas del suposat pla per atemptar contra Anglada avança i sembla que serà jutjat a l'Audiència de Barcelona

Imatge de la reunió a L'Hospitalet en la que es va destituir Anglada després d'apropiar-se dels comptes de correu i xarxes socials d'Anglada, Riera i Ravello

Demà dimecres, 20 d’abril, i el següent dimecres, dia 27 han estat citats a declarar com a imputats o investigats al Jutjat d’Instrucció 2 de Vic els membre de l'Executiva de Plataforma X Catalunya (PxC), que el 8 de febrer de 2014, reunits a L'Hospitalet de Llobregat, poc abans de destituir a Josep Anglada de la presidència del partit, van apropiar-se dels comptes personals de mail, Facebook, twitter i blog d'Anglada, de la regidora i Secretària de Presidència, Marta Riera, i dels del fins setmanes abans, responsable d'internacional, Enric Ravello. Cosa que van fer, amb la col·laboració d'algú que va obtenir les contrasenyes, per tal que Anglada no pogués contactar amb els regidors i militants quan se li comuniqués que se l'havia destituït. Setmanes més tard membres de l'Executiva van difondre a terceres persones mails privats d'Anglada i Riera.
Això va ser denunciat per Anglada i ha donat peu a dos processos penals, totalment separats dels litigis sobre finances del partit, apropiació de diners, o la nul·liat o no del procediment pel que va ser destituït i expulsat. Tot i que en principi els qui van participar a aquella Executiva, havien estat citats pel febrer, com a alguns no se'ls va poder localitzar, es va ajornar pet abril. 
Així demà el jutge José Luis Gómez Arbona, prendrà declaració a August Armengol, president de Plataforma per Catalunya (PxC); Roberto Hernando, secretari general; Javier Simó, vicepresident; David Parada, secretari d’organització; Juan Garriga, secretari dels serveis jurídics; Jaime Padilla, Menchu Marti, exregidora; i Daniel Ordóñez, ex tresorer del partit. La resta de la cúpula de PxC, Miguel Ángel Chiquillo, Ignacio Mulleras, Eduard Pallerola, Jordi Pere Casanova, Josep Badia, Carles Francisoud i Mónica Lora, ho faran el dia 27 d’abril. 
Aquesta no és l´única causa contra membres de l'Executiva de PxC que instrueixen els jutjats de Vic-Manresa. Així ja està molt avançat el procés penal contra Robert Hernando, Ignacio Mulleras i Joan Carles Fuentes, acusats de conspiració per atemptar contra càrrec públic, lesions i danys, en relació al suposat pla per provocar un accident de trànsit a Anglada a la carretera de Tavèrnoles després d'un dinar al que havia d'anar sol, amb la finalitat que Anglada no es pogués presentar a les eleccions municipals de maig de 2015. Sembla que aquest altre sumari serà jutjat a l'Audiència de Barcelona.
Congrés de confluència que se celebrarà una setmana després de la detenció dels responsables del sindicat Manos Limpias, amb el que col·laborava el president de PxL, José María Ruiz Puerta, i amb qui havien posat algunes denuncies y querelles conjuntes tant PxC com PxL. 
Després que el Secretari General de Manos Limpias, Miguel Bernad, estigués a punt de sumar-se a una candidatura unitària ultra a les eleccions europees de 2014,  José M Ruiz Puerta, va arribar a un acord amb Bernad, per tal que PxL y Alternativa Española (AES) utilitzessin el sobrenom de"Con las Manos Limpias" a les candidatures que havien de presentar a les municipals de maig de 2015. AES finalment va trencar amb PxL, i llavors PxL va canviar el nom del partir per Partido X La Libertad-Con las Manos Limpias (PxL). Ara PxL eliminant aquest sobrenom, s'integra a RESPETO amb PxC i España 2000.
No és cap secret que a bona part de la militància de PxC no ha agradat gens el nom de "Respeto" com a nom i sigla del projecte amb el que es vol ocupar a Espanya l'espai polític euroescèptic, identitari o xenòfob. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada