dissabte, 30 de setembre del 2017

LA MEITAT DELS CONDEMNATS PER L'ASSALT DE BLANQUERNA REBEN L'ORDE D'INGRÉS A PRESÓ LA PROPERA SETMANA. El Suprem va elevar les penes de 6 o 8 mesos imposades per l'Audiència de Madrid a 4 anys de presó. Els que han fet recurs al Constitucional o han demanat indult, de moment no han rebut l'ordre d'ingrés

Deu mesos després que el Tribunal Suprem elevés a 3 anys i 11 mesos o 4 anys de presó, les penes inicials de 6 o 8 mesos imposades per l'Audiència Provincial de Madrid, la meitat dels 14 ultres autors de l'assalt o atac a la seu de la Generalitat a Madrid l'11 de setembre de 2013, que militen a La Falange-FE i Alianza Nacional, han recollit aquesta setmana l'ordre d'ingrés a presó que s'hauria de fer efectiu els propera setmana. Els que han demanat l'indult o han fet recurs al Tribunal Constitucional de moment no han rebut la notificació. No tinc clar si tots els de Democracia Nacional han demant indut o han recorregut al Constitucional.


 
El Suprem negant algun dels atenuants i considerar l'agravant d' intolerància ideològica, tipificat a l'article 22-4 del Codi Penal  (veure text a sota), va imposar penes de 3 anys i 11 mesos a dotze dels acusats, i de 4 anys i un mes als dos restants. El Suprem considera que l'atac al centre cultural Blanquerna la Diada del 2013 es va realitzar per motius d'intolerància i discriminació ideològica, motiu pel que augmenta la pena dels 14 condemnats, aplicant aquest agreujant, tant en el delicte de desordres públics, com pel de danys en béns de propietat pública. Segons la sentència feta pública aquesta tarda, “el motiu impulsor del delicte o delictes comesos va ser la intolerància a la ideologia catalanista dels convocants de l'acte, fins al punt d'arribar a impedir-lo”. Si amb la sentència inicial en principi cap dels acusats havia d'ingresar a presó, ara hi hauran d'entrar tots, en ser penes superiors a dos anys.
Així, el el Tribunal Suprem va condemnar a Pedro Chaparro (Vicepresident de Democracia Nacional), a Paula Mijares (Militant de DN i parella de Chaparro), a Íñigo Pérez de Herrasti (militant d'Alianza Nacional, que va complir presó per intentar atemptar contra un autocar de familiars de presos d'ETA), a Manuel Andrino (Jefe Nacional de La Falange-FE),  a Víctor D, Miguel B, Pablo P, Sergio R, Santiago C, Tomas B, Javier M y José P C a dos anys i 10 mesos de presó pel delicte de desordres públics en concurs ideal amb el d'impediment del dret de reunió a dos anys i 10 mesos de presó, amb la concurrència d'aquest agreujant (article 22.4 del Codi Penal) A Juan Luis López, que va tirar a terra el faristol i increpà o sacsejà al delegat de la Generalitat, Jospe M Bosch, i a Jesús F Fernández, que anava amb la cara tapada, els imposa 2 anys i 11 mesos.  
I pel delicte de danys ocasionats en béns de propietat pública, el Suprem va imposar un any i un mes de presó i multa de 15 mesos a dotze dels acusats en apreciar el mateix agreujant d'actuar per motius ideològics discriminatoris i l'atenuant de reparació del dany per a dotze dels acusats. Però va imposar un  any i dos mesos de presó i multa de 18 mesos per a Jesús Fernando Fernández al concórrer, a més, l'agreujant de reincidència, i la mateixa pena de presó i multa per a Juan Luis López García. 
 S'ha de dir que Pedro Chaparro, Vicepresident de Democracia Nacional, condemnat per l'atac de Blanquerna, va ser jutjat a Barcelona fa dues setmanes per amenaces al periodista Jordi Borràs, demanant la fiscalia per ells 5 anys de presó. La sentència es coneixerà aquest octubre. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada