dimarts, 12 de desembre del 2017

CONDEMNA DE CONFORMITAT ALS DOS ULTRES QUE VAN AGREDIR A UNA DONA EMBARASSADA QUE PORTAVA NIQAB A BARCELONA. Els condemnats també hauran de fer un curs sobre drets humans i diversitat i un sobre prevenció de comportaments violents


La jutge titular del Jutjat Penal 23 de Barcelona, Marta Bo Jané, ha condemnat, amb una sentència de conformitat pactada i acceptada pels acusats, la víctima i la Fiscalia de Delictes d'Odi, a  dos homes, un d'ells habitual d'actes neonazis, a un any de presó per agredir una dona embarassada que vestia un nicab o vel integral al barri de Ciutat Vella de Barcelona l'agost de l'any passat. 
Se'ls condemna per un delicte contra la integritat moral d'odi i discriminació, a més d'un de lesions. La sentència els imposa un any de presó i prohibeix apropar-se a la víctima, a més de pagar-li una indemnització. El novedós del cas és que també es condemna als acusats a fer un curs sobre drets humans i diversitat religisosa i a un altre sobre prevenció de comportaments violents. Tot i que la sentència és de conformitat, la fiscalia presentarà un recurs d'aclariment, donat que creu que hi ha un error en la redacció de la mateixa, donat que ser condemnats per dos delictes, la pena de presó hauria de ser de dos anys, no de un. En el cas que finalment la jutge ho estimés, no comportaria l'ingrés a la presó -cosa que es va acordar en el pacte de conformitat- donat que tampoc seria superior als dos anys. L'Ajuntament de Barcelona va exercir d'acusació popular per la seva clara connotació "islamòfoba".

Inicialment la Fiscalia de Barcelona demanava 2,5 anys i mig de presó i una multa per a cada un dels agressors. José Carlos G.T. -militant o simpatitzant de grups neonazis- i Óscar L.A. Els fets es van produir poc després de les deu del vespre del 29 d'agost del 2016 quan els agressors es trobaven al carrer Princesa i van veure una família musulmana que passejava formada per una dona en avançat estat de gestació i el seu marit i els seus dos fills. Segons el fiscal “moguts per la seva profunda animadversió a les seves creences religioses i al seu origen marroquí" els van increpar amb expressions humiliants i vexatòries com "Putos musulmans”, “Què esteu fent aquí”, “Marxeu al desert”, “Moros de merda” o “Portes una bossa d’escombraries” en relació al nicab que vestia la dona. El seu marit els va demanar explicacions per les ofenses que els estaven proferint, moment en el qual un dels acusats va propinar-li una empenta i va haver d’intervenir la seva dona per evitar que l’agredissin. L’altre acusat va donar una puntada a la dona a la zona abdominal, causant-li un fort dolor i veient-se obligada a asseure's al terra, mentre van donar un cop de puny al nas del seu marit. Els testimonis es van interposar entre la família i els seus agressors fins que van arribar els agents de la Guàrdia Urbana. I davant dels agents van continuar insultant a la família musulmana amb crits com "Son boixos, ojalà mels hi fiquin una bomba pel cul!".
El agents van procedir a detenir als dos ultres i la dona va haver de ser atesa a urgències ginecològiques de l'Hospital del Mar sense necessitat d'haver d'aplicar-li mesures terapèutiques, però va patir un estat d'ansietat davant un hipotètic risc d'avortament, que no es va produir. Per la seva banda, el seu marit va patir una fissura de l’extrem distal i una ferida al nas, que van necessitar 25 dies per curar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada