dimarts, 27 de març del 2018

TERTÚLIA DEBAT A RÀDIO ESTEL SOBRE VIOLÈNCIA A L'ESPORT I GRUPS DE SEGUIDORS ULTRES



Avui he participat a la tertúlia de Ràdio Estel, "El Mirador de l'actualitat", que presenta Ignasi Miranda. Poso el resum de la mateixa penjat a la web de Ràdio Estel:

 Xavier Rius, periodista que ha escrit sobre fenòmens radicals i violents, Carles Ordiales, president de l'associació barcelonista Seguiment FCB, i Lluís Serra, antropòleg i professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, han coincidit aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, davant el fet que la violència a l'esport està "molt diversificada" i és sovint difícil de controlar. Rius ha destacat que, "en el futbol, un nivell de violència és el que representa la persona cívica i exemplar que, quan coincideix amb 50.000 persones en un camp de futbol, canvia totalment el xip i comença a insultar i a crida per arribar després, fins i tot, a agredir una altra persona algunes vegades". Com a segon nivell, el periodista ha comentat que "també hi ha els grups ultres del futbol, la majoria d'ultradreta, que poden tenir comportament violents, i finalment persones que lideren els grups utilitzen els anomenats cadells ja no només per a anar contra l'equip contrari, sinó per cometre extorsió, per robar, per temes de drogues o per desocupar pisos amb 4 bats de beisbol en el que és tota una violència criminal".

Ordiales ha assegurat que, "tot i que últimament s'ha descontrolat la situació en alguns focus d'espectacles futbolístics, com ara la presència d'equips de països de l'Est a Espanya, la situació globalment està força controlada". Serra s'ha preguntat, entre altres coses "per què es produeix violència en l'esport, quina és la naturalesa d'aquesta violència i si la violència es pot evitar, reconduir o eliminar". En un altre moment, Ordiales ha apuntat que "la solució, davant la violència en l'esport, passa per una combinació de diferents aspectes, com són l'educació, el control de la seguretat i altres". Finalment Rius ha explicat que "l'esport treu el millor i el pitjor de la persona, que pot passar molt fàcilment la línia d'un costat a l'altre". I Lluís Serra ha lamentat que "els espectacles estan muntats cada vegada més per a la gent de la televisió, no pas per als qui són als estadis, castigats profundament pel desordre i els canvis en els horaris, cosa que també pot generar un altre tipus de violència".

'El Mirador de l'actualitat' ha analitzat la violència en el futbol i en els espectacles esportius, un problema que cal afrontar des de tots els àmbits, després d’un últim mes especialment dur. La mort de l’ertzaina Inocencio Alonso a Bilbao, sembla que per un infart durant uns enfrontaments entre ultres de l’Athletic Club i de l’Spartak de Moscou i l'agressió per arma blanca d’ultres de l’Olympique de Marsella a dos guàrdies de seguretat privada del club basc, a l’estadi de San Mamés, són dos dels fets que generen alarma. Les bengales del 6 de març al Parc dels Prínceps de París i l’assetjament a l’hotel del Reial Madrid a la capital francesa, amb les invasions de Camp a Lilla i a l’estadi del West Ham, formen part igualment de la llista de fets recents. Finalment destaquen les amenaces als jugadors de l’Hamburg i el conegut trist incident del president del PAOK, a Grècia, que va baixar a la gespa amb una pistola.

Pots escoltar-lo complert a la web de Radio Estel clicant aquí: 








































entrevista radio ràdio Estel tertúlia debat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada