diumenge, 10 de juny del 2018

UN CENTENAR D'ULTRES ES MANIFESTEN DAVANT DE TV3 DEMANANT EL SEU TANCAMENT I L'EMPRESONAMENT DELS SEUS DIRECTIUS. Simultàniament uns cent antifeixistes s'han contramanifestat separats per dos cordons de Mossos. L'acte ultra ha aplegat menys gent de la que esperaven





Un centenar d'ultres convocats per Democracia Nacional, Somatemps, Generación Identitaria, Tabarnia, els Grupos de Defensa y  Resistencia (GDR), entre d'altres, s'han manifestat aquest migdia davant de TV3 a Sant Joan Despí, demanat el tancament de l'emissora i de Catalunya Ràdio i l'empresonament dels seus directius, als que han acusat d'incitar l'odi cap a Espanya i manipular a l'audiència en general i als nens en particular. Sense portar cap pancarta també hi eren alguns membres del desaparegut Casal Tramuntana. 
Paral·lelament un centenar d'antifeixistes, convocats per ARRAN i Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, s'han concentrat a uns cent vint metros de distància, separats pels Mossos d'Esquadra. La convocatòria antifeixista s'ha fet malgrat la petició del CDR de Sant Joan d'Espí, que va demanar que no es fes contramanifestació per no donar més protagonisme a l'acte ultra. 

La concentració ultra estava convocada per les dotze del migdia, i l'antifeixista a les onze, però poc després de les onze els militants ultres han començat a concentra-se davant de la porta de TV3 al carrer Jacint Verdaguer i han esta cridant consignes per la unitat d'Espanya, en favor de l'empresonament dels líders independentistes i contra TV3. Mentre uns cent i pico metres enllà els antifeixistes feien crits en defensa de TV3, de la independència, per la llibertat dels presos polítics i altres dirigides als ultres com "Pim, pam pum, no quedareu ni un!"o "El Baix Llobregat serà la tomba del feixisme"
Tot i que abans els dirigents de DN, Albert Bruguera i Juan de Haro, han fet breus parlaments amb el megàfon, cap a quarts d'una, en un moment que els ultres eren prop de cent cinquanta, s'han fet els parlaments oficials. El dirigent de Democracia Nacional Joven a Catalunya, Javier García, ha llegit un manifest en català, acusant a TV3 de manipular els nens i tergiversar la veritat. García ha lamentat que el president del govern central, Pedro Sánchez, vulgui fer ara l'Espanya federal, cosa que rebutgen en entendre que "obrirà la porta a la balcanització d'Espanya i l'enfrontament". García ha acabat demanant l'empresonament dels directius de TV3 i Catalunya Ràdio per incitació a l'odi. Per la seva banda, Silvia Borrull, l'altra membre de DN que ha intervingut, ha acusat a TV3 d'haver incomplert l'esperança que va generar, en convertir-se en altaveu dels independentistes que volen trencar Espanya. Ha acusat a TV3 d'acomiadar als periodistes no independentistes i ha demanat el seu tancament "perquè ja no és la nostra".
Un cop fets els parlament s'han encès bengales, s'ha cremat una estelada i han cantat diverses cançons, com un Cara al Sol a ritme de Kasachow, al que han respost el antifeixistes amb un "Os vais a quemar de tanto estar Cara al Sol!". Crec que els organitzador esperaven més assistents, si ho comparem amb altres convocatòries anteriors. Avui han vingut els membres dels GDRs però, en canvi, ha fallat gent d'un parell de col·lectius del Bages que signaven la convocatòria i de Falange Española de la JONS.
Repeteixo que no hi ha hagut incidents, ni quan han coincidit en els tres bars del voltant i els seus lavabos, manifestant ultres amb antifeixistes. Poso una galeria de fotos.


Concentració antifeixista


  

 Els ultres i antifeixistes separats per dos cordons de Mossos de la BRIMO. Alguns membres dels GDR (Grupos de Defensa i Resistencia) feien de servei d'ordre, amb credencials de DN a l'acte ultra.






Javier García de DNJ i Silvia Borull que han fet els parlament oficials









  Els GDR són els grups que treuen llaços i creus grogues.


 Grupos de Defensa y Resistencia (GDR)




1 comentari:

  1. Por lo que parece, según he leído a Josele Sánchez en La Tribuna de Cartagena, los de Somatemps se desvinculan del todo con la gente de DN y otros colectivos similares en Catalunya, parece ser que Alsina y Barraycoa se han reunido con gente de VOX allí

    Sería interesante conocer qué está pasando

    ResponElimina