dissabte, 19 de gener del 2019

CANVIS A LA BRIMO I A LA COMISSARIA GENERAL D'INFORMACIÓ DELS MOSSOS, I UN VÍDEO DEL 12-Oct-14 ON L'ARA NOU CAP DE LA BRIMO, LLAVORS DE L'ÀREA DE MEDIACIÓ, TÉ UN ESTIRA I ARRONSA AMB ELS CONVOCANTS DE LA MANI ULTRA


Xavier Pastor i Jorge del Valle el 12 d'octubre de 2014

Ara que hi ha hagut canvis a la direcció de la Brigada Mòbil (antidisturbis) i a la Comissaria General d'Infomació dels Mossos, és interessant veure aquest vídeo del començament de la manifestació ultra del 12 d'octubre de 2014 a Montjuïc. Manifestació i acte amb discursos que va començar després d'un estira i arronsa entre el cap de seguretat de Democracia Nacional, Jorge del Valle, i diversos comandaments del Mossos d'Esquadra. Els convocants de l'acte havien fet la comunicació al Departament d'Interior de que la manifestació prèvia, fins la plaça Sant Jordi -on es fan els parlaments- sortiria de la plaça de Sants, però Interior,  com es ve fent des de fa quinze anys, al·legant que calia evitar que coincidissin amb els manifestants antifeixistes que es concentrarien a Sants, va decidir que la manifestació ultra comencés a la Plaça Espanya. Però a l'hora de començar la manifestació els mossos van dir als ultres que havien de començar a la part alta de l'Avinguda Maria Cristina, enlloc de la Plaça Espanya a la que volien donar una volta sencera.
Llavors es va produir una intensa discussió entre Jorge del Valle, cap de seguretat de Democracia Nacional, i el responsable de mediació dels Mossos, Francesc Xavier Pastor, ara nomenat cap de la Brigada Mòbil, la BRIMO (antidisturbis). També s'hi pot veure al vicepresident de Democracia Nacional, Pedro Chaparro, fent comentaris i cridant consignes. Poso a sota el vídeo de la discussió.
Finalment els membres de La España en Marcha (Democracia Nacional, La Falange-FE i Alianza Nacional) aconsegueixen començar a la plaça Espanya. A les imatges del vídeo que poso hi podem veure també, amb uniforme d'antidisturbis i galons d'inspector, al fins ahir cap de la BRIMO, Carles Hernández, que ha passat a ser número dos de la Comissaria General d'Informació. Els incidents del passat 6 de desembre a Girona, quan un grup d'antifeixistes va tirar a terra les tanques de separació, intentant arribar on es feia un acte de Vox i altres grups d'ultradreta, ha estat un dels motius d'aquest canvis a la BRIMO. 
Com ja he dit moltes vegades, considero un greu error i totalment contraproduent, intentar contramanifestar-se al mateix lloc i hora que grups ultres fan els seus actes o posen les seves taules o carpes d'informació.
Entre els canvis viscuts a la Comissaria General d'Informació hi ha hagut el cessament del número dos, l'intendent Miquel Justo Medrano a qui, crec injustament, se'l va responsabilitzar de la delació o "xivatasso" a la Policia Nacional el 27 d'octubre de 2017, de que el Mossos anaven a destruir documents comprometedors a la incineradora de Sant Adrià, cas que per cert s'ha arxivat, en haver-se demostrat que es tractava d'una cremada rutinària de documents que no incriminaven de cap actuació il·legal dels Mossos. També ha plegat el comissari en cap, Manel Castellví, que feia temps que demanava passar a "segona activitat" o tasques burocràtiques. Així doncs, la Comissaria General d'Informació estarà dirigida ara per l'intendent Eduard Sallent com a cap, i com a segon a l'excap de la Brimo, Carles Hernández. I el fins no fa gaire cap de Mediació, que en aquest moments era cap de la zona de l'Eixample, Xavi Pastor, serà el nou cap dels antidisturbis de la Brigada Mòbil.
Em consta que alguns caps d'Informació o de la Brimo no desitgen que apareguin fotos seves als mitjans, però de Pastor n'hi han moltes a la xarxa, tant del seu període a Mediació com a la zona policial de l'Eixample, i van tornar a ser publicades ahir a molts llocs. I pel que fa a Hernàndez, també ha aparegut a molts mitjans després de les càrregues policials de Girona del 6 de desembre.

 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada