divendres, 11 de gener del 2019

MOVIMENTS I CANVIS A LA ULTRADRETA RELACIONATS O NO AMB LA PUJADA DE VOX. PxC debat demà si es dissol per entrar a Vox (tot i que ja fan tard), Josep Alsina deixa la presidència de Somatemps (i estrena nova revista La Emboscadura), Societat Civil Catalana (que va ser creada pels fundadors de Somatemps per suggerència de Llanos de Luna) sembla que ajorna la seva crisis amb Josep Ramon Bosch a l'ombra, i Ramon Corpas (que substituïa a Albert Bruguera) ja no coordina DN a Barcelona

Aquest any 2019 comença amb molts canvis a l'univers ultra, identitari o de l'espanyolisme més centralista. La pujada de Vox té part de responsabilitat en alguns canvis, però en d'altres no.

 PxC demà dissabte al matí té una reunió de la seva Executiva a Esplugues de Llobregat (ampliada potser a més militants) per decidir si es dissolen i entren en bloc a Vox o no. Vox rebutja la proposta de PxC de fer coalició a les municipals. Alguns militant i ex dirigents de PxC ja són a Vox, però les garanties que volien alguns membres de PxC de poder encapçalar les llistes de Vox als seus municipis, que Vox no els hi ha donat, ha endarrerit la decissió.  Si haguessin pres la decisió fa cinc setmanes haguessin entrat a Vox en una situació més favorable que ara, a menys de tres mesos de la data oficial de presentació de candidatures. Sigui com sigui, per dissoldre's, PxC hauria de celebrar un congrés extraordinari.


 Josep Alsina en un acte a Manresa

Josep Alsina, fundador i president de Somatemps, explica que deixa la presidència de l'entitat en una carta publicada a la web de l'entitat   en la que anuncia que y serà responsable d'un nou projecte de Somatemps: la Cátedra “Eugeni D’Ors” de pensamient Hispànic. En el seu escric informa que Javier Baraycoa és el nou president. El que no explica al seu escrit Alsina és que és el cap de redacció de la nova revista La Emboscadura en la que, per cert, no es parla malament de Vox.  Alsina, Barraycoa, Josep Ramon Bosch  i Juan Antonio Llopart, juntament amb altres persones foren els fundadors de Somatemps l'any 2013. I Bosch juntament amb altres dirigents de Somatemps van crear mesos més tard Societat Civil Catalana després d'una reunió amb la Delegada del Gobierno, Maria de los Llanos de Luna que va comentar que seria raonable tenir una sigla o plataforma anti-independentista més àmplia on no fossin tots els seus mebres de la ultradreta. Aquests dies Societat Civil Catalana ha esta a punt de trencar-se amb dos sectors, un el de José Rosiñol -que té el suport del fundador de SCC, l´ultra Josep Ramon Bosch qui sembla que torna o vol tornar a controlar l'entitat- i l'altre liderat per Álex Ramos. Les dues assemblees del dies 17 i 19 s'han ajornat.
 Bosch i Barraycoa amb Llanos de Luna




El passat mes de setembre, coincidint amb la formació de la coalició per les europees ADÑ, de Falange de la Jons, la Falange-FE, Alternativa Española AES y Democracia Nacional, el president i fundador de DN, Manuel Canduela dimitia, i el delegat a Catalunya de DN, Albert Bruguera, molt actiu en manifestacions contra el procés era cessat del seu càrrec i abandonava el partit, sent substituït en la direcció o coordinació de DN a Barcelona per l'exmilitant del MSR Ramón Corpas. Doncs bé, Corpas ja no és el responsable de DN a Barcelona quedant el grup sota la supervisió de Juan de Haro y Pedro Chaparro


 Juan de Haro
 
Mónica Lora amb Javier Ortega Smith a Girona fa cinc setmanes. Al centre José Casado dels "Segadors del Maresme"
 José Alsina amb Xavier Codorniu

1 comentari:

  1. ¿Es cierto que Barraycoa va a encabezar la candidatura de ADÑ a las europeas?

    ResponElimina