dimarts, 9 de juliol del 2019

Detinguts quatre antifeixistes a Santa Coloma per haver-se contramanifestat el 9 d'abril protestant per la manifestació de l'ultra, Frente Nacional Identitario. Passaran la nit detinguts i demà declararan davant el jutge

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest matí a quatre antifeixistes a Santa Coloma de Gramenet per haver-se manifestat el passat 9 d'abril a Santa Coloma de Gramenet, on el partit ultra Frente Nacional Identitario, va fer una manifestació.  Altres dos antifeixistes, un d'ells menor d'edat, han estat citats a declarar demà al jutjat pels mateixos fets. Els detinguts continuen a comissaria i demà seran portats davantd el jutge. Personalment considero desproporcionat fer-los dormir a comissaria.
Se'ls investiga per un possible delicte contra els drets fonamentals, desordres públics i atemptat a la l'autoritat, per haver-se contramanifestat per intentar impedir la mani ultra a la que no van participar més de quinze persones.

La defensa dels detinguts ha qualificat de desproporcionades les detencions, donat que només van exercir el deu dret a manifestar-se i protestar contra un acte ultra. Els col·lectius antifeixistes s'han concentrat aquesta tarda davant de la comissaria.  Em consta que l'Ajuntament de Santa Coloma va intentar sense èxit que la manifestació ultra del 9 d'abril es prohibís, cosa que no va poder aconseguir donat que el partit està legalitzat.
El Frente Nacional Identitario-Recuperemos España, és potser el més friki dels grups d'ultradreta espanyolista catalans, donat que el seu president, l'exmilitar José Alberto Pérez Molina, va sovint a les manifestacions vestit de cavaller templari.  Pérez Molina va ser militar professional, estant destinat a mitjans dels anys noranta a Bòsnia i ha participat en altres missions de l'OTAN o de l'Exèrcit espanyol. També va treballar en tasques de seguretat o d'investigació al País Basc relacionades amb la lluita contra ETA.  

A les passades eleccions municipals els membres del FNI-RE, no fan fer llista a Santa Coloma com havien anunciat, i van integrar-se a la candidura per Barcelona de Xavier M Codorniu Nosotros- Partido de la Regeneración Social, del fundador de Somatemps i Societat Civil Catalana, Xavier M Codorniu.  Va ser la candidatura menys votada amb només 57 vots.

Manuel Murillo, el veí de Terrassa empresonat per haver cercat per whatsapp col·laboradors per matar al president Pedro Sánchez, era simpatitzant del FNI-RE, si bé formalment no en va ser militant. Segons Pérez Molina, Murillo té un transtont mental i psicològic i que tot i tenir armes, algunes d'elles manipulades cosa que és il·legal, era un farol que disposés d'armes de llarg abast per cometre el magnicidi. Murillo està empresonat a Quatre Camins i no va ser considerat per l'Audiència Nacional com a presumpte autor d'activitat terrorista, en anar per lliure. Va ser la coordinadora de Vox a Sabadell, Patricia Muñoz, després de consultar-ho amb Ortega Smith, qui va informar als Mossos que Murillo deia akls grups de WhatsApp que volia matar a Pedro Sánchez.


Jose Alberto Pérez Molina a Santa Coloma el 9 d'abril. A sota a Barcelona vestit de templari
Concentració d'aquesta tarda davant de la comissaria dels Mossos.

El Frente Nacional Identitario-Recuperemos España, grup ultra d'ideologia espanyolista contrari a les autonomies, té la seva rèplica identitària independentista que és el Moviment Identitari Català (MIC)
i a la xarxa s'han fet ocurrents propostes sobre les semblances d'aquests dos grups







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada