divendres, 5 de juliol del 2019

DEMOCRACIA NACIONAL FA DEMÀ EL SEU CONGRÉS DESPRÉS DE LA DIMISSIÓ DE MANUEL CANDUELA, L'ANUNCI DE CHAPARRO DE NO POSTULAR-SE COM A NOU PRESIDENT, EL FRACÀS DE LA COALICIÓ A LES EUROPEES D'ADÑ I AMB LA RETIRADA DE LA MAJORIA DE MILITANTS DE CATALUNYA QUE TAN ACTIUS VAN ESTAR FA UN I DOS ANYS

Democracia Nacional celebra demà a Madrid el seu noves congrés, que es convoca després de la dimissió del seu líder, Manuel Canduela, anunciada el setembre passat. Dic "anunciada" perquè, al menys jurídicament, Canduela encara és el president del partit i com a tal va ser ell qui va signar fa quatre mesos davant la Junta Electoral la participació de DN a la coalició ADÑ amb les dues Falanges i Alternativa Española (AES).  El Vicepresident, Pedro Chaparro, ha exercit aquest període de president en funcions, però fa un mes va anunciar que no es postulava pr¡er presentar-se pel càrrec de nou president.

 Manuel Canduela
Pedro Chaparro


DN fa aquest congrés després del fracàs de la coalició ADÑ a les europees i en un moment que VOX s'ha menjat l'espai polític ultra, si bé DN diu que el seu ideari és diferent al de Vox, partit al que qualifiquen de sionista i aliat del neoliberalisme capitalista.    
El fracàs a les europees va ser d'una magnitud que ells no esperaven. Així la candidatura ADÑ, formada per Falange Española de las JONS, La Falange-FE, Democracia Nacional, i Alternativa Española (AES) va aconseguir només 11.798 vots. Xifra molt inferior als 55.000 que van obtenir cinc anys abans aquest grups per separat. 
RESULTATS EUROPEES 2014:
FE JONS:  21.577  vots  (10.031 vots el 2009)
Impulso Social (AES+Familia y Vida + Com Trad Carlista)  17.774 vots (Alternativa Española AES 19.583 en 2009. Familia yVida 10.456 el 2009)
La España en Marcha     (AN+MCE+NPE+FE):  16.879 vots
Democracia Nacional (DN): 12.904 vots. (9.950 en 2009)
Movimiento Social Republicano (MSR): 8.875 vots.  (6.009 en 2009)




Albert Bruguera ja no milita a DN


Aquest congrés coincideix amb la pràctica desaparició de DN a Catalunya, tan cativa fa dos anys amb  motiu de les manifestacions ultres contra el referèndum de l'1-O, o contra centres de culte islàmic com el de Sant Feliu de Llobregat o el del carrer Japó a Barcelona. De fet els principals dirigents de DN a Catalunya estan imputats per algunes d'aquestes campanyes. 
I Albert Bruguera, delegat de DN a Catalunya fins fa un any ha abandonat el partit, i el president de Democracia Nacional Joven, Juan de Haro, ha anunciat que continuarà militant però vol abandonar tota tasca directiva del partit.  I Alba Sánchez (Hanna Reitsch), que anava de número set a la llista europea d'ADÑ, també imputada per diverses causes, continua, però sense assumir cap càrrec al partit. Així doncs, l´únic grup estructurat de DN a Catalunya és el de Tarragona. Bruguera va ser destituït de delegat de DN a Catalunya després dels incidents  a Nou Barris del 24 de juliol passat.

1 comentari:

  1. Se sabe algo de quién es el nuevo líder de DN? En la web no aparece nada.

    ResponElimina