dimecres, 11 de setembre del 2019

Ester Capella a Moià: «No podem preveure el futur, però circula un corrent que persistirà» Els deu ajuntaments del Moianès i una quarantena d'entitats han participat a l'ofrena floral a la vila natal de qui va ser Conseller en Cap el 1714

Xavier Rius Sant
Llegir a NacióDigital-NacióManresa, dimecres 11 de setembre de 2019

"Els darrers anys ens han posat a prova. Aquesta no és una Diada qualsevol i no podem preveure el futur a mig i curt termini; però sabem que circula un corrent profund de consciència col·lectiva de defensa de la llibertat", ha afirmat la consellera de Justícia, Ester Capella, a l'acte de commemoració de l'onze de setembre a Moià, vila natal de Rafel Casanova.
Capella ha afirmat, citant l'historiador Josep Fontana, que "aquest sentiment que persisteix malgrat haver perdut tres guerres continuarà en el temps".  I ha afegit que  aquest corrent de la tradició històrica del catalanisme "és republicà i només pot basar-se en una solidaritat integradora de tots el que volen lluitar  contra la repressió".
A l'acte també ha intervingut l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras que, referint-se a la propera sentència del Tribunal Suprem als encausats i presos del Procés, s'ha preguntat quina justícia hi haurà a Espanya si es condemna per rebel·lió i sedició a uns "que només van pujar dalt d'un cotxe". "Llavors, què els passarà als miners d'Astúries o als treballadors o col·lectiu del qualsevol altre lloc que facin una vaga o una protesta?". Guiteras ha afegit que aquest 11 de Setembre representa la perseverança, l'estima col·lectiva, i és un dia de lluita de tots els que tenen anhels de llibertat i d'una democràcia homologable.

Els deu ajuntaments del Moianès i una quarantena d'entitats, han fet la seva ofrena floral al monument del fill més il·lustre de Moià, s'ha cantat el Segadors i el Cant de la Senyera, i els Falcons de Castellecir han aixecat unes torres. Prèviament la consellera ha estat rebuda a l'Ajuntament de Moià on ha signat en el llibre d'honor. 
 La consellera saluda a l'alcalde de Granera, Pere Genescà



 Falcons de Castellcir




 Ofrena floral






 La consellera de Justícia, Ester Capella

 L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras







NacióDigital, Nació Digital, la, Nacióndigital, Nación Digital, NacióManresa, Nació Manresa,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada