dilluns, 19 d’octubre del 2020

José Luis Roberto recupera la presidència d'España 2000, després de la dimissió de Rafa Ripoll i la desaparició de RESPETO. La participació d'España 2000 a la manifestación de Benimaclet del dia 12, on van mostar simbologia franquista apunta a un retorn als orígens. España 2000 té l'alcaldia del municipi madrileny de Los Santos de la Humosa, gràcies al suport del PP i Vox

      


Aquest cap de setmana España 2000 ha celebrat a València el seu 5è congrés, en el que el seu líder històric i fundador, José Luis Roberto, ha recuperat la presidència del partit. Presidència que va deixar quan la històrica formació ultra va apostar fa quatre anys per integrar-se a la federació Respeto amb Plataforma per Catalunya i altres grups que desitjaven agafar una imatge més moderna, allunyada de la ultradreta franquista de Roberto i de les males maneres de Josep Anglada. Llavors es va anomenar president d'España 2000 al regidor d'Alcalá de Henares, Rafa Ripoll, que amb una imatge i discurs més moderat havia aconseguit consolidar un grup d'España 2000 a l'anomenat Corredor de Henares madrileny on va aconseguit set regidors l'any 2015. Però la irrupció de Vox el 2019 va fer que Plataforma per Catalunya abandonés Respeto i apostés per entrar al partit d'Abascal. I España 2000 i Respeto va enfonsar-se a les municipals de maig de 2019, mantenint España 2000-Respeto cinc regidors al Corredor de Henares, però no aconseguint revalidar la seva acta a Alcalá, Rafa Ripoll. I Ripoll el febrer de 2020 va abandonar la presidència d'España 2000.

A partir d'aquí Ripoll i part dels militants i regidors d'España 2000 de la Comunitat de Madrid amb membres d'altres grups ultres espanyolistes que no s'havien integrat a Vox, van apostar pel projecte polític, social i cultural d'Hacer Nación que presideix el regidor de San Fernando de Henares per la llista d'España 2000, Sandro Algaba.  Els tres regidors d'España 2000 a Los Santos de la Humosa sí que van mantenir-se fidels al partit.

En el congrés d'aquest cap de setmana, en el que Roberto ha recuperal la presidència del partit, fet sota el lema d"Uneix-te a la resistència", España 2000 torna d'alguna manera als orígens de la ultradreta franquista, blavera, anticatalana. I la participació i protagonisme d'España 2000 a la manifestació del passat 12 d'octubre al barri valencià de Benimaclet,  on amb grups com Falange  van portar banderes espanyoles amb l'àliga franquista, creus celtes, i es van fer salutacions i crits nazis, confirma aquest retorn d'España 2000 als orígens. Precisament el caire feixista de la manifestació va generar moltes protestes a les xarxes socials, també del president valencià Ximo Puig i l'alcalde de València, Joan Ribó.


Segons Roberto, España 2000 manté grups més enllà de València a Almeria, Aragó, Galícia i Madrid. El dos regidors de Velilla i el de San Fernando de Henares i molts dels militants d'aquest municipis i d'Alcalá de Henares, han anat a Hacer Nación.  Alguns militants d'Alcalá de Henares i de Madrid continuen a España 2000. Els tres regidors d'España 2000 a Los Santos de la Humosa al Corredor de Henares, s'han mantingut fidels a España 2000. I gràcies al vot dels regidors del PP i Vox, Lázaro Polo, d'España 2000, és alcalde d'aquest municipi on el PSOE, com a força més votada, es va quedar a sis vots ciutadans per la majoria absoluta. 

Lázaro Polo, alcalde de España 2000 en Los Santos de la Humosa



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada