divendres, 30 d’octubre del 2020

GRUPS D'ULTRADRETA APROFITEN LES PROTESTES DE COL·LECTIUS D'AFECTATS i DE NEGACIONISTES, PER ENFRONTAR-SE AMB ELS MOSSOS I DESESTABILITZAR. Demà a la tarda hi ha una altra convocatòria en la que hi serà la ultradreta i una independentista. En els incidents hi han participat ultres, joves de grups antagònics, negacionistes amb ganes de gresca i també alguns estrangers. Com va passar amb el moviment de les Armilles Grogues a França, col·lectius partidaris de la violència ho aprofiten

 

(Actualitzat, dissabte a les 13h. Crec que avui part de la ultradreta supendrà la seva participació a les protestes, i aprofitarà l'efecte mediàtic de l'assalt al Decatlhon fet sembla amb la participació d'alguns joves estrangers, però es manté la convocatòria per les 18h a la Catedral de "Barcelona Zona de Guerra" que es fa des de sectors independentistes". Llegir més informació sobre dues convocatòries de St Jaume i Catedral mes avall)

La manifestació d'aquest divendres vespre a Sant Jaume, convocada inicialment per col·lectius laborals afectats pel tancament d'activitats, ha acabat amb greus incidents a la Via Laietana i carrers propers, en haver començat a actuar violentament alguns manifestants contra els Mossos, a assaltar establiments com el Decathlon, i a encendre barricades. Des de feia dies desde grups de WhastApp i Telegram col·lectius negacionistes i d'ultradreta també cridaven a participar-hi.  Entre els que han iniciat els aldarulls hi havia negacionistes, joves vinculats a la ultradreta espanyolista, també joves antisistema i sembla que també hi hauria hagut enfrontaments entre antifeixistes i ultres. Segon unes versions els ultres serien espanyolistes, però sengons altres també hi hauria hagut enfrontaments entre antifeixistes i ultres catalans independentistes. També hi haurien participat joves estrangers i negacionistes antisistema. El fet que el diputat de Vox, Ignacio Garriga hagi fet un  tuit justificant les protestes confirma la voluntat de la ultradreta d'aprofitar-se del descontent i trure'n rèdits. No em consta que el nou grup ultra, Bastión Frontal, estigui actuant a Barcelona.

 


 Com va passar en l'anterior estat d'alarma la ultradreta i comunicadors ultres o negacionistes, van anar de la mà, difonent teories conspiratives i responsabilitzant als governs i poders ocults dels morts. I com va passar a França amb el moviment de les Armilles Grogues, grups antisistema d'una o altra ideologia, s'hi han sumat.

                                     


Pintada feta ahir a Via Laietana Foto: @EliseGaz

Pel que he sabut, han participat en el incidents ultres Casuals,  alguns hooligans dels  Boixos Nois i d'altres equips, membres dels Rebels (motards d'extremadreta) tres dels quals han estat detinguts, i  una quinzena de joves no vinculats orgànicament a cap grup, que van participar a l'acte del monument de Colom del passat 12 d'octubre.

Per demà dissabte a la tarda s'han convocat dues o tres manifestacions al centre de Barcelona i a Sant Jaume contra l'estat d'alarma, el toc de queda i les restriccions, a una de les quals sembla que Vox, desde grups de WhatsApp i Telegram, hi estaria donant suport, i és probable que la participació de militants ultres sigui més nombrosa. Una altra convocatòria (a les 18 h a la Catedral) estaria convocada desde sectors d'esquerra independentista.

                                                                

                                                                  


                                          
Han provocat aldarulls grups antagònics. També hi han participat joves estrangers

 Actualitzat: Ho explico a RAC1

 

ACTUALITZAT DISSABTE A LES 16 H:

Per avui dissabte 31 hi ha convocada una mani de col·lectius afectats propera a la ultradreta, que ignoro si l'entorn de Vox finalement hi anirà o no. Crec que al menys el partit prefereix treure rèdit de les imatges d'ahir al Decathlon i no quedar com incívics, però altres sectors ultres volen anar-hi. La web ultra Dolça Catalunya li dóna suport

 
Hi ha també la manifestació a la Catedral convocada per l'entorn d'Arran:


 I grups d'una i altra amb ganes de "trobar-se"
       
 

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra han detingut tretze  persones, de nacionalitat espanyola, com a presumptes autores dels delictes de manifestació il·lícita, desordres públics, danys, atemptat als agents de l’autoritat i pertinença a grup criminal. Tres persones més han quedat investigades per aquests fets i dues més tenen ordres de recerca i detenció. Fins ara, doncs, s’han detingut un total de 28 persones relacionades amb els greus incidents, tres més han quedat investigades i dues tenen ordres de recerca i detenció.... (Continua llegint comunicat de Mossos, clica)


1 comentari:

  1. Observó desde la distancia que hay u a fractura social extrema en España

    El tono esquizofrénico de los debates en Twitter es el mejor ejemplo, los de izquierdas ven neonazis y los de derechas ven antifas y menas, los negacionistas ven conspiraciones e infiltrados, y los medios de comunicación no atinan ni una

    Juventud divino tesoro, los únicos que protestan son jóvenes, quizás porque está N viendo que les han robado el futuro

    ResponElimina