dilluns, 26 d’octubre del 2020

Vox viu una nova crisi al Vendrell, amb la marxa de la coordinadora Demelsa González a SOMI. El Vendrell, municipi on PxC havia arribat a tenir 5 regidors i fa un any i mig en tenia 3 amb, a les passades municipals Vox i SOMI van competir quedant fora del consitori. L'anterior coordinador de Vox, el pastor evangèlic, Jordi Fernández, resident a Torredembarra, defensava tractaments de teràpia sexual pels homosexuals.

 

                                             

Demelsa González amb Anglada al Vendrell

Tot i que diverses enquestes pronostiquen que Vox podria obtenir representació per Tarragona a les properes eleccions catalanes i, fins i tot al Congrés dels Diputats si es celebressin ara espanyoles, la situació de Vox al Vendrell, un del municipis tarragonins on aquest partit està més implantat, continua sent molt convulsa. 

La fins fa uns dies coordinadora del partit a la capital del Baix Penedés, Demelsa González, ha anunciat que ha deixat Vox i acompanyada de bona part del militants ha entrat a Som Identitaris (SOMI), partit de Josep Anglada. González és molt crítica amb la presidenta províncial de Vox, Isabel Lázaro, a qui atribueix unes males praxis en la gestió i de qui diu que “l’única cosa que preocupa a Lázaro és el seu interès personal per tal de poder-se col·locar (com a diputada) en un futur dins les institucions”, i afegix que “Lázaro no pot permetre que ningú li faci ombra, no li importen les bases del partit i no li importa la democràcia”. Lázaro ha respost amb un comunicact de premsa en el que afirma que desde el Comité Executiu Provincial es va "invitar a González a apartar-se del càrrec donat que tenia un comportament inapropiat".

Isabel Lázaro, presidenta provincial de Vox a Tarragona

 El Vendrell era un municipi on la ultradreta amb PxC havia arribat a tenir cinc regidors, i fa dos anys en tenia tres. Però desapareguda PxC, Vox i Som Identitaris (SOMI) van competir electoralment, quedant tots dos fora del consitori. Front els 1.798 vots i tres regidors de PxC de 2015, Vox va obtenir 326 vots i  SOMI només 297. El fet que el regidor i fundador de Plataforma per Catalunya, August Armengol, no demanés públicament el vot per la llista de SOMI, va tenir com a conseqüència que la candidatura de SOMI, encapçalada per un exregidor de PxC, no aconseguís els vots per entrar a l'ajuntament. I a Vox  els va perjudicar el fet que fa un i mig estigués liderat al Vendrell pel pastor evangélic, Jordi Fernández, resident a Torredembarra, que defensava públicament propostes com fer tractaments de teràpia sexual als homosexuals per "redreçar la seva desviació".

I tot i que el projecte de SOMI, amb amb Josep Anglada com a president, només va aconseguir un regidor a Manlleu en ser Anglada inhabilitat per presentar-se a Vic, Anglada ha participat aquests mesos en diverses protestes i actes convocats per SOMI al Vendrell. 

                                                 

Jordi Fernández, ex-cordinador de Vox al Vendrell, pastor evàngelic que defensar tractaments de reeducació pels homosexuals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada