dimarts, 21 de juny del 2022

Mònica Oltra, la dimissió necessària i el paper de José Luis Roberto d'España 2000 com advocat de la menor, i de Cristina Seguí i de Vox com acusació popular. Tornarà per la porta gran a Vox, Cristina Seguí, ex parella d'Ortega Smith, que abandonar el 2014 Vox denunciant malversació econòmica?

                                                       

Reconciliació entre Seguí i Vox? Tornarà per la porta gran la fundadora de Vox al partit?
         

Sempre he pensat que era un error la màxima que es va normalitzar de dir que quan un polític està imputat, ha de renunciar per força del seu càrrec. Renúncia que habitualment és irreversible. La imputació, ara dita "declarat investigat", no significa cap culpabilitat, sinó que només és una situació en que algú a qui la policia, la fiscalia o un particular l'acusa d'un delicte del que podria ser o no resposable, còmplice, autor o encobridor, ha de declarar davant del jutge acompanyat d'un advocat. I serà a partir d'aquesta primera declaració quan continuarà o no com investigat-imputat per més endavant ser apartat del cas o el cas arxivat, o que es decreti que ha de ser jutjat en judici oral, cosa que tampoc suignifica que sigui culpable. Molts polítics han vist trencada la seva carrera per sempre, dimitint dels seus càrrecs o sent cessats després d'una imputació que va ser arxivada o també d'una acusació d'assetjament sexual que després es va demostar que era infundada. Penso en els els diputats de la CUP i Junts, Quim Arrufat i Eduard Pujol. 

Dit aixó, sense que pressuposi res i sense minusvalorar el paper gens innocent de la ultradreta que l'ha fet caure, crec que Mònica Oltra ha fet bé de dimitir donada la situació que es vivia al Govern valencià i la pressió social i el perjudici que generava la seva continuïtat. Sent ella Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives (serveis socials) havia estat imputada per un possible encobriment del seu ex marit i altres treballadors dels seu departament pels abusos sexual que va patir una menor acollida a mans del seu ex marit, treballador del centre en qüestió, Luis Eduardo Ramírez Icardi, que ha estat condemnat a 5 anys de presó per aquest fets.

 

Oltra, dissabte, quan deia que no dimitiria

Jo no crec que Oltra hagi encobert res, delicte que probablement sí hagin fet altres treballadors i funcionaris del centre de menors i de la Conselleria. Crec que hagués pogut dimitir fa uns dies de Consellera i mantenir l'escó de diputada. Ella s'hi negava però aquesta tarda ha dimitit de tot. Dit aixó he de reconèixer que Oltra ha patit un persecució de tota la ultradreta valenciana, que és el que vull explicar aquí. I encara que la persecució hagi estat injusta, el millor pel govern del Botànic, era dimitir.   

L'ACUSACIÓ DE JOSÉ LUIS ROBERTO D'ESPANYA 2000, CRISTINA SEGUÍ i VOX

José Luis Roberto, president del partit ultra España 2000, feia més de cinc anys que impulsava campanyes contra la vicepresidenta de la Generalitat valenciana, Mònica Oltra i havia estat jutjat per amenaces a la vicepresidenta valenciana. España 2000 és un partit que tret dels període que es va coaligar amb Plataforma per Catalunya i Partido por la Libertad, sempre ha anat per lliure en no voler treballar amb Roberto bona part de la ultradreta clàssica espanyola, per la vinculació fins 2011 de Roberto a la Asociación Nacional de Locales de Alterne, ANELA, la patronal de prostíbuls, de la que era Secretari General Tècnic.

José Luis Roberto  

El fet és que conegut el cas dels abusos de la menor María Teresa T. M. fets els anys 2016 i 2017 pels que va ser condemnat l'any 2019 l'ex martit de Mònica Oltra, José Luis Roberto va assumir la defensa de la noia, ja major d'edat, a l'any 2020 un cop celebrat el primer judici que posteriorment seria anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. S'ha de tenir en compte que la noia en el judici contra el seu agressor ella no va tenir advocat.  José Luis Roberto com advocat i acusació particular (l'advocat que defensa a la víctima) s'hi va personar a finals del 2020. I  va presentar al Jutjat 15 de València una denúncia de reclamació patrimonial a principis del 2021 contra 3 càrrecs de la Conselleria que després aniria ampliant i José Luis Roberto va defensar la noia en la repetició del judici que va tornar a condemnar a Luis Eduardo Ramírez Icardi a 5 anys de presó.

Poc després la fundadora de Vox i ex parella d'Ortega Smith, Cristina Seguí, que va abandonar Vox l'any 2014 denunciant malversació econòmica al partit, i que aquests anys ha anat per lliure, va interposar com acusació popular -no la particular- en nom de l'entitat Gobiérna-te, dues querelles al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana contra Mònica Oltra per un possible delicte de fer encobrir el cas. Segons Seguí va ser ella i no José Luis Roberto qui va posar en el punt de mira judicial la vicepresidenta valenciana. La primera querella va ser desestimada. Roberto però, afirma que la imputació d'Oltra no va ser per la querella que va interposar Seguí, que certament va ser arxivada, sinó  perque "s'havia obert un procediment penal per part meva contra tres funcionaris, arivat, apel·lat i reobert per l'Audiència"

El tuit que va fer Macarena Olona  dijous passat, 16 de juny, en fer-se pública la imputació d'Oltra dirigit a Cristina Seguí dient "Estoy MUY orgullosa de ti. Gracias por dar lo mejor de ti misma en todo lo que haces", confirmava dues coses. La probable reconciliació entre Vox i Cristina Seguí que podria tornar aviat a Vox, i el reconeixement que la imputació no era mèrit de José Luis Roberto d'Espanya 2000, ni de Vox, que s'ha sumat al cas a darrera hora, sinó de Seguí. Haver aconseguit el cap d'Oltra serà un mèrit suficient perquè Santiago Abascal perdoni a Seguí que denunciés el 2014 les suposades malversacions que hi havia llavors al partit? Seguí és molt propera a  Juan García Sentandreu, historic d ela ultradreta valenciana que va intentar aspirar a la presidencia del Comité Ejecutiu Provincial (CEP) de Vox a València, i està enfrontat amb José María Llanos, president del CEP de Vox València.

Cristina Seguí en un dels actes de presentació de Vox, partit del que va ser fundadora i va marxar denunciant irregularitats econòmiques. Tornarà a Vox per la porta gran?


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada