Dimarts participo a la jormada del Col·legi de Periodistes de Catalunya, sobre com han d'informar els mitjans locals sobre l'extrema dreta. Cal inscriure's per assistir-hi.
Com haurien de tractar els mitjans de comunicació locals els partits que fomenten valors antidemocràtics sense convertir-se en altaveu del discurs de l’odi, la xenofòbia i el racisme? Aquesta és una pregunta recurrent a moltes redaccions des de fa temps, però a hores d’ara, i amb unes eleccions municipals d’aquí uns mesos, la reflexió es fa més necessària que mai. I sobretot en els mitjans de comunicació, públics i privats, a nivell local.
Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya s’han fet diferents sessions per donar pautes i aconseguir el repte de cobrir les forces polítiques que posen en dubte o ataquen obertament els valors democràtics, sense blanquejar els seus discursos.
Per aquest motiu, el Col·legi de Periodistes i la Federació de Mitjans de Comunicació Local de Catalunya (FMCLCat) organitzen aquesta jornada sobre el tractament de l'extrema dreta el pròxim dimarts 25 d'octubre, de 10.00 h a 13.00 h, a la seu del Col·legi de Periodistes (Rambla de Catalunya, 10). La sessió també es podrà seguir online.
Programa
- 9:45 Benvinguda del Degà del Col·legi de Periodistes, Joan Maria Morros
-
10 h - Taula d’experts:
-
Helena Castellà, politòloga
-
Xavier Rius Sant, periodista especialitzat en l’extrema dreta
-
-
11 h - L’extrema dreta al món - Debat entre corresponsals
-
Anna Buj, corresponsal de La Vanguardia a Itàlia
-
Xesco Reverter, excorresponsal de TV3 a Washington
-
Oriol Serra, corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Alemanya
-
-
12 h - L’extrema dreta als mitjans locals
-
Rosa Giralt, directora de Nova Ràdio Lloret
-
Albert Sabater, director de Ràdio Tordera
-
Julià Guerrero, director de Ràdio Castellar i secretari de la FMCLCat
-
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada