diumenge, 9 de febrer del 2014

ANGLADA DIU QUE DESTITUEIX ALS MEMBRES DE L'EXECUTIVA QUE ES VAN REUNIR A L'HOSPITALET, ELS QUALS REPLIQUEN QUE VAN COMPLIR ELS ESTATUTS I VAN CONVOCAR A TOTHOM, TAMBÉ A ANGLADA, JC FUENTES I MARTA RIERA, QUE NO HI VAN ASSISTIR

Josep Anglada, des de Vic, ha fet avui un comunicat dient que ell és el president legítim i legal de PxC i informa que expedienta i destitueix als 15 membres del Consell Executiu que ahir es van reunir al Centre Cívic de Bellvitge a L'Hospitalet i, després de decidir cessar-lo com a president per "deficiències en la gestió", van desactivar el seu correu a la web del partit, esborar el seu twitter, blog i de Facebook. Sembla que els comentaris que feia aquest últimes setmanes Anglada informant que havia encarregat un nou Mercedes d'alta gama, que pagaria amb els 80.000 euros que havia cobrat recentment PxC com a subvenció estatal pels 67 regidors que va obtenir el 2011, hauria estat determinant, més quan no havia retornat els 80.000 que havien aportat els dirigents del Partido X La Libertad per la campanya de les eleccions espanyoles de 2011.
En el comunicat d'avui Anglada diu que la celebració de l'executiva no va ser legal i anuncia un expedient als militants dissidents.
A la reunió d'ahir hi van participar tots els membres de l'executiva, tret d'Angalda i els regidors de Vic, Juan Carles Fuentes i Marta Riera.
Així sembla que el grup de PxC de Vic seguirà majoritàriament al costat d'Anglada, si bé les regidores Cristina Gayoso i Pilar Catalán no m'han aclarit de quin cantó estan. Tampoc ho ha aclarit el regidor de Santa Coloma de Gramenet, Juan Gómez Montero.
Poc després PxC ha fet un comunicat advertint que Anglada pot ser sancionat fins a 600.000 euros si utilitza la base de dades de PxC  .

S'ha de dir que si ahir es va desactivar l'accés a la web de Josep Anglada i es va eliminar el seu blog, twitter i Facebook, avui s'ha esborrat de la web l'enllaç al blog del responsable ideològic, el neofeixista, Jaume Farrerons (clica per llegir l'article sobre la seva ideologia).
Caldrà veure quins altres regidors, militants o ex militants, a part de Riera i Fuentes, es posen al costat d'Anglada. Recuperarà Anglada ara a Enric Ravello, responsable de relacions internacionals, que fou expedientat fa una setmana? 


Imatge de l'executiva d'ahir al Centre Cívic de Bellvitge. Només hi falten Marta Riera, Anglada i Juan Carlos Fuentes.

VALORACIÓ D'UNITAT CONTRA EL FEIXISME I EL RACISME 
Tot i així, la destitució d’Anglada és només un pas més, ni tant sols el més important, a l’hora d’eradicar la presència i el discurs feixista a casa nostra. Els dirigents de PxC que han defenestrat l’Anglada són potencialment tant o més perillosos que el feixista vigatà. Des d’UCFR creiem que és massa aviat per saber si la nova direcció de PxC aconseguirà aturar l’hemorràgia territorial de regidors i militància, i si recuperarà el control real sobre el partit o aquest es desfarà per les lluites internes que ja fa temps que arrossega. (...)

PLATAFORMA PER CATALUNYA
NOTA DE PREMSA (Enviada per Josep Anglada)
DESTITUÏTS I EXPEDIENTATS UNA DESENA DE MEMBRES DEL PARTIT PLATAFORMA PER CATALUNYA PER FALTES MOLT GREUS
 

El President electe de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada i Rius, en nom de l’organització política a la qual legalment representa: MANIFESTA
 1/ que un grup de persones, entre les quals es compten alguns dirigents i els tècnics que gestionen la pàgina web del Plataforma per Catalunya, ha convocat pel seu compte i vulnerant greument els Estatus una reunió de membres del partit;
2/ que aquesta reunió ha estat publicitada davant els mitjans de comunicació i el web oficial com a reunió d’un òrgan del partit, a saber, el Consell Executiu, amb potestat per a destituir el President; 3/ que el Consell Executiu, per a convocar una reunió, ha de fer-ho legalment avisant amb la suficient antelació i enviant un ordre del dia a tots i cadascun del seus membres;  
4/ que si la convocatòria no és legal i en forma les resolucions dels qui s’hagin reunit sota del nom de Consell Executiu són nul·les de ple dret i no tenen efectes executius per a l’organització; 4/ que, segons els Estatuts, el Consell Executiu ha d’estar presidit pel President del partit, fins i tot si l’ordre del dia inclogués una proposta per a la seva pròpia destitució;  
5/ que ni el President ni altres membres del Consell Executiu han estat convocats ni han pogut assistir-hi, de manera que la suposada reunió té un caràcter completament il·legal;  
6/ que el President de Plataforma per Catalunya conserva les seves potestats executives i pot destituir i fins i tot expedientar tots aquells membres del partit que hagin comés, com és el cas, faltes molt greus que afectin la imatge i interessos d’aquest projecte polític;
7/ que per la present, el President de Plataforma per Catalunya comunica la destitució, suspensió cautelar de militància i incoació d’expedient disciplinari per faltes molt greu a tots els participants en l’esmentada reunió.
 8/ que aquesta resolució serà notificada als afectats en les properes hores. Josep Anglada i Rius
Vic, 8 de febrer de 2014



RESPOSTA DE L'EXECUTIVA AL COMUNICAT D'ANGLADA:
COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)
Plataforma per Catalunya manifesta que:
1. La destitució de Josep Anglada com a president de Plataforma per Catalunya és una decisió irrevocable.
2. El Consell Executiu ha obrat en virtut d’allò exposat en el punt 17.b dels Estatuts del partit, que contempla la convocatòria d’una reunió de caràcter extraordinari si, tal i com ha succeit, així ho sol·licita el 25% dels seus membres i l’acompanyen d’un ordre del dia
3. Tots els integrants del Consell Executiu van ser convocats dimarts 4 de febrer a la reunió que va tenir lloc el passat 8 de febrer. Josep Anglada tenia constància de la convocatòria de la reunió i així ho ha manifestat a la premsa.
4. Davant la incompareixença de Josep Anglada, el vice-president Xavier Simó va procedir a presidir la reunió d’acord amb allò establert a l’article 17.f dels Estatuts.
5. La proposta de destitució del president, contemplada a l’article 17.e dels Estatuts, es va acordar per unanimitat dels 15 membres presents d’un total de 18 integrants, superant així les 3/5 parts necessàries per fer efectiva la seva aprovació.
6. La destitució i l’inici de procediments disciplinaris són funcions que estan reservades al Consell Executiu per l’article 17)e i 13, 2n paràgraf dels estatuts, per tant instem a Josep Anglada a que es llegeixi els Estatuts del partit i que deixi de fer el ridícul anunciant expulsions que no tenen cap validesa.
7. Josep Anglada serà advertit de les sancions econòmiques de fins a 600.000 euros a les que s’exposa si utilitza de manera fraudulenta la base de dades de Plataforma per Catalunya.
8. Amb el relleu en la presidència el Consell Executiu materializta una voluntat compartida per la militància, i així ho acredita el fet que la decisió hagi estat acordada per unanimitat dels presents.


LES OPINIOSN DEL MEU BLOG A LA PREMSA D'AVUI:
Els anàlisis i informacions que he anat penjant i actualizant sobre la destitució de Josep Anglada han estat àmpliament recollits.
El Periódico va posar ahir en portada la segona versió del que vaig escriure al blog 
Nació Digital, cita el que escric al blog

 Vilaweb recull el que hem escrit Bertran Cazorla i jo
L'Ara completa la notícia a l'edició de paper amb el que dic al blog. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada