dissabte, 8 de febrer del 2014

ANGLADA DESTITUïT COM A PRESIDENT DE PxC PER DEFICÈNCIES EN LA GESTIÓ. S'IMPOSA LA "VALKIRIA" DELS REGIDORS METROPOLITANS AMB EL SUPORT D'ALGUNS HISTÒRICS. Feia setmanes que molts regidors lamentaven que Anglada digués que es compraria un segon Mercedes amb la subvenció de les municipals de 2011


Després d'unes setmanes en que s'havien intensificat les baixes a PxC, alguns del que fins fa uns dies clamaven als actes de PxC: "Josep Anglada ho fas de puta mare!" s'han decidit finalment a destituir Josep Anglada de la presidència del partit. 
Així s'ha anunciat aquesta tarda a la web de PxC en un comunicat fet des de L'Hospitalet de Llobregat, en una reunió a la que no hi era ni Anglada ni la Secretària de Presidència, Marta Riera, ni el regidor de L'Hospitalet, resident a Tarragona, Juan Carles Fuentes. D'aquesta manera ha triomfat la Valkiria o canvi de rumb que exigien dirigents, com el cap de llista de L'Hospitalet, Daniel Ordóñez fart de les incoherències i excentricitats d'Anglada, a la que s'han sumat pesos pesats com el Vicepresident August Armengol o el Secretari d'Organització, David Parada i el Secretari General, Robert Hernando. 
 
Segons el comunicat fet públic des de l'Hospitalet, que es acompanyat d'una foto del Centre Cívic de Bellvitge on s'ha fet la reunió, a la que s'hi veu diversos regidors i dirigents metropolitans, s'ha anomenat president en funcions al vicepresident i militant barceloní, Xavier Simó, mentre el regidor d'Igualada i Secretari General, Robert Hernando, farà la gestió executiva. Poc després de fer-se pública la destitució d'Anglada, PxC ha desactivat el correu, twitter, facebook i blog del president cesat. Ara sembla que l'executiva de PxC intentarà repescar a part dels 16 regidors que havien abandonat PxC i continuaven com a no adscrits als seus municipis. Anglada ha respost que ho impugnarà i tombarà aquest cop d'estat.

 A la foto de la reunió d'aquest migdia s'hi veu, d'esquerra a dreta, a la regidora de Mataró, Mònica Lora, al de L'Hospitalet, Daniel Ordóñez, al responsable de Lleida, Eduard Pallerola; a Carlos Francisoud, (no és regidor)  de Badalona, a Menchu Martí, de St Adrià, a Josep Badia de Les Franqueses, a Robert Hernando d'Igualada (al mig), a Xavier Simó (mig tapat), al seu costat David Parada, també tapat (St Boi) a l'August Armengol del Vendrell, a Ángel Chiquillo (mig tapat) a l'advocat Joan Garriga, a Nacho Mulleras d'Olot, i Jaime Padilla, cap de llista d'Esplugues de Llobregat. Els únics tres membres del Consell Executiu que no hi eren presents eren Josep Anglada, la secretària de Presidència i regidora de Vic, Marta Riera, i el regidor J Carlos Fuentes. 
Sembla que se li va comunicar a Anglada una petició de part dels membres del Consell Executiu per celebrar un consell extraordinari, si bé Anglada, sense ser conscient de la situació i de la voluntat de cessar-lo, va demanar que es fes d'aquí dues setmanes.

 
 Imatge de la reunió d'avui

Més enllà dels motius ideològics, estratègics o personals pels que tanta gent ha deixat PxC, gairebé tots els que plegaven coincidien en denunciar la gestió econòmica de Josep Anglada, les exigències de rebre les assignacions econòmiques dels regidors d'arreu de Catalunya i en les dificulatats de mantenir una línia ideològica mínimament coherent. 

Aquest últims dies hi havia malestar entre molts regidors i militants per les exigències que suposadament feia Angalda a futurs caps de llista a pagar per anticipat a PxC uns milers d'euros, mentre, segons sembla, ell es quedava després durant més de dos anys la major part de les assignacions que cobren els regidors com a membres de l'oposició als seus ajuntaments.

Alguns militants estaven força descontents amb Anglada, el qual aquests últims mesos deia que havia cobrat 80.000 euros de subvenció estatal pels 67 regidors que va obtenir PxC el 2011, i que amb aquests diners, segons denunciaven membres de PxC, Anglada deia que es compraria un segon Mercedes d'alta gama. Aquest fet també va obligar a moure fitxa als socies espanyols del Partido X la Libertad que lidera l'advocat de Manos Limpias, José María Ruiz Puerta.  Ruiz Puerta va aportar o recollir els 80.000 euros de les furgonetes de la campanya electoral de les eleccions espanyoles de 2011, que no havia recuperat.

Caldrà veure si PxC, sense el Secretari de Relacions Internacionals, Enric Ravello, que va ser expendientat la setmana passada (clica) -és pancatalista-, i sense Anglada, que tant votava mocions de l'Associació de Municips per la Independència (clica), com era espanyol fins la mèdul·la, PxC agafarà una línia clara.
 També estar per veure si amb els socis de Partido x la Libertad (PxL) dóna suport o s'uneix a alguna candidatura de cara a les europees. El fet que per culpa de les incoherències del líder, PxC deixés passar l'oportunitat de les europees, també desconcertava molta gent de dins i fora PxC. I molts grups ultres espanyols no volien aliar-se amb PxC pel seu catalanisme. Però PxC és l´únic grup que té segurs els 50 avals de càrrecs públic necessaris per fer llista a Europa.


REPLICA D'ANGLADA A LA SEVA EXPULSIÓ I ACLARIMENT SOBRE ELS DINERS AMB ELS QUE S'HA COMPRAT UN MERCEDES (Clica per llegir-ho)


MÉS INFORMACIÓ: Publico aquest article a La Directa: SUPERAR L'ESTANCAMENT QUE PROVOCAVA LA GROLLERIA D'ANGLADA

XAVIER RIUS / @LA_DIRECTA | 08/02/2014
Quan els periodistes que fa anys que seguim Josep Anglada intercanviàvem, sense escandalitzar-nos, les últimes excentricitats i novetats de caire personal, econòmic, social o polític, que ens arribaven d’Anglada i Plataforma per Catalunya (PxC), sempre dèiem que, encara que només donéssim veracitat a la tercera part del que ens arribava, no seria versemblant per a una pel·lícula o novel·la que pretengués recollir la complexitat i la diversitat de les passions, debilitats i contradiccions humanes. Semblaria exagerat o inventat.
Molts dirigents locals de PxC i probables nous alcaldables de diversos municipis explicaven amb resignació les quanties econòmiques per avançat que els exigia ara el president de la formació per encapçalar la llista de 2015 o anar-hi de número dos o tres. I alguns dels que ara són regidors es queixaven, en veu baixa, que, a part d’haver hagut de pagar la campanya de 2011, durant bona part del mandat havien hagut d’entregar la major part del sou, dieta o subvenció que rebien del seu ajuntament a Josep Anglada. Des de feia un parell de mesos, Anglada explicava eufòric a molta gent que tornava a estar forrat, ja que havia cobrat els 80.000 euros de subvenció estatal pels 67 regidors que va obtenir el 2011 i que es compraria un nou Mercedes, comentaris que no havien fet cap gràcia als socis espanyols de PxC, el Partido por La Libertad, el president del qual, l’advocat de Manos Limpias José María Ruiz Puerta, li havia deixat a Anglada els 80.000 euros de les furgonetes i treballadors de la campanya de les eleccions espanyoles de 2011. Una quantia que no havia recuperat. Precisament quan escrivia el llibre Xenofòbia a Catalunya vaig preguntar a Anglada de què vivia i em va respondre que “l´última vagada que m’ho va preguntar el Vila d’Abadal li vaig dir: m’ho faig amb la teva dona i ella em paga”. Així ho vaig publicar jo en el llibre i aquest paràgraf no va ser cap dels que va incloure en la querella de 100.000 euros que em va posar per calumnies i injúries.
També era un queixa habitual dels regidors de PxC les incongruències d’Anglada. Donat que vol ser alcalde de Vic a qualsevol preu, i Vic és potser una de les ciutats amb més estelades als carrers, el maig passat va votar a Vic a favor de la moció de l’Associació de Municipis per las Independència (AMI) per tal que es tanqués la Delegació i subdelegacions del Govern espanyol a Catalunya, marxés l’administració espanyola i s’arxivessin totes les multes i expedients per penjar l’estelada als màstils o balcons municipals. Un mes més tard votava també en favor de posar un carrer a nom de Guillem Agulló. Uns posicionaments contradictoris amb un Anglada que es definia com espanyol per la gràcia de Déu i que presidia un partit contrari a l’independentisme català. Una altra queixa de molts militants de PxC era en relació als temes domèstics i de diversitat de gustos d’Anglada, cosa que xocava amb el valors catòlics conservadors del partit i de la Ciutat dels Sants.
Precisament un dels que va donar la cara per Anglada per reconduir un d’aquest escàndols, la denúncia de maltractaments al fill i la esposa d’Anglada feta pública durant la campanya electoral de novembre de 2011, va ser el regidor d’Olot, Nacho Mulleras, que avui ha estat un dels membres de l’executiva que, reunits en absència de l'exlíder i de la seva mà dreta Marta Riera, l’han destituït.
Evidentment, PxC sense Anglada agafarà una línea ideològica clara i no tindrà un president motiu de constants controvèrsies en l’àmbit personal. Però el fet és que PxC va arribar on va arribar gracies a Anglada, per més que la seva personalitat i caràcter fos també el llast que impedia créixer al partit. I és que a PxC tot, no només els diners que si quedaven, passaven per Anglada. Un Anglada que, com me’l va definir la psiquiatra i ex regidora d’ERC de Vic, Gràcia Ferrer, té el pensament i el raonament crític alterat, és fabulador i pot arribar al deliri i a creure’s els seus deliris.
Ara, més enllà que Anglada intenti resistir des de Vic amb el suport d’alguna regidora, PxC no patirà totes les coses negatives que provocava Anglada dins i fora del partit, i podrà reconciliar-se amb els seus aliats espanyols. Però també perdrà aquell comunicador que quan està serè sap jugar amb la càmera i l’entrevistadora, i que tant bé ho fa a Canal Català, Tele5 o Intereconomía.
És evident que PxC, a curt termini, en pot sortir afectada electoralment, però no ens enganyem. Els que el substitueixin són més educats, no insultaran ni cridaran com Anglada, ni és quedaran els diners del partit. Però potser amb noves cares com David Parada (Sant Boi) o Daniel Ordóñez (L’Hospitalet), sempre educats i correctes, aconseguirà estendre el discurs xenòfob i populista molt més enllà d’on l’ha portat la grolleria d’Anglada. I és que ni Marine Le Pen ni Geert Wilders van dient, com fa Anglada, que els immigrants són xurma, ni si els aturen a un control d’alcoholèmia la lien amb els municipals, dient-los que el deixin passar i que empaitin “als moros”.

COMUNICAT DE PxC
Plataforma per Catalunya nomena Xavier Simó nou president del partit

El Consell Executiu destitueix Anglada per deficiències en la gestió

L’Hospitalet de Llobregat |

 El Consell Executiu de Plataforma per Catalunya, reunit en el dia d’avui amb caràcter extraordinari, ha acordat el nomenament de Xavier Simó com a nou president.

El màxim òrgan decisori del partit ha aprovat rellevar Anglada per les deficiències en la gestió que emanen de l’àrea de presidència.

Simó, que fins ara ocupava la vicepresidència, assumirà el nou càrrec fins la celebració del proper congrés, que tindrà lloc a la tardor del proper any.

El nou president exercirà una presidència institucional de caràcter representatiu, i els poders executius del partit recauran en el secretari general, Robert Hernando, que desenvoluparà les funcions sota el precepte del Consell Executiu.

Plataforma per Catalunya inicia avui una nova etapa carregada d’il·lusió, optimisme, renovació i esperança en els reptes de futur, reafirmant la convicció en l’ideari reflectit en la declaració programàtica i apostant per un canvi en les formes.

 Xavier Simó, president en funcions, és el primer per l'esquerra de la foto, a un debat o tertúlia de ràdio sobre immigració que vam estar junts. És jubilat i una persona força educada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada