dimarts, 27 de maig del 2014

CELEBRADA A VIC LA VISTA ORAL SOBRE LA DESTITUCIÓ D'ANGLADA. Hernando diu que Anglada és "un pobre home que fa llàstima i ningú no vol". Anglada creu que serà restituït

 

Ahir es va celebrar al Jutjat de Primera Instància núm. 2 de Vic la primera vista oral de la demanada de Josep Anglada contra les actuacions del Consell Executiu de PxC, que el passat 8 de febrer el van destituir de la presidència del partit, en la que l'advocat d'Anglada ha demanat la restitució cautelar d'Anglada en el càrrec del president, independentment del que es decideixi després sobre la legalitat de la reunió de l'Executiva, de la posterior expulsió i de l'apropiació  dels comptes de correu i xarxes socials d'Anglada. 
 L'actual direcció de PxC, presidida per Xavier Simó i Robert Hernando, no van aconseguir la suspensió de la vista oral, com pretenien, al·legant que, segons ells, els jutjats de Vic no n'eren competents en haver traslladat la nova direcció la seu central i domicili legal de PxC de Vic, on era fins el mes de març, a uns baixos del carrer Emili Juncadella d'Esplugues de Llobregat.
 
La vista es va desenvolupar en un clima tens amb moments còmics i subrealistes. El president en funcions de PxC, Xavier Simó, i el Secretari General, Robert Hernando eren acompanyats dels regidors de L'Hospitalet, Daniel Oróñez i Alberto Sánchez, i de dos dels tres regidors de Vic fidels a nova Executiva: Joan Carles Fuentes i Pilar Catalán. La tercera regidora, Cristina Gayoso, no ha participat als últims tres plens fet que ha motivat diverses especulacions. També acompanyava a la direcció que encapçalen Simó i Hernando, el conegut militant socialpatriota, Alejandro Fernández.
A Daniel Ordóñez, que fa un any ja no va anar a la Festa de PxC a Igualada i no ocultava les seves discrepàncies amb el fundador, alguns membres de PxC l'anomenaven des de feia un any el Claus von Stauffenberg del Plataforma, per la seva semblança amb l'oficial de la Wehrmacht que va organitzar la frustrada operació Valkiria per matar Hitler.

Durant la vista, l'advocat de l'actual direcció va voler deixar clara la legalitat de la reunió celebrada en un centre cívic de L'Hospitalet en que va ser destituït, argumentant que  "es va dur a terme d’acord amb allò que disposen els estatuts del partit, i per tant es va obrar en virtut del reglament competent", acordant-se amb el vot favorable dels 15 membres presents d'una Executiva formada per 18 persones. També van argumentar, com a mostra que Anglada ja no forma part de PxC, les declaracions que ha fet aquest últims mesos que es presentarà a les properes eleccions amb el nom de Plataforma Vigatana.  

Per la seva banda Anglada, que era acompanyat de la regidora Marta Riera, i el seu advocat han defensat la il·legalitat de la reunió i de les actuacions posteriors per destituir-lo i expulsar-lo, per la qual cosa han demanat la seva restitució cautelar en el càrrec de president de Plataforma X Catalunya. 
El secretari general Robert Hernando, en acabar la vista, va qualificar Anglada de ser "un pobre home que fa llàstima i ningú ja no el vol" i es va mostrar convençut de que el jutge no el restituirà, cosa que facilitarà que el regidor Joan Carles Fuentes pugui ser nou portaveu del grup municipal de PxC a Vic.
Per la seva banda Anglada, en un comunicat posterior, s'ha mostrat segur que recuperà la presidència  donat que "la representació legal de Robert Hernando i els seus sequaços ha tornat a fer el ridícul, per enèsima vegada, davant els tribunals" i ha expressat la seva confiança en què “la justícia posarà, al capdavall, les coses a lloc i les bases del partit tindran l’oportunitat de comprovar, en un congrés assembleari democràtic, les raons del seu president”. 
Cal deixar clar que, sigui quina sigui la decisió del jutge, manquen encara altres judicis sobre la legalitat de l'expulsió, l'usurpació sense avís previ dels comptes de correus i xarxes socials d'Anglada i Riera, i el de les denúncies a Anglada per qüestions econòmiques.


Clica aquí per veure vídeo del 9 Nou informant de la vista oral
La destitució o Valkiria d'Anglada es va celebrar a L'Hospitalet, d'on és regidor Ordóñez, a qui alguns anomenen el Claus von Stauffenberg de PxC, amb qui hi té una certa semblança.

2 comentaris:

  1. La nova direcció acompanyada del grup més fatxa de PxC: Arriba l'hora catalans d'estar alerta dels qui van de catalans i no son altra cosa que nacional-espanyolistes.

    ResponElimina
  2. Qué guapo en Klaus Von Stauffenberg !

    ResponElimina