dijous, 22 de maig de 2014

IMPULSO SOCIAL, L'EUROPA D'ADENAUER O DE LA DE LA DIVISIÓN AZUL?

Rafel López Diéguez, gendre de Blas Piñar, president d'Alternativa Española (AES) i cap de llista d'Impulso Social ha fet avui el seu acte electoral a Barcelona a un hotel de Les Corts. Tot i que no sortia en el programa de l'acte, era a la taula i ha fet la seva intervenció Carlos Oliva, que va ser vicepresident de les Joventuts Identitàries de PxC -tot i que en cert moment es va distanciar d'Anglada i PxC-. A primera fila escoltant i aplaudint a López Diéguez i a Oliva hi era el membre de l'executiva de PxC, l'advocat Joan Garriga, i no és cap secret que molts dels 50 avals de regidors que ha presentat Impulso Social per poder-se peresentar han estat aportats per PxC. Però Oliva i Garriga a més de la seva participació a amb càrrecs directius a  PxC tenen en comú una altra cosa. Ells dos, amb uniformes i emblemes de la División Azul -la Divisió 250 de l'exèrcit alemany, la Wehrmacht a Rússia formada per espanyols-, van desfilar en el polèmic homenatge del 8 de maig de 2013 a la División Azul a la caserna de Sant Andreu de la Barca. Acte en que van rebre un diploma de la delegada del govern espanyol, María Llanos de Luna.

Carlos Oliva a l'acte mentre parla López Diéguez
Joan Garriga mirant el mòbil
Per això, tot i que la candidatura de López Diéguez, formada per Alternativa Española (AES), Familia y Vida y la Comunión Tradicionalista Carlista intenta presentar-se com a defensora dels valors d'una Europa democràtica i cristiana, i allunyada de l'extrema dreta -aquesta vegada la filla de Blas Piñar no va a la llista-, la presència d'algú que desfila amb l'uniforme de les tropes nazis a la taula mostra la veritable ideologia feixista que acull aquesta candidatura. 

 Carlos Oliva, primer per dalt, i Garriga, segon a sota

Certament López Diéguez ha fet un discurs centrat en el rebuig a la burocràcia de Brussel·les i Estrasburg dominada, segons ell, per membres del Club de Bilderberg. Ha explicat com els països de la Uni´`o Europea que no són a l'euro han crescut econòmicament mentre la resta, tret d'Alemanya s'han empobrit i endeutat. Ha clamat contra l'avortament en qualsevol supòsit i el matrimoni homosexual i les pretensions separatistes de Catalunya. I s'ha manifestat per una Unió Europea que reculli els valors cristians, que segons ell, ignoren els tractats de Lisboa i Maastricht. I en aquest sentit ha emfatitzat que sí que vol una Comunitat Europea com que la va somniar el canceller alemany de la postguerra, Konrad Adenauer. Però dient-ho al costat de dues persones que fa una any van desfilar amb els uniformes de la División 250 de la Wehrmacht, potser alguns del líders d'Impulso Social enyoren no l'Europa d'Adenauer, sinó de qui va ser abans que aquest Canceller a Berlín.  

Cap comentari:

Publica un comentari