dissabte, 21 de juny del 2014

TANCA EL CASAL TRAMUNTANA. Ahir a la tarda van retirar el mobiliari que quedava i que han anat a un lloc proper a la Verneda


El centre social identitari, nacional-revolucionari, neonazi o social patriota Casal Tramuntana, inaugurat el gener de 2012, inicialment sota el nom de Centro Social Militia, al carrer Independència 333 del barri del Clot-Camp de l'Arpa de Barcelona, va tancar ahir les portes, després de diverses protestes i manifestacions al barri  i el rebuig de part dels veïns.

Altres vegades els veïns havien cregut que es tancava el local en veure que treien mobiliari i des de feia dies circulava el rumor que deixaven el local. Els veïns havien denunciat la manca de permisos per fer certes activitats i per la manca de sortida d'emergència i insonorització, cosa que havia motivat reiterades vegades la presència de la Guàrdia Urbana que havia fet buidar el local per excés d'aforanent. El juliol de 2012 el regidor de Sant Martí, Eduard Freixedes va anunciar el tancament del local cosa que no es va fer efectiva. 

Finalment ahir a la tarda van retirar els últims mobles que traslladaren, a un local proper on s'ha ubicat l'entitat, concretament al carrer Alacalá de Guadaira, al barri de la Verneda.   


Inaugurat al gener de 2012, a l'acte d'obertura hi havia de participar, juntament amb Enrique Ravello, responsable de relacions internacionals de Plataforma per Catalunya, dos membres del neofeixisme italià, Gianluca Iannone, líder de la Casa Pound de Roma i del Blocco Studiantesco, i Gabriele Adinolfi, fundador del grup “Guàrdia d’Honor de Mussolini”, que va ser empresonat  per la seva presumpte implicació a l’atemptat de l’estació de Bolonya del 1980 que va costa la vida a 80 persones. No obstant Gianluca Iannone es va veure implicat el gener de 2012 en un incident armat a Roma entre grups ultres i no va poder venir a Barcelona. 

Coneguda la seva existència per les xarxes socials, no se sabia on era la seva ubicació i es va arribar a publicar que era al barri de Can Serra de L'Hospitalet. No obstiant al mes de març de 2012 jo vaig saber que era al carrer Indepència de Barcelona i que el seu lloguer havia estat gestionat per membres de la llista de PxC de L'Hospitalet de Llobregat.  

Volia emular l’experiència de la Casa Pound de Roma que lidera una xarxa de vint centres socials i esportius arreu d’Itàlia. Tenen una emissora de ràdio, una TV, revistes, quinze llibreries i bars a Roma, Perugia, Padua, Parma, Crotone, Nàpols i altres ciutats. La Casa Pound agafa el nom de l’escriptor nord-americà, Ezra Pound que el 1939 decidí afincar-se a Itàlia i des d’allà treballava i posava la veu a les emissions en anglès de les ràdio italiana i alemanya, en favor de l’Eix. Fan tasques socials com la de rehabilitació d'habitages per famílies amb dificultats econòmiques i ofereixen, sobretot, -penso que és el més important- una forta cohesió grupal als joves i no tan joves que s'hi impliquen. Joves que no els agrada el sistema econòmic i polític, i canalitzen el seu descontent a l'extrema dreta social revolucionària. Gianluca Iannone sempre repeteix que no és racista, només identari, “0% Racisme, 100 % Identitat” és un dels seus lemes i diu que impulsa el feixisme del Tercer Mil.leni.
 (Actualitzat: la nova seu de Tamuntana és al carrer Alcalá de Guadaira, a Sant Martí)
  
 


Imatge del local ara tancat


 Imatges d'una de les manifestacions demanant el tancament de Tramuntana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada