diumenge, 29 de juny del 2014

NOU TRENCAMENT A PxC DE SALT? MARIA OSUNA, L´ÚNICA DELS TRES REGIDORS QUE CONTINUA AL PARTIT, VA A UN ACTE EN FAVOR D'ANGLADA, MENTRE LES JOVENTUTS FAN COSTAT A LA NOVA DIRECCIÓ

Plataforma X Catalunya va tenir les passades eleccions municipals a Salt 1.161 vots, el 14 %, obtenint tres regidors. Poques setmanes després de constituir-se el nou consistori, dos dels tres regidors identitaris o antiimigració deixaven PxC, després d'un culebrot mediàtic en relació al fet que tots dos tenien parella de color. La regidora Juana Dolores Martínez tenia una relació amb un camerunès, i el cap de llista, Carles Bonet amb un dominicà nacionalitzat espanyol que també anava a la llista.  
En passar Bonet i Martínez a la condició de regidors no adscrits,  només la regidora María Osuna va continuar a PxC. Osuna tenia de facto el suport del seu marit i el seu fill que també militen activament a PxC.
Els qui també van continuar a PxC van ser altres membres més joves de la llista i dirigents de les Joventuts Identitàries, Sergio Concepción i Sergio Fabri, que amb l'Enric Juan, de Torroella, eren el nucli dinamitzador de les Joventuts a les comarques gironines, però quan calia, acompanyaven a Josep Anglada en accions polèmiques com l'escàndol del Ple Municipal de Vic del passat 1 de juliol. Fabri que és el quart de la llista va estar a punt d'accedir al càrrec de regidor fa un any quan Martínez semblava que renunciava a l'acta. Però malgrat que la regidora va anunciar que plegava, finalment va decidir continuar com a no adscrita.

La presència destacada de la regidora de Salt, María Osuna i el seu marit, a la trobada de regidors i militants favorables a Josep Anglada feta ahir a Barcelona, mentre els dirigents de les Joventuts Identitàries de Salt feien un tuit difonent un acte de Partido por la Libertad i Plataforma per Catalunya a Madrid, confirmava el rumor que PxC de Salt es podia tornar a trencar, tot i que no sembla que Osuna pensi abandonar el grup de PxC, ni la direcció de Robert Hernando i Xavier Simó s'ha plantejat encara si expedienta o expulsa als regidors i militants que s'han possicionat en favor d'Anglada, s'han apropat a ell -anant a la reunió d'ahir- o s'han manifestat potser disposats a presentar-se sota la sigla de Plataforma Democràtica per Catalunya.

De tota manera, fonts oficialistes de PxC de les comarques gironines m'han comunicat que creuen que Osuna només va anar a la trobada per escoltar a Anglada i que no significa que necessàriament  que s'allunyi de la línia de la direcció.

Anglada ha anunciat pel juliol una nova reunió de militants i regidors, i em consta que regidors importants i alguns militants s'estant plantejant si continuen amb Hernado i els que van destituir a Anglada o, malgrat la certesa de les crítiques a la seva gestió econòmica, es posen a favor seu, donat que creuen que tindran més possibilitats de ser escollits regidors sota el paraigües d'Anglada, que del de Robert Hernando, Xavier Simó i David Parada. 

 (Actualitzat, dimarts 1: J Gabriel Ponce, regidor de Mataró que va anr a la trobada amb Anglada, ha estat expulsat del grup municipal de PxC de Mataró i Ponce denuncia amenaces d'agressions físiques)


Mentre Maria Osuna i el seu marit es fotografiaven donant suport a Josep Anglada (a sota), Enric Juan, Sergi Fabri o Sergi Concepción eren en nom de PxC (sector oficial) a la festa del barri de la Massana (a sobre). Un dia abans Sergi Concepción tuitejava en favor de la presència del Secretari General de PxC, Robert Hernando, a un acte de Partido X La Libertad, deixant clar que continuen amb el sector oficialista que ha destituit a Anglada (twitter inferior)




Twitter de Sergio Concepción, que confirmava que ells continuen amb el sector oficialista de Robert Hernando
EL TRES REGIDORS:
Maria Osuna, número 3 de la llista de Salt. Va quedar-se ella sola al parit després de la marxa del cap de llista Carles Bonet i la número 3, Juana Dolores Martínez. Osuna i el seu marit, van anar ahir a l'acte d'Anglada del corrent Refundació Democràtica de PxC que podria presentar-se a les eleccions sota la sigla de Plataforma Democràtica per Catalunya

El cap de llista de PxC, Carles Bonet, regidor no adscrit des d'agost de 2011, a l'acte de la festa del Tron del Marroc i celebració de l'Ifar (trencament del dejuni del Ramadà) el passat juliol amb la seva parella, al costat del retrat del Rei Mohammed VI i el cònsol del Marroc.
La número 3 de PxC de Salt, Juana D Martínez, quan anunciava al costat de la seva parella que passava a ser regidora no adscrita

UN REGIDOR DE PxC DE MANLLEU QUE VA ANAR AMB ELS ALTRES DOS AL PP, TORNA A PxC

D'altra banda l'ex regidor de PxC de Manlleu, Humilde Domínguez, que el passat mes de desembre va deixar PxC  amb la resta del grup municipal de Plataforma, passant al PP, ha retornat a PxC. Humilde ha demanat a l'alcalde poder tornar al grups de PxC, però sembla que no és possible, donat que el grup es va dissoldre per voluntat dels tres regidors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada