dijous, 26 de juny del 2014

PÈRITS DE LA DEFENSA QÜESTIONEN QUE ELS TELÈFONS MÒBILS ESTIGUESSIN PROP D'STROIKA, I UN ADVOCAT FA ESCOLTAR A LA SALA INTEGRAMENT ALGUNES INTERVENCIONS TELEFÒNIQUES ÍNTIMES



La vuitena sessió del judici per l'atac ultra d'Stroika del 23 de març de 2012 ha sigut la més entranya, incòmoda e improductiva de totes. 
A l'anterior sessió, la del dijous passat, els mossos d'esquadra van mostrar com els mòbils dels setze acusats van seguir uns itineraris cap a Manresa amb gran activitat de trucades i sms entre ells i amb altres persones; com després de comunicacions fetes des de l'antena propera a la sala Stroika, tots van estar en silenci els 10 minuts que coincideixen amb l'agressió, i com la majoria de mòbils van rependre l'activitat després des de l'antena que dóna cobertura a Stroika, anant cap al Pont de Vilomara on van celebrar la suposada festa d'aniversari d'un nen, tot i que les imatges que es veuran potser demà no semblen ser de cap festa. Dijous també tres dels advocats de les defenses van interrogar i rebatre als quatre mossos d'esquadra que van fer l'explicació, intentant demostrar que el fet que els donés cobertura un repetidor a 600 metres d'Stroika no significa que fossin al lloc dels fets i que més a més les zones de cobertura de les antenes de telefonia són molt amplies, i no sempre dóna cobertura l'antena més propera.

Amb aquest argument han iniciat avui la sessió els advocats que faltaven. Alguns també han qüestionat que el número de telèfon que s'atribueix al seu client sigui seu, donat que va a nom d'una altra persona. Després han declarat els mossos que van examinar les dues barres de ferro trobades al lloc i les restes de bengales que han explicat que no hi havia restes d'empremtes ni d'ADN. I, a petició d'una de les defense ha intervingut un pèrit de comunicacions que aportant un informe exprés de la Universitat Politècnica ha repetit el que ja s'havia dit: Que no sempre dóna cobertura l'antena més propera, que les dades de les companyies no informen de quina direcció venia o anaven les trucades, i que segons la saturació de la xarxa i condicions atmosfèriques o obstacles arquitectònics o geològics, poden donar cobertura antenes més llunyanes, i després de considerar diferents hipòtesis ha afirmat que l´únic cert és que el telèfon sobre el que havia fet l'estudi, havia estat en una àrea que podia abastar la major part de Manresa, cosa que no provava doncs que fos prop d'Stroika. 

Després d'aquesta prova pericial, s'anaven a visualitzar les imatges de les càmeres de trànsit i peatge d'autopista amb les que els mossos confirmaven els itineraris cap a Manresa dels encausats, però per problemes tècnics informàtics s'ha hagut de deixar per demà. Llavors, com que alguns advocats qüestionen que alguns dels 17 números de telèfon atribuïts als encausats i al menor ja condemnat, siguin de la persona a qui se li atribueix, la Fiscalia havia demanat escoltar alguns fragments de les escoltes per confirmar que sí que és aquesta persona. Però l'advocada de Cristian T ha demanat que s'escoltés mitja hora íntegra per evitar descontextualitzacions o que s'utilitzés algun fragment aillat per jutjar la seva ideologia. I així s'ha fet. 

L'audició de les tres llargues converses han sigut d'allò més incòmode donat que l'acusat parlava amb la seva amiga, no només de temes personals o laborals, sinó de temes íntims i sexuals amb comentaris explícits. En una de les converses l'acusat explicava que aniria a l'acte del MSR a Medinaceli de l'1 de maig de 2012  d'homenatge a Ezra Pound. A una latra l'amiga comentava l'agressió que  ella va patir el 31 de març de 2012 quan feia fotos de la cassolada antifeixista davant del Casal Tramuntana.  (Tot i que no agradi a alguns jo condemno aquella agressió; jo era pocs metres i vaig veure el que vaig veure, i fa uns dies em referia a aquesta agressió a la part final de l'article que vaig fer aquí al blog)

Al cap de més de mitja hora d'escoltar les converses, i amb la sala més que incòmode el Fiscal Miguel Ángel Aguilar ha preguntat quin era l'objecte d'haver de sentir-les íntegres, i s'ha entrat de nou a la discussió amb algunes defenses sobre si es qüestionava la legalitat de les escoltes, sobre si en el sumari es descontextualitzaven, si es criminalitzava la vinculació amb el MSR, o si l'objecte d'haver pretés fer escoltar algun fragment era només per constatar que els mòbils sense propietari si que eren d'alguns del acusats donat que era l'acusat qui l'utilitzava.  En aquesta situació s'ha aixecat la sessió a les 14,30. El judici continuarà demà al matí que s'haurien de veure les imatges de les càmeres de trànsit i potser les del restaurant Cal Curro.



 Llegir crònica 1a sessió, intent de pacte de declara-se culpables si s'imposaven penes de menys de 10 anys i escrit d'acusació amb relat dels fets

Crònica de la 2a sessió. La festa infantil a la que la meitat no van arribar.

Crònica 3a sessió. Parlen les víctimes

Llegir informació 4a sessió. Fiscalia i mossos diu que són un grup estructurat

Crònica 5a sessió del judici. "Es una organització violenta amb cúpula i cadells"

Llegir 6a sessió judici: "Va ser una acció inusual, cosa que va fer pensar que van venir de fora"

7a sessió. Els mòbils dels acusats, molt actius abans i després, ubicats prop d'Stroika van estar en silenci els minuts de l'agressió

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada