divendres, 4 de setembre del 2015

CONCENTRACIÓ A L'ESTACIÓ DE NORD EN SOLIDARIDAT AMB EL REFUGIATS. Molts assistents i també dirigents polítics d'altres forces desconeixien que s'estava fent a la porta d'on es feia la trobada d'alcaldes "Pel Bé Comú" de Podemos i similars liderats per Colau. El fet que a fora no s'ha fet cap parlament i al cap d'uns moments s'ha reiniciat l'acte partidista d'alcaldes d'unes coalicions concretes ha desconcertat a alguns assistents. Dirigents de CDC, ERC i PSC han comentat irònicament la que s'hagués liat si s'hagues fet la concentració a la porta d'una trobada d'alcaldes socialistes o d'alcaldes independentistes presidida per Hereu o Trias.


Aquesta tarda s'ha fet la concentració a la porta de l'Estació del Nord convocada per Stop MareMortum en solidaritat amb els refugiats de Síria i altres conflictes que fugen cap a Europa, i en favor d'una veritabale política europea d'asil.
Si bé l'acte inicialment s'havia convocat a la Plaça Catalunya, a petició de l'alcaldessa Ada Colau es va traslladar al davant d'on es feia la cimera d'alcaldes "de Ciutats pel Bé Comú", a la que més a més de Colau hi assistien entre d'altres la de Badalona, Dolors Sabater, la de Madrid, Manuela Carmona, o el de Cadiz, José María Gonzáles, "Kichi", també de Podemos.
Molts dels assitents a la concentració desconeixien que aquest acte, previst inicialment a la Plaça Catalunya, es va traslladar allà, no pel simbolisme de l'estació, sinó per fer-lo coincidir amb la cimera d'alcaldes gairebé tots propers a Podemos o de coalicions on hi era Podemos. Fins i tot alguns diputats d'altres partis presents a l'acte m'han mostrat la seva sorpresa per barrejar aquest acte cívic amb un cimera partidista, donat que una cosa es que es fes a prop d'on hi havia la cimera d'alcades d'unes determinades forces polítiques per tal que hi poguessin assitir, i l'altra, molt diferent, fer-ho a la mateixa porta. I en no fer-se ni minut de silenci, ni lectura de cap manifest en relació a la concentració allà convocada, l'acte ha semblat una activiat de la pausa de la trobada d'alcaldes i alcadesses de l'òrbita de Podemos i grups propers.
Alguns dirigents del PSC i CDC m'han dit que s'hagués liat una de grossa si s'hagués convocat aprofitant la pausa a la porta d'un acte d'alcaldes d'esquerres, presidit per Hereu, o d'alcaldes per la independència presidits per Xavier Trias.   
S'ha produit uns moments de tensió quan uns manifestants han desplegat una la bandera siriana del règim d'Al Assad, que han estat increpats per altres manifestants àrabs, i finalment han plegat la bandera.
En haver-se barrejat els dos actes, no sóc capaç de dir quanta gent ha participat a la concentració pels refugiats. En no fer-se cap intervenció ni declaració dels organitzdors a fora, la majoria dels assitents han entrat a dins, trobant-se amb el tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pissarello, que després de la pausa per l'acte pels refugiats, començava la seva exposició de valoració dels primers cent dies de mandat de l'equip de govern.   
El fet que a proposta de Colau s'acabés fent l'acte a la mateixa porta d'on es feia una cimera d'alcaldes de l'entorn de Podemos, ha desconcertat a molts assistents que no ho sabien i ho han trobat partidista o s'han sentit manipulats. I el fet de que no s'hagi llegit cap manifest, ha semblat un acte propi d'una reunió partidista.
 Les espelmes pels morts s'han barrejat ambs els cartells i indicacions de l'acte partidista. Ho trobo, poc
ètic!


 Dos actes en un, però molts dels participants a l'acte (sense intervencions) pels refugiats s'han trobat que eren a la porta d'un acte partidista. Que s'hagués dit s'hagués convocat a la porta d'un acte d'alcaldes independentistes?

 Els portadors la bandera de la Síria d'Al Assad recullen la bandera en ser increpats.

3 comentaris:

  1. ¿Dónde está el límite según tú? ¿Cuántos más podemos acoger? Sé realista. No es posible dejar entrar a todo el mundo, escucha la parábola de las bolas de chicle: http://youtu.be/NvlSwsV7fmY

    ResponElimina
  2. No se debería conceder asilo a hombres en edad militar.Que se queden en su país, que cojan un arma y luchen.Me merecen más respeto los que tienen el valor de quedarse en su tierra, empuñar un arma y combatir a los totalitarios islamistas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La cobardía es algo humano y comprensible, pero no debería ser premiada con vivienda gratis, comida gratis y el pago de un subsidio mensual. Yo premiaría la valentía de los milicianos kurdos y de los soldados del ejército sirio que están haciendo frente a los cerebros rapados islamistas.

      Elimina