dijous, 17 de setembre del 2015

JORDI BORRÀS ATRIBUEIX A JOSEP RAMON BOSCH, LÍDER DE SOCIETAT CIVIL CATALANA I FUNDADOR DE L'ÚLTRA SOMATEMPS, UN COMPTE DE YOUTUBE AMB VÍDEOS FRANQUISTES I NAZIS

 
El fotoperiodista Jordi Borràs, que ahir ja va denunciar des el digital El Món, que Josep Ramon Bosch, president de Societat Civil Catalana (SCC), és l'autor de nombroses amenaces i injúries a personalitats catalanes des d'un perfil de Facebook sota la identitat de "Fèlix de Sant Serní de Tavèrnoles",  ha denunciat avui, aportant els vídeos, que Bosch posseïa i gestionava un compte de Youtube d'ideologia franquista i neonazi. 
Aquest compte que es presenta com propietat de Josep Codina (ell es diu Josep Ramon Bosch Codina), el mateix Bosch hi posa la veu. En un dels vídeos es defensa a les SS alemanyes, i en altres al bàndol franquista de la guerra civil, al marge d'honorar, també -cosa que no seria en si mateix condemnable- als voluntaris catalans del Terç de Requetès de Nostra Senyora de Montserrat. En el mateix compte hi ha una entrevista televisiva a Bosch, cosa que confirma que ell seria el propietari del compte.  

Bosch que presideix Societat Civil Catalana ha estat motiu de polèmica per la seva vinculació amb la ultradreta franquista. Així ell va assistir el 20 de juliol del 2013 a l'acte franquista del Coll del Moro, l'indret des d'on Francisco Franco va dirigir personalment la batalla de l'Ebre. En aquell acte, els participants se'n van anar a dinar al restaurant La Rambla de Gandesa, i van acabar cantant-hi el "Cara al Sol". A les fotos de l'acte es veu clarament a Bosch, si bé en alguna, com la foto de grup amb la bandera franqusita es mig amaga al darrera. Ell va justificar la seva assistència pel fet que hi havia anat per acompanyar al seu pare.

Bosch, mig amagat al darrera al centre de la imatge
Bosch abans de fundar i presidir de Societat Civil Catalana, ho va ser de Somatemps, grup que es va ubicar en l'espai de l'ultradreta que ocupava fa dos anys PxC, MSR, Falange o el Casal Tramuntana i el mateix Javier Barracoya de la Comunión Tradicionalista Carlista. Somatemps jugava amb el noms de les milícies catalanes i la idea de "som a temps" d'aturar el procés independentista català, i Bosch en va ser portaveu fins el mes de febrer o març de 2014, com es veu a l'entrevista de El Mundo que linko.

La Delegada de Govern, Maria Llanos de Luna, va mantenir algunes reunions amb Somateps, en les que hi va ser Bosch, en les que es va tractar de l'estratègia a seguir front la voluntat d'Artur Mas de fer la consulta el 9 de novembre (clica). I sembla que la mateixa Llanos de Luna va comentar la necessitat de que hi hagués una plataforma antiindependentista més àmplia sense tanta presència de la ultradreta, opinió que ja compartien alguns dels dirigents de Somatemps. I potser d'aquí va sorgir la necessitat d'impulsar Societat Civil Catalana (SCC). El fet es que poc després sorgiria Societat Civil Catalana, i Bosch que deixaria de ser portaveu de Somatemps, passaria a ser president de SCC. 
  
 Josep Ramon Bosch i havier Barraycoa  reunint-se en nom de Somateps amb Llanos de Luna

Personalment tinc molt clar que l'unionisme espanyolista no federalista ni catalanista, és tan legítim com l'independentisme i el federalisme, però el fet que sigui una persona amb vinculacions a la ultradreta franquista el president de la principal entitat antisobiranista, fa un flac favor a aquesta opció política.
Vídeo del compte de Josep Codina, atribuit a Bosch, on Bosch hi posa la veu.

Vídeo del Compte de Youtube d'apologia del nazisme i les SS


3 comentaris:

  1. El fascismo del siglo XXI es el islam. El islam no es una religión. Tú dices que todos los que decimos esto somos de extrema derecha o católicos. Bueno, también hay ateos y de izquierdas: http://youtu.be/1LTx5cnBH0I

    ResponElimina
    Respostes
    1. Así es. El islam será la ideología totalitaria del siglo XXI. Decir que el terrorismo islamista no tiene nada que ver con el islam es como decir que el gulag estaliniano no tiene nada que ver con el marxismo, o la inquisición con el cristianismo, o la corrupción con el PP.

      Elimina
  2. Este personaje, Josep Ramón Bosch, presidente de SSC, está íntimamente relacionado con Dolça Catalunya, un canal de You Tube que supuestamente da voz a los catalanes españolistas, pero que solo es un órgano de manipulación más contra todo lo que no sea el nacionalismo español más rancio y reaccionario. Según las normas de You Tube está prohibida la incitación al odio y la xenofobia, pero abundan estos canales y los de exaltación fascista. Solo hay un modo de pararlos: 50 denuncias de usuarios acreditados bastan para que se cierre un canal de YT. Salutacions i gràcies per la bona feina.

    ResponElimina