dimarts, 8 de maig del 2018

EL JUTGE DICTA ORDRE D'ALLUNYAMENT A 5 MILITANTS DE DEMOCRACIA NACIONAL VERS LA MESQUITA DEL CARRER JAPÓ DE BARCELONA I ORDENA EL TANCAMENT DE COMPTES DE FACE, TWITTER i IVOOX DEL COORDINADOR DE "DN" A CATALUNYA, ALBERT BRUGUERA, DEL RESPONSABLE DE LES JOVENTUTS, JUAN DE HARO i D'UNA MILTANT DEL PARTIT



El titular del Jutjat d'Instrucció número 21 de Barcelona ha dictat una ordre d'allunyament a cinc militants o simpatitzants de Democracia Nacional (DN), investigats o imputats per la campanya islamòfoba contra l'oratori islàmic del carrer Japó, al districte de Nou Barris de Barcelona, i ha ordenat el tancament de diferents comptes de Twitter, Facebook i d'Ivoox.
Entre els cinc militants a qui imposa l'ordre d'allunyament hi ha el coordinador de DN a Catalunya, Albert Bruguera, i el responsable a nivell de tot l'Estat de Democracia Nacional Joven, Juan de Haro, els quals no podran acostar-se a menys de 300 metres del centre de culte.  
Així mateix ha ordenat a la Unitat d'actuació contra el Radicalismes a la Xarxa, de la Comissaria General d'Informació dels Mossos d'Esquadra, que procedeixin al tancament de quatre comptes de Facebook,  dos d'aúdios d'IVOOX i un de Twitter propietat o administrats per Bruguera, De Haro i una militant del partit ultra. Aquests comptes avui encara estan operatius.
Juan de Haro


El jutge justifica el tancament d'aquest comptes en entendre que des dels mateixos "es difonien de forma massiva contingunts escrits o imatges de clar rebuig a la religió musulmana i als seus fidels, amb la finalitat de despertar entre la població sentiments d'odi, hostilitat i discriminació contra els fidels"  
El cas va arribar al jutjat per una denúncia de la Fiscalia Delictes d'Odi de Barcelona interposada per tres presumptes delictes de coaccions, d’incitació a l’odi, la violència i a la discriminació, i de danys, tipificats als articles 172-1, 522 i 510 del Codi Penal, cap a  set militants de Democracia Nacional, entre els que hi ha el seu delegat o màxim dirigent a Catalunya, Albert Bruguera, i el responsable a nivell espanyol la branca juvenil, Democracia Nacional Joven, Juan de Haro. Un dels set imputats o investigats, que estava en llibertat condicional per una altra causa aliena a la seva militància política, ha ingressat a presó.


S'atribueix a aquests membres de Democracia Nacional liderar el boicot des del mes de març de l’any passat la campanya contra l’obertura d’una oratori al carrer Japó de Nou Barris, a Barcelona, amb el llançament de pintura vermella, obstruint els panys del local amb silicona o la col·locació d’embotits a la porta, entre d’altres. A banda, haurien enganxat diversos adhesius amb missatges com ‘Mesquita no’, ‘Aquesta és la nostra terra i la defensarem’, ‘Espanya cristiana no musulmana’ i ‘Avui com ahir Espanya no es rendeix", entre molts altres. 
 Segons la Fiscalia, el grup aprofitava les concentracions veïnals i cassolades contra la mesquita, situada al carrer Japó número 28, per “manipular políticament i exaltar” els seus participants amb el “ferm propòsit d’incrementar la freqüència i intensitat de les protestes i generar sentiments de rebuig, odi i hostilitat generalitzades contra els musulmans en general” i coaccionar o espantar la comunitat musulmana perquè no obrís el centre de culte, de manera que s’hagués impedit als membres de la comunitat “el lliure i legítim exercici de dret constitucional de llibertat religiosa”. 
He de dir que, tot i que s'imputa exclusivament la responsabilitat o lideratge de la campanya islamòfoba a membres de Democracia Nacional, la campanya va ser impulsada inicialment per Plataforma per Catalunya (PxC) i alguns veïns. 


 

1 comentari:

  1. Todo es una mentira.Todos los derechos, bla, bla. La única verdad es la fuerza. Me hace gracia cuando se refieren al art. 155, como si cuatro frases tuviesen algún poder. El llamado art. 155 en su aplicación o ejecución light ha sido posible por la exhibición policial del Gobierno central, la reacción en las calles de los catalanes unionistas y sobre todo por la valentía de costellada de los indepes

    ResponElimina